mașina mea pierde ulei, dar nu scurge – ce se întâmplă?

conduci pe drum, și dintr — o dată lumina ta de ulei se aprinde-din nou! Nu e nici o baltă sub masina ta, și știi că nu este timpul pentru un alt schimb de ulei. Dacă nu vedeți semne vizibile ale unei scurgeri, problema poate fi cu totul altceva. Continuați să citiți pentru a afla de ce mașina dvs. pierde ulei, dar nu se scurge și ce puteți face pentru a o remedia.

De Ce Mașina Mea Pierde Ulei?

când o mașină pierde în mod misterios ulei, există de obicei două cauze posibile: fie ați apărut o scurgere, fie motorul dvs. o arde. Deși este posibil să nu vedeți semne vizibile de scurgere, părțile mai puțin vizibile, cum ar fi un sigiliu uzat sau inele neetanșe, pot fi vinovate.

din fericire, în timpul unei schimbări complete de ulei, Firestone Complete Auto Care oferă o inspecție gratuită în 19 puncte pentru a găsi orice scurgeri vizibile. Dar dacă trebuie să adăugați un litru sau mai mult de ulei la motorul dvs. între schimbări și nu există nicio scurgere de găsit, este posibil ca uleiul de ardere al vehiculului dvs.

Ulei Scăzut, Dar Fără Scurgeri? Probabil că ardeți ulei

arderea uleiului se întâmplă atunci când piesele defecte ale motorului permit uleiului să se scurgă în camera de ardere. Fumul albastru care provine din evacuarea dvs. este un indicator potențial al acestei probleme, dar poate să nu fie întotdeauna evident dacă motorul dvs. arde doar cantități mici. Deși este normal ca unele mașini să ardă mai mult ulei decât altele, Cel mai bine este să vă întrețineți vehiculul cât mai curând posibil dacă aveți niveluri constant scăzute.

pierderea prea mult ulei poate duce la deteriorarea gravă a motorului și reparații costisitoare, în special în rândul mașinilor mai vechi cu 100.000 de mile sau mai mult pe odometru. Cu toate acestea, vehiculele cu mai puțin de 50.000 de mile ar trebui să utilizeze în mod obișnuit nu mai mult de un litru de ulei suplimentar între schimbări.

cauze potențiale pentru arderea uleiului

când uleiul se scurge în camera de ardere, se datorează de obicei uneia sau mai multor părți uzate. Pentru motoarele mai noi care utilizează ulei cu vâscozitate scăzută, cum ar fi 5W-20, chiar și cantități mici de uzură pot duce la intrarea uleiului în această cameră. Iată câteva dintre cauzele comune ale consumului excesiv de ulei:

supapă PCV uzată

sistemul de ventilație pozitivă a carterului (PCV) este o componentă vitală a motorului care elimină gazele nocive generate în timpul arderii motorului. Face acest lucru prin direcționarea excesului de gaze înapoi în camera de ardere, unde sunt arse a doua oară înainte de a ieși cu evacuarea.

cu toate acestea, atunci când sistemul PCV se înfundă, poate provoca o revenire semnificativă a uleiului. În loc să îndepărteze gazele de ardere, uleiul ajunge să fie aspirat în motor prin admisia de aer. În majoritatea cazurilor, rezolvarea acestei probleme necesită pur și simplu înlocuirea supapei PCV.

Inele de Piston uzate sau pereti cilindru

iată în cazul în care reparațiile pot obține scumpe. Fiecare set de inele de piston formează o etanșare împotriva pereților cilindrilor pentru a menține compresia motorului și pentru a preveni scăparea gazelor de ardere. Cu toate acestea, dacă inelele pistonului s-au uzat sau peretele cilindrului a început să se deterioreze, este posibil ca garnitura să nu mai funcționeze corect. Cu o etanșare defectă, uleiul poate intra în camera de ardere, arde și vă poate lăsa cu mai puțin ulei decât ați început.

garnitura uzată a supapei

garniturile defectuoase ale tijei supapei sunt o altă cauză a nivelului scăzut de ulei. În timp ce garniturile tijei supapei sunt menite să regleze consumul de ulei și lubrifierea supapei, una ruptă face exact opusul. O etanșare a supapei care a devenit uzată sau deteriorată poate scurge ulei în cilindrii motorului și, eventual, în camera de ardere.

nu lăsați uleiul ars să ardă o gaură în buzunar

suspectați o scurgere ascunsă de ulei sau alte probleme de ulei? Te putem ajuta. Cu o schimbare completă a uleiului, veți primi o inspecție în 19 puncte și o schimbare a filtrului de ulei. Vom completa chiar și lichidul de spălare a geamurilor, vom face o depanare avansată a scurgerilor de ulei folosind serviciile noastre de detectare cu coloranți și vom verifica nivelurile celorlalte lichide importante ale mașinii dvs.

mergeți la cel mai apropiat Firestone Complete Auto Care sau programați o întâlnire online pentru toate nevoile dvs. de îngrijire a uleiului astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.