Elaine Thompson-Herah kruunattiin maailman nopeimmaksi naiseksi Tokion kisoissa

Jamaikan joukkueen Elaine Thompson-Herah ylittää maalilinjan voittaakseen kultamitalin naisten 100 metrin finaalissa Tokion olympialaisissa lauantaina. Michael Steele / Getty Images hide caption

toggle caption

Michael Steele / Getty Images

Michael Steele/Getty Images

Jamaikan Elaine Thompson — Herah on virallisesti maailman nopein nainen — jälleen-voitettuaan Tokion kisoissa 100 metriä olympiaennätysajalla. Hän oli kisojen puolustava kultamitalisti.

”tiesin, että minussa on sitä, mutta ilmeisesti minulla on ollut ylä-ja alamäkiä loukkaantumisten kanssa”, hän sanoi lauantaina viitaten vuosien 2018 ja 2019 sitkeään vaivaan. ”Olen säilyttänyt uskoni koko tämän ajan. Se on uskomatonta.”

se oli Jamaikalle pyyhkäisy, jossa Shelly-Ann Fraser-Pryce otti hopeaa ja Shericka Jackson pronssia.

Fraser-Pryce, joka voitti lajin olympialaisissa Pekingissä ja Lontoossa, tuli lajiin yrittäen tulla ensimmäiseksi naiseksi, joka on voittanut kolme kultamitalia tällä matkalla.

34-vuotias kellotti loppukilpailuun nopeimman ajan, joka oli hänen kultamitalikisojaan nopeampi.

mutta Thompson-Herah otti päätöskisan hallintaansa heti blokkien välistä ja suoraan maaliviivan kautta. Lopussa hän kiljui ilosta ja hyppäsi ylös ja alas ennen kuin romahti radalle.

” en löytänyt sanoja. Huusin niin kovaa, koska olin niin onnellinen, hän sanoi.

noin minuutti kisan päättymisen jälkeen muut jamaikalaiset mitalistit tulivat paikalle ja taputtivat häntä nopeasti selkään.

Thompson-Herahin ja Fraser-Prycen lisäksi vain kaksi muuta naista on voittanut kisoissa kaksi kultaa — Yhdysvalloissa 1960-luvulla kilpaillut Wyomia Tyus ja 1990-luvulla kultaa voittanut yhdysvaltalainen Gail Devers.

yhdysvaltalaisjuoksija Teahna Daniels, 24, juoksi henkilökohtaisen ennätysajan. Hän sijoittui seitsemänneksi.

100 metriltä puuttui yksi henkilö.

Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa nopeimman ajan tehnyt yhdysvaltalaisurheilija ei kilpaile kisoissa. Nouseva tähti Sha ’ Carri Richardson antoi positiivisen tuloksen THC: lle, marihuanan psykoaktiiviselle ainesosalle, – ja sai 30 päivän kilpailukiellon, joka romutti hänen toiveensa tämän kisan juoksemisesta.

Richardsonin kilpailukielto oli kiistanalainen, koska marihuana on laillista monissa osavaltioissa, myös siinä, jossa hän sitä käytti, mutta Maailman antidopingtoimisto on kieltänyt sen.