De ce și cum ar trebui să atingeți acel arțar din curtea dvs. : această viață inspirată

acest lucru mi-a suflat mintea: „copacii care cresc de-a lungul drumurilor, în peluze sau în spații deschise, unde coroanele lor au crescut mari fără concurență din partea altor copaci, produc în general seva mai dulce și mai dulce decât copacii crescuți în pădure”, potrivit Penn State. Am așteptat mult timp ziua în care am deținut terenuri cu niște păduri, astfel încât să putem participa la acea tradiție cu adevărat americană de zahăr de arțar. Siropul de arțar pur este esențial pentru o experiență autentică de mic dejun. Este, de asemenea, îndulcitorul meu de coacere, deoarece, spre deosebire de zahărul alb, are o serie de beneficii pentru sănătate.

în toamna anului trecut soțul Urban a subliniat că am trăit sub baldachinul unui arțar mare și frumos timp de 5 ani. De ce să fii totul sau nimic despre siropurile de arțar? De ce să nu încercați acum și să obțineți puțină experiență? Avea dreptate.

De Ce Deranjez Atingând Un Copac?

  • atingerea unui arțar este ușoară și nu dăunează copacului dacă este făcută corect —mulți au fost bătuți de peste 100 de ani.
  • că arțar mare, frumos curte este de fapt mai bine decât arțar pădure pentru producerea de sirop de arțar. Un copac deschis crescut este capabil să producă o jumătate de galon de sirop într-un sezon vs.jumătate din această sumă pentru un arțar de pădure.
  • oferă satisfacția de a aduce propriul sirop de arțar pur din copac la masă prin această colaborare remarcabilă între om și natură.

cu toate acestea, o operațiune de sirop de arțar la scară mică ar putea produce cea mai scumpă jumătate de galon de sirop pe care l-ați avut vreodată dacă nu urmăriți costurile de aprovizionare și energie. Am menținut costurile de aprovizionare până la aproximativ 25 USD. (Consumabilele pot fi folosite an de an.) Am identificat, de asemenea, cel mai eficient mod de prelucrare a siropului de arțar lot mic. (Mai mult pentru a veni pe acest.)

consumabile necesare pentru zahăr de arțar

ce consumabile am nevoie pentru zahăr de arțar?

Arborele

Arțarii de zahăr sunt cei mai buni, dar orice arțar va face. Ceilalți au doar o concentrație ușor mai mică de zahăr, astfel încât veți obține puțin mai puțin sirop. De fapt, puteți atinge multe alte tipuri de copaci, inclusiv mesteacăn, nuc negru și nuc negru. Mai multe detalii despre copaci puteți atinge aici.

Burghiu cu biți

bitul trebuie să aibă aceeași dimensiune sau puțin mai mic decât diametrul gurilor de scurgere, astfel încât atunci când îl atingeți, gura de scurgere va fi la același nivel cu lemnul.

ciocan sau ciocan

aceasta este pentru atingerea ușoară — nimic greu necesar.

guri de scurgere

puteți obține 5/16″ și 7/16″ guri de scurgere diametru. Du-te pentru 5/16″ ca acesta devine aceleași rezultate cu mai puține daune la copac. În cazul în care stoc burlane / spiles / robinete în magazinul local de hardware (puțin probabil într-un cadru urban), care va fi opțiunea dvs. cel mai mic cost. Sunt piese destul de ieftine, deci costurile sunt determinate de transport. Am comandat astea de pe Amazon.

Containere de colectare Sap

puteți folosi orice calitate alimentară care deține un galon sau două, inclusiv ulcioare de lapte sau sticlele noastre preferate, inteligente. Considerații principale: 1.) Vrei să fie acoperit, astfel încât resturile să nu intre. 2.) Ar trebui să fie suficient de puternic pentru a rezista ocazional veveriță băgăcios. 3.) Ar trebui să fie suficient de simplu pentru a goli conținutul frecvent.

colectare inteligentă de sticlă sap pentru fabricarea siropului de arțar cu lot mic

există două opțiuni principale de colectare sap: sisteme de cupă și sisteme de pungi. Pentru locația noastră extrem de traficate ne-am dorit ceva discret și sigur. Sistemele de cupă păreau puțin prea atractive ca țintă, iar sistemele de pungi păreau atât prea scumpe, cât și prea complicate (și foarte albastre.) Am găsit o alternativă destul de dulce — sticla inteligentă face sticle de apă durabile, de calitate alimentară, fără BPA, de mare capacitate pentru camping și în aer liber. Acesta este un cost foarte scăzut și funcționează excelent. Vedeți mai multe detalii despre modul în care am asamblat colecția sap aici.

cârlig opțional pentru recipientul de colectare Sap

agățarea recipientului de colectare sap pe gura de scurgere este cea mai simplă opțiune. Dacă doriți să o asigurați în continuare, puteți instala un cârlig metalic în copac așa cum am făcut-o.

tub opțional

în funcție de ceea ce utilizați pentru un container de colectare sap și de modul în care îl atârnați, este posibil să doriți ca unele tuburi să curgă de la gura de scurgere la recipientul dvs. pentru o flexibilitate suplimentară. De asemenea, puteți rula tuburi de la mai multe guri de scurgere la un container.

Containere de stocare Sap

dacă nu procesați sap imediat ce îl colectați, va trebui să îl depozitați. Păstrați seva la rece, pentru a nu se strica, în găleți de calitate alimentară afară. Avem găleți gratuite de calitate alimentară de la brutăria noastră locală. (Nu au toate acestea, așa că sunați înainte pentru a verifica!)

