alimente și rații

întrebări cheie de anchetă
• ce mâncare mâncau marinarii la bordul navei?
• cum au fost depozitate și pregătite alimentele?
o rație de marinari
viața pe mare pentru marinarii obișnuiți a fost dificilă. Condițiile de viață erau înghesuite, munca era grea și uneori obositoare, neascultarea era întâmpinată cu pedepse rapide și dure, iar riscul de deces din cauza bolii sau a nenorocirii era ridicat. Marinarii primeau zilnic o masă caldă cu carne de patru ori pe săptămână, un kilogram de pâine și un galon de bere în fiecare zi. Deși mâncarea nu era apetisantă, aceste rații ofereau mai mult decât ceea ce aveau majoritatea oamenilor în Anglia la acea vreme.
rațiile zilnice
alimentele, numite ‘merinde’, erau raționalizate zilnic.
în fiecare zi un marinar primea: în plus, rațiile săptămânale includeau: • 340 de grame de brânză.
biscuitul navei
biscuitul navei a fost elementul de bază în dieta unui marinar. A fost un supliment de pâine și a fost numit ‘hard tac’ din cauza fiind foarte grosier și greu. A fost adesea infestată cu gărgărițe și ar putea fi folosită la ani după ce a fost coaptă. Greu Tac a ajuns să însemne alimente care a fost neappetising și aproape prea rău pentru a mânca.
o zi de mâncare tipică
mic dejun
terci fierbinte cu supă potabilă (carne de vită) și iarbă de scorbut.
prânz fierbinte
carne de sare fiartă, varză și legume atunci când sunt disponibile.
cina rece
orice a salvat un om de la cina sa.
rații suplimentare
trei zile pe săptămână budinca pease sau pește uscat sau brânză a fost înlocuită în loc de carne.
o dată pe săptămână a fost adăugată o budincă de stafide fiartă.
în timpul iernii a fost oferită și o ceașcă de ciocolată caldă făcută cu apă.
alimente proaspete
Cook a luat la bord alimente proaspete și apă în fiecare port. Deși acest lucru a oferit varietate și un plus sănătos la rații, bărbații au mormăit adesea preferând tariful obișnuit. Alimentele proaspete comercializate în porturi includeau fructe de pâine, banane, taro, nuci pandanus, nucă de cocos, pește, inclusiv stingrays, păsări marine, broaște țestoase, crustacee (inclusiv stridii) și chiar cangur. În porturile pe termen lung s-au stabilit uneori seturi de linii directoare de tranzacționare; un cui cu vârf pentru un porc mic, un topor pentru un porc, un cui cu vârf mic pentru un pui și douăzeci de nuci de cocos sau fructe de pâine pentru un cui de patruzeci de penny. În timp ce se aflau pe mare, marinarii au împușcat păsări și au prins șobolani și pești.
mâncarea a fost întotdeauna un subiect important în Jurnalul extins al lui Cook, cu descoperirea de noi alimente și plante bine documentate.
” în timp ce intenționez să navighez dimineața, unele mâini au fost angajate pentru a lua Selellery pentru a lua la mare cu noi, acest lucru se găsește aici (Noua Zeelandă) în mare cantitate și am făcut ca acesta să fie boild cu supă portabilă și fulgi de ovăz în fiecare dimineață pentru micul dejun al popoarelor, iar acest lucru îl proiectez să continue atâta timp cât va dura sau va fi obținut, pentru că îl consider foarte sănătos și un mare Antiscorbutick (antidot pentru scorbut).”
(Cook, jurnale I, 28 octombrie 1769)
„în această zi, toate mâinile s-au ospătat cu turtle pentru prima dată.””La 4 oClock în pm bărcile s-au întors din recif cu aproximativ 240 de kilograme de carne de pește de coajă, majoritatea cocoșilor, dintre care unele sunt la fel de mari ca 2 bărbați se pot mișca și conțin aproximativ 20lbs. de carne bună.”
