de ce trebuie să se schimbe educația?

există multe schimbări, presiuni, nemulțumiri și oportunități care determină mii de oameni din întreaga lume să pună tipurile de întrebări grele din care au apărut filosofii și abordări precum BLP.

imperativul economic

educația este adesea justificată – de guverne și de alții – ca o investiție în competitivitatea și prosperitatea națională, producând o forță de muncă cu înaltă calificare, creativă și adaptabilă pentru a concura pe piețele globale.
dar cât de bine se descurcă școlile în ceea ce privește producerea unui număr mare de tineri cu aceste caracteristici?

Raport după raport arată ‘o deconectare semnificativă între sistemele de învățământ din întreaga lume și nevoile angajatorilor secolului 21’. Există apeluri repetate pentru un curriculum care să fie eficient în cultivarea unui set de bază de abilități și atitudini generice, în primul rând, capacitatea de a învăța.

imperativul personal

în curentele complexe ale globalizării, tinerii găsesc greu să crească în secolul 21. Expunerea la multiple presiuni și incertitudini cu privire la probleme profunde, cum ar fi mijloacele de trai, durabilitatea, sexualitatea, loialitatea și identitatea, îi determină pe tineri să dispere sau să aibă un comportament mai nesăbuit.

dacă tinerii se zbat sau înfloresc în vârtejul mai larg al imaginilor și ideilor conflictuale depinde de resursele pe care le au la dispoziție. A înota sau a te scufunda necesită un nivel ridicat de dezvoltare mentală și emoțională.

un corp de opinie din ce în ce mai mare spune că este treaba Educației să ajute tinerii și susține că este mult mai puțin important să atingem nivelul prescris de înțelegere matematică pentru vârsta lor decât să avem rezistența și inventivitatea pentru a răspunde la presiuni și incertitudini mai generale, din lumea reală.

imperativul social

proiectul major de previziune al guvernului britanic privind capitalul Mental și bunăstarea a adunat o gamă largă de consultanță de specialitate cu privire la tendințele sociale și tehnologice previzibile și resursele personale și materiale care vor fi necesare pentru a face față provocărilor și oportunităților probabile.

raportul a inclus faptul că bunăstarea umană într – un timp complex va deveni din ce în ce mai dependentă de dispozițiile de a fi curioși, curioși, experimentali, reflectorizanți și sociabili-pe scurt, de a învăța pe tot parcursul vieții.

și altele

există mult mai multe imperative care intră în joc.

imperativul digital. Dacă nu găsim lucruri pe care să le învățăm copiilor în școli care nu pot fi învățate de la o mașină, nu ar trebui să fim surprinși dacă vin să trateze școala ca pe o serie de întreruperi iritante ale educației lor.

imperativul evaluării. Cu mai mult de jumătate din copiii de 16 ani care părăsesc școala cu mai puțin decât standardul propriu al guvernului britanic pentru o educație suficient de bună, ei vin cu un sentiment relativ de eșec. Din punct de vedere al evaluării și certificării, trebuie să existe un alt mod de a câștiga la școală, care să fie apreciat chiar de tineri. Este mult mai greu să găsești modalități de a arăta dacă tinerii de 16 ani sunt mai curioși, hotărâți, imaginativi și conviviali decât erau, să zicem, acum un an, așa că politicienii nu încearcă. Dar, dacă nu se dezvoltă astfel de indicatori, rezultatele GCSE și a-level vor continua să fie coada care dă câinele Educației.

imperativul nemulțumirii. Peste 67.000 de copii joacă chiulangiu în fiecare zi, iar rata este în creștere. Există o mulțime de alte statistici descurajante care împreună poartă mesajul că mulți elevi sunt decuplați de la școală.

au nevoie de un mediu pedagogic Mai bogat în care să se poată angaja mai intenționat cu subiecte și proiecte care îi interesează cu adevărat.

imperativul succesului. Există dovezi bune care sugerează că școlile eșuează și cu rezultate ridicate. Ei știu cum să obțină note bune, dar de multe ori dezvoltă o atitudine anxioasă față de propria performanță. Ei știu cum să reușească, dar nu au învățat cum să eșueze sau cum să lupte.

imperativul fericirii.Ce este nevoie pentru a fi fericit într-o lume complexă, provocatoare și în schimbare rapidă? Să câștigi la loterie? Bogăția materială? Gestionarea emoțiilor negative? Una dintre cele mai fiabile surse de fericire se dovedește a fi învățarea. Oamenii raportează că se simt fericiți atunci când sunt angajați în lupte cu ceva dificil, dar care merită; când se simt responsabili și nu sunt criticați de alții. Deci, dacă vrem ca copiii noștri să fie fericiți, trebuie să-i ajutăm să descopere bucuria luptei și să înțeleagă și să dezvolte meșteșugul învățării valoroase

luate împreună, noi (împreună cu mulți alții) credem că argumentele pentru o re-gândire radicală a priorităților și practicilor în educație sunt copleșitoare. În plus, toate indică direcția a ceea ce încearcă să realizeze BLP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.