Șase motive pentru care Franța este atât de populară în rândul turiștilor

din motive evidente, turismul a fost într-un declin foarte scăzut în ultimele 18 luni, dar pe măsură ce turiștii se întorc treptat, Franța caută să-și păstreze titlul de cea mai vizitată destinație din lume, pe care a deținut-o timp de cinci ani înainte de pandemie.

dar ce face din Franța o destinație atât de atractivă pentru turiști an de an? Și pandemia va introduce schimbări pe termen lung?

Turnul Eiffel s-a redeschis acum și primește vizitatori. Fotografie de Sameer al-DOUMY / AFP

1. Orașul Luminii

este aproape de la sine înțeles, dar capitala franceză este o atracție uriașă pentru vizitatorii străini – peste 30 de milioane dintre ei pe an, de fapt (într-un an normal) mai mult decât orice alt oraș din lume.

ce îl face atât de popular? De unde să încep. Există imaginea romantică a orașului, arhitectura uimitoare, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel iconic, precum și simpla plăcere de a sta la o terasă CAF și de a privi lumea trecând. Vizitatorii europeni și americani s-au adunat aici din întreaga lume de mai mulți ani și se întorc în continuare, iar în ultimii ani atracția Parisului a cuprins Orientul Îndepărtat, din ce în ce mai mulți cetățeni chinezi venind să vadă Champs Elys Oktifes și gama sa de buticuri.

și nu uitați Disneyland, care este o destinație în sine pentru vizitatorii străini. Cu aproximativ 15 milioane de vizitatori în fiecare an, parcul tematic, chiar la est de capitala franceză, este destinația turistică de top a Europei.

până în prezent, turiștii care s – au întors în Franța au avut tendința de a se îndepărta de orașele aglomerate-ceea ce face ca aceasta să fie o vară perfectă pentru parizieni să exploreze repere din propriul oraș, care sunt în mod normal prea aglomerate de turiști.

2. O varietate de soare, mare și munți

precum și vizitatori Internaționale, Franța este o națiune de staycationers – de fapt, doar 30 la sută din totalul veniturilor turistice din Franța vine de la străini – restul este de la oameni francezi în vacanță în propria lor țară.

de ce? Ei bine, așa cum vor fi dornici să vă spună, Este pentru că Franța are totul, de la plaje nisipoase, la munți acoperiți de zăpadă și vaste întinderi de țară.

Simon Dawson, de la operatorul de turism din Marea Britanie vacanțe de ciclism francez, este de acord. „Diferite regiuni au apariții complet diferite”, spune el. „Există peisajul rural, orașe mari precum Paris, Lyon, Marsilia.”

vezi și: zece plaje din Franța trebuie să vizitați

practic Franța oferă ceva pentru toată lumea. În timp ce germanii pot veni pentru plaje, britanicii iubesc mediul rural și americanii vin pentru chateaux și cultura.

vremea este și ea un factor important.

„Franța tinde să aibă vreme foarte bună vara, este fierbinte, dar nu se coace fierbinte ca în Spania sau Italia, de exemplu”, spune Dawson.

Franța beneficiază, de asemenea, de faptul că este multi-sezonieră – oferind pauze de schi în timpul iernii și vacanțe de plajă îmbibate de soare în timpul verii.

3. Locație strategică

o parte din apelul Franței, cu toate acestea, ar putea fi doar o coincidență pură de geografie.

de exemplu, pentru turiștii britanici care doresc să scape de verile nesigure ale patriei lor, Franța este doar un scurt salt peste Canal, o călătorie de aproximativ 12,6 milioane făcută în 2013.

Citește și călătorie în Franța: ce s-a schimbat de la Brexit?

călătorii dintr-un alt vecin al Franței, Germania, reprezentau 13 milioane de vizitatori pe an în Franța înainte de pandemie, mai mult decât orice altă țară. Cu toate acestea, nu toți acești vizitatori vin să vadă Franța însăși.

„din cauza poziției Franței, mulți turiști sunt forțați să treacă prin țară în drum spre alte destinații”, explică Didier Arino, președintele specialiștilor din industria turismului Protourisme.

„între 15 și 20 de milioane de vizitatori care vin în Franța sunt doar în trecere în drum spre Italia sau Spania.”

această tendință a fost consolidată în acest an, mulți oameni preferând să evite să fie blocați cu tuse străini în zboruri și, în schimb, să – și ia mașina în vacanță-probabil îndreptându-se spre sau prin Franța.

câmpurile de lavandă din Provence sunt o mare atracție pentru vizitatori. Fotografie de Christophe SIMON / AFP

4. Evadare la țară

aproximativ 80 la sută din Franța este rural – și cea mai mare parte uimitoare și liniștită. Pe lângă Paris, aceasta este partea din Franța pe care majoritatea turiștilor vor să o vadă, spune Dawson. „Cele mai populare zone pentru clienții noștri sunt Valea Loarei și Provence, faimoasele regiuni frumoase din Franța”, spune el.

mediul rural este deosebit de popular printre cei din Marea Britanie, care au o viziune romantizată asupra vieții rurale din Franța, potrivit Arino de la Protourisme.

„britanicii sunt îndrăgostiți de Franța rurală. Ei idealizează mediul rural”, spune el.

britanicii se bucură de contrastul pașnicului „France profonde” în comparație cu hussle și bussle din orașele în care trăiesc mulți dintre ei.

5. Mâncare și vin

Franța este, desigur, inseparabilă de faimoasele sale tradiții gastronomice, iar șansa de a lua masa cu specialități franceze – chiar și melci – este, fără îndoială, o parte importantă a ceea ce atrage vizitatorii în țară.

Franța știe acest lucru și dorește să-și protejeze statutul de capitală alimentară mondială, dovadă fiind schema sa de etichetare a alimentelor „de casă” concepută pentru a descuraja bucătarii să folosească ingrediente congelate sau gata preparate și numeroasele sale produse cu etichete de protecție geografică AOP protejate.

nici o masă Franceză adecvată