(Cook, jurnale I, 9 iulie&18 iulie 1770)
varză acră
Cook a crezut că utilizarea de chou croute sau varză acră, varza conservate în saramură și bogat în potasiu, fosfor și vitamine conservate prin fermentare, alimente conservate. Scorbutul, rezultatul lipsei de vitamina C, era comun printre marinarii care nu aveau suficiente fructe și legume. Varza a fost o legumă care se presupune că a ajutat la prevenirea bolii, la fel ca și supa potabilă, un preparat de legume uscate, carne de vită și malț. Cook a folosit, de asemenea, un concentrat de suc de fructe numit rob (un pic ca gemul). Din păcate, aceste alimente au fost fierte pentru a le ajuta să le păstreze pentru călătorie, eliminând cea mai mare parte a conținutului de vitamine.
o fermă la bord
capre, oi, porci, găini, rațe și gâște au fost ținute în țarcuri la pupa de pe puntea superioară. Taurii vii și oile nu au supraviețuit bine și au fost uciși rapid pentru carne proaspătă. Porcii s-au descurcat mai bine și au crescut în timpul călătoriei.
capra de la bordul Endeavour navigase anterior în jurul lumii cu Samuel Wallis pe Delfin. Ea a furnizat lapte proaspăt și brânză ofițerilor și domnilor și marinarilor când s-au îmbolnăvit.
angajați-vă cu cartea Capra care a navigat lumea de Jackie French 2006 pentru a privi viața la bordul efortului din perspectiva caprei. Accesați pachetul de literatură la HMB Endeavour Teacher Resources.
Drink
Endeavour transporta cantități mari de apă, bere, vin, coniac și rom. Alocația zilnică de alcool a fost de un galon de bere (peste 3 litri) sau o halbă și jumătate (3 căni) de vin (mai puțin de un litru) udată sau o jumătate de halbă (1 cană) de băuturi spirtoase udate. Când Endeavour a ajuns la Madeira la doar o lună de la călătoria ei, Cook a cumpărat 3000 de galoane (13 650 litri) de vin local, așa cum se știa că se păstrează bine. Ofițerii ar putea păstra provizii suplimentare de alcool. Furtul din provizii era obișnuit și beția era tolerată atunci când marinarii nu erau de serviciu.
ofițerii și domnii
pe lângă laptele și brânza proaspătă de capră, ofițerii și domnii au primit pâine și plăcinte proaspăt coapte, pregătite de bucătarul cu o singură mână, John Thompson. Au putut să-și ia la bord propria carne specială, vin fin și brânzeturi și și-au completat proviziile atunci când au vizitat porturile.
cum s-a schimbat înțelegerea noastră despre sănătate?
depozitarea și prepararea alimentelor
majoritatea magazinelor erau păstrate în butoaie sau butoaie de lemn, inclusiv apă, bere, băuturi spirtoase, carne de vită și porc sărată, grâu, fulgi de ovăz și varză murată în cală. Cu toate acestea, mâncarea s-ar putea strica rapid și ar putea fi infestată cu gărgărițe, viermi, gândaci și excremente de șobolan. Bere și apă rasfatata din butoaiele uleioase și mâzgă și alge.
toate mesele erau gătite pe imensa sobă de fier numită vatră de foc. Lemnul a fost folosit drept combustibil. Vatra de foc stă pe o vatră de piatră așezată pe tablă și nisip pentru a proteja puntea. Bucătarul, John Thompson, și colegii săi au gătit un mic dejun fierbinte și o cină la prânz pentru 94 de persoane în cele mai multe zile timp de trei ani.
cele mai multe alimente au fost fierte în coppers mari și lichidul a fost epuizat prin robinete. În spate era un foc deschis pentru frigere și marinarii puteau aplica pentru a-l folosi dacă prindeau un pește sau un șobolan. Vasele cu trei picioare erau așezate în jăratic. În port (stânga) era un mic cuptor pentru coacerea pâinii și plăcintelor ofițerilor și domnilor. După masa de prânz, incendiile au fost stinse și polițiștii au fost curățați. Un mic foc deschis ar putea fi ținut aprins în spate pentru a încălzi apa pentru căpitan, domn sau chirurg.
cum a schimbat tehnologia modul în care transportăm, depozităm și pregătim mâncarea?

imagine principală: HMB Endeavour punte mizerie. Frânghiile înnodate cu ciucuri erau folosite pentru ștergerea mâinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.