Acordul Bilateral de securitate ar putea însemna scutirea fiscală afgană pentru contractanții americani

ieri Casa Albă a anunțat semnarea unui acord Bilateral de securitate („BSA”) între Statele Unite și guvernul afgan de unitate națională, precum și un acord privind statutul forțelor între guvernul afgan și NATO. Împreună, aceste acorduri permit aproximativ 12.000 de SUA. și trupele NATO să rămână în Afganistan după 31 decembrie 2014, și să mențină fluxul de miliarde de dolari în ajutor pentru Afganistan. În plus, BSA va aborda întrebări deschise semnificative cu privire la drepturile și responsabilitățile contractanților guvernamentali americani din Afganistan, pentru a include: cum vor fi impozitați de guvernul afgan?

noi și comunitatea contractantă am urmărit îndeaproape această problemă. Dacă BSA executat este conform cu limba de mai jos dintr-un proiect anterior, BSA „Pre-decizional” din noiembrie 2013, activități și venituri pe S. U. A. contractele și subcontractele din Afganistan vor fi scutite de impozitele afgane:

3. Contractanții Statelor Unite nu vor fi obligați să plătească niciun impozit sau taxe similare sau conexe evaluate de Guvernul Afganistanului pe teritoriul Afganistanului pentru activitățile lor și veniturile asociate, legate de sau în numele forțelor Statelor Unite în baza unui contract sau subcontract cu sau în sprijinul forțelor Statelor Unite. Cu toate acestea, contractanții din Statele Unite care sunt entități juridice afgane nu vor fi scutiți de impozitul pe profit care poate fi evaluat de Guvernul Afganistanului pe teritoriul Afganistanului pe veniturile primite din cauza statutului lor de contractanți din Statele Unite.

. . . . .

6. Contractanții din Statele Unite și angajații contractanților din Statele Unite nu sunt scutiți în temeiul prezentului Acord de la plata impozitelor evaluate de Guvernul Afganistanului pe teritoriul Afganistanului pentru activitățile lor din Afganistan care nu sunt asociate cu furnizarea de bunuri și servicii în Afganistan către sau în numele forțelor Statelor Unite în baza unui contract sau subcontract cu sau în sprijinul forțelor Statelor Unite.

BSA executată nu este încă disponibilă publicului, dar așteptăm cu nerăbdare să vedem cum abordează această problemă și alte probleme importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.