Elaine Thompson-Herah er kronet som den hurtigste kvinde i verden ved Tokyo Games

Elaine Thompson – Herah fra Team Jamaica krydser målstregen for at vinde guldmedaljen i kvindernes 100 meter finale ved De Olympiske Lege i Tokyo lørdag. Michael Steele / Getty Images skjul billedtekst

skift billedtekst

Michael Steele / Getty Images

Elaine Thompson-Herah fra Jamaica er officielt den hurtigste kvinde i verden — igen — efter at have vundet 100 meter ved Tokyo-legene i olympisk rekordtid. Hun var den forsvarende guldmedalje i denne begivenhed.

“jeg vidste, at jeg havde det i mig, men selvfølgelig har jeg haft mine op-og nedture med skader,” sagde hun lørdag og henviste til en vedvarende lidelse i 2018 og 2019. “Jeg har holdt tro hele denne tid. Det er fantastisk.”

det var en fejning for Jamaica, hvor Shelly-Ann fraser-Pryce tog sølv og Shericka Jackson tog bronse.

Fraser-Pryce, der vandt begivenheden ved OL i Beijing og London, kom ind i begivenheden og forsøgte at blive den første kvinde, der vandt tre guldmedaljer på denne afstand.

34-åringen klokkede den hurtigste tid i heats for at kvalificere sig til finalen med en tid hurtigere end hendes guldmedaljeløb.

men Thompson-Herah tog kontrol over det sidste løb lige fra blokkene og lige gennem målstregen. I slutningen skreg hun af glæde og sprang op og ned, før hun kollapsede på banen.

“jeg kunne ikke finde ordene. Jeg skreg så højt, fordi jeg var så glad,” hun sagde.

cirka et minut efter løbet var afsluttet, kom de andre Jamaicanske medaljevindere over og gav hende et hurtigt klapp på ryggen.

udover Thompson-Herah og Fraser-Pryce har kun to andre kvinder vundet to guld i denne begivenhed — Viomia Tyus, der konkurrerede om USA i 1960 ‘erne, og Gail Devers, en amerikansk atlet, der vandt sine guld i 1990’ erne.

den amerikanske løber Teahna Daniels, 24, løb en personlig Bedste tid til at komme ind i løbet. Hun placerede syvende.

der var en person, der især manglede fra 100-måleren.

den amerikanske atlet, der havde den hurtigste tid på amerikanske olympiske forsøg, konkurrerer ikke på legene. Den stigende stjerne Sha ‘ Carri Richardson testede positivt for THC, den psykoaktive komponent i marihuana, og stod over for en 30-dages suspension, der knuste hendes håb om at køre dette løb.

Richardsons suspension var kontroversiel, fordi marihuana er lovligt i mange stater, herunder den, hvor hun brugte det, men det er forbudt af verdens Antidopingagentur.