Când Ar Trebui Să Ating Arborele Meu De Arțar?

doriți să atingeți când vedeți cel puțin 3 zile cu temperaturi peste îngheț în timpul zilei și sub îngheț noaptea. Temperaturile ideale pentru colectarea sevei sunt în jur de 40 de grade în timpul zilei și în jur de 20 de grade noaptea. Acest model suge seva în ramuri în timpul nopților înghețate și o eliberează în timpul zilei. Asigurați-vă că faceți forajul real în timp ce temperatura este peste îngheț, pentru a nu face la fel de multe daune copacului. Timpii tipici de atingere se desfășoară de la mijlocul lunii februarie până la mijlocul lunii martie.

Unde Așez Robinetele De Arțar?

partea de sud a arborelui este cel mai frecvent recomandat pentru transvazare. Atingerea sub o ramură mare sau deasupra unei rădăcini mari este, de asemenea, recomandată pentru un flux mai bun. Robinetele inferioare oferă randamente mai mari decât robinetele mai mari. Nu vă faceți griji prea mult cu privire la locația ideală pentru robinetele dvs., deoarece în fiecare an locația trebuie mutată cu cel puțin 6″ orizontal sau 12″ vertical. În timp, vă veți roti în jurul întregului copac. Doar uita-te pentru lemn sănătos pentru a detalia în.

saci de colectare Sap pe arțar copac pentru sirop de arțar curte a face

am plasat robinete noastre relativ mare (aproximativ 10 ft.) știind acest lucru ar produce un volum ușor mai mic. (Copacul nostru se află într-o zonă cu trafic intens și nu am vrut ca câinii sau copiii să-și bage nasul în ei.) Am plasat un robinet pe partea de Nord sub o ramură mare și unul pe partea de Sud. Puteți vedea copacul este mult mai umed și mai întunecat pe partea de nord decât partea de Sud. Robinetul sudic a produs aproximativ dublul cantității de sevă ca robinetul nordic!

Cum Pot Atinge Arborele Meu De Arțar?

măsurarea arțarului norvegian pentru atingerea siropului de arțar din curtea din spate

1. Asamblați consumabilele și planificați robinetele

  • măsurați arborele pentru a determina câte robinete puteți plasa și determinați unde le veți plasa. Un copac cu diametrul de 10-20 inci poate susține 1 robinet, 20-25″ poate susține 2 robinete și 25″ și peste poate susține 3 robinete, potrivit Universității din Maine.
  • pune sistemul de colectare sap împreună. (Mai multe despre modul în care am asamblat sistemul nostru minunat de sticle inteligente pentru a veni în următorul post.)
  • marcați burghiul cu o bandă la 1 1/2″, astfel încât să nu găuriți prea adânc.
gaura de foraj pentru spile pentru fabricarea siropului de arțar

2. Găuriți o gaură

folosiți un burghiu cu același diametru sau puțin mai mic decât gura de scurgere. Drill în 1 1/2″. Unii spun burghiu drept, astfel încât acesta va fi perfect rotund și la același nivel cu gura de scurgere. Unii spun că găuriți la un unghi ușor în sus, astfel încât seva să se scurgă mai ușor. Am pus bandă pe burghiul nostru pentru a marca 1 1/2″, astfel încât să știm când am mers suficient de adânc și am forat într-un unghi atât de ușor în sus. Dacă vremea este corectă, ar trebui să începeți să vedeți seva picurând imediat.

filetare spile pentru a face sirop de arțar curte

3. Atingeți gurile de scurgere în gaură

așezați gura de scurgere în gaură și atingeți ușor de câteva ori până când auziți zgomotul de impact. Doriți să încorporați gura de scurgere în lemn, dar nu o conduceți prea tare sau departe, pentru a deteriora copacul sau a provoca scurgeri în jurul gurii.

introducerea sac de colectare pentru colectarea seva de arțar pentru a face sirop de arțar lot mic

4. Recipient de colectare securizat

agățați recipientul de gura de scurgere dacă este posibil sau așezați un cârlig în copac răsucindu-l cu mâna pentru a ține recipientul.

colectarea sevei pentru fabricarea siropului de arțar în loturi mici

5. Colectați sap

goliți containerele de colectare sap în recipientul de stocare sap de câte ori încep să se umple. Aceasta poate fi o activitate de două ori pe zi sau la fiecare câteva zile, în funcție de vreme și dimensiunea containerului. Asigurați-vă că nu le lăsați să se revărseze și să irosească acea seva prețioasă! Puteți colecta seva până când mugurii încep să iasă pe copaci și seva dezvoltă o aromă.

6. Procesați Seva în sirop

prelucrarea Seva în sirop poate necesita mult timp și resurse energetice. 40 galoane de seva trebuie să fie fiert în jos pentru a face 1 galon de sirop. Dacă nu aveți spațiu în aer liber și acces la lemn de foc gratuit sau ieftin, puteți face acest lucru în bucătăria de acasă. Găsiți aici recomandări pentru cel mai bun și mai eficient mod de procesare a siropului de arțar și sfaturi și trucuri pentru reducerea costurilor, minimizarea mizeriei și inversarea oricăror greșeli.

nu uitați să gustați și să vă bucurați de seva proaspătă de arțar! Este o băutură răcoritoare și hrănitoare!

ce mai aștepți? Ieși afară și ia parte! Cunoașteți un prieten care are un arțar? Împărtășește asta cu ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.