Când o dubă nu este o dubă în scopuri fiscale?

3 21 octombrie / de: Jas Jhooty

 cabină dublă pick up

există un anumit tip de vehicul în care devine dificil să se stabilească dacă ar trebui să se aplice regulile de beneficii auto sau regulile de beneficii van. Aceste vehicule sunt denumite în mod obișnuit pick-up-uri cu cabină dublă. Normele pentru a determina dacă un vehicul este o mașină sau o dubă sunt următoarele: –

definiția unui autoturism

în scopul impozitării autovehiculelor de companie, o mașină înseamnă orice vehicul rutier cu propulsie mecanică, cu excepția:

  • un vehicul de marfă (un vehicul de o construcție în primul rând potrivite pentru transportul de mărfuri sau sarcina de orice descriere), de exemplu, un camion. Mașinile Imobiliare și vehiculele de agrement off-road sunt considerate mașini
  • o motocicletă
  • o trăsură nevalidă sau
  • un vehicul de un tip care nu este utilizat în mod obișnuit ca vehicul privat și care nu este potrivit pentru a fi utilizat astfel, de exemplu o mașină de curse Grand Prix.

definiția van

o camionetă în scopul beneficiului van al companiei este definită ca: –

  • un vehicul care este construit în primul rând pentru transportul de mărfuri sau povară de orice descriere (nu oameni!)
  • cu o greutate proiectată (adică „greutatea pe care un vehicul este proiectat sau adaptat să nu o depășească în condiții normale de utilizare și care se deplasează pe un drum încărcat”) care nu depășește 3 500 kg
  • este disponibilă pentru utilizare privată nerestricționată de către angajat/director

această definiție exclude microbuzele și camioanele, dar unde se încadrează pickup-urile cu cabină dublă în aceste definiții?

cabină dublă pick-up-uri

un vehicul de acest fel are în mod normal:

  • o cabină a pasagerului din față care conține un al doilea rând de scaune și care poate găzdui aproximativ 4 pasageri, plus șoferul
  • patru uși care pot fi deschise independent, indiferent dacă ușile din spate sunt articulate în față sau în spate (două versiuni ale ușilor sunt acceptate în mod normal ca fiind camionete) și
  • o zonă de preluare neacoperită în spatele cabinei pasagerului.

nu există nimic în legătură cu aceste vehicule care să le facă improprii pentru uz privat, deci este necesar să se ia în considerare dacă sunt concepute în principal pentru transportul mărfurilor sau a sarcinii.

sarcină utilă

sarcina utilă a vehiculului de preluare cu cabină dublă trebuie luată în considerare pentru a stabili dacă ar trebui să fie considerată a fi o mașină sau o camionetă în scopuri fiscale. În cadrul acestei măsuri, o camionetă cu cabină dublă care are o sarcină utilă de 1 tonă (1.000 kg) sau mai mare este acceptată ca Furgonetă în scopuri de beneficii. Sarcina utilă înseamnă greutatea brută a vehiculului (sau greutatea proiectată) mai puțin greutatea bordurii neocupate (este necesară atenție atunci când se analizează broșurile producătorilor, deoarece uneori definesc sarcina utilă diferit).

în cadrul unui acord separat încheiat între vamă și societatea producătorilor și comercianților de autovehicule (SMMT), un capac dur format din metal, fibră de sticlă sau material similar, cu sau fără ferestre, are o greutate generică de 45 kg. Prin urmare, adăugarea unui hard top la un pick-up cu cabină dublă cu o sarcină utilă franco fabrică de 1.010 kg va transforma vehiculul într-o mașină (sarcina utilă netă redusă la 965 kg). În temeiul prezentului acord, greutatea tuturor celorlalte accesorii opționale nu este luată în considerare.

această regulă de 1 tonă se aplică numai pick-up-urilor cu cabină dublă și nu oricărui alt tip de vehicul.

cum poate ajuta emTax

așa cum este ilustrat mai sus impozitul pe muncă poate fi foarte complicat și există multe zone gri în care nu există un răspuns corect sau greșit definitiv. În calitate de experți în impozitarea ocupării forței de muncă, consultanții noștri au ani de experiență în relațiile și negocierea cu HMRC pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare pentru clienții noștri.

dacă HMRC a deschis deja o linie de anchetă sau dacă sunteți îngrijorat de orice probleme potențiale privind impozitul pe ocuparea forței de muncă cu care se confruntă afacerea dvs., nu ezitați să luați legătura cu noi pentru o discuție informală despre modul în care vă putem ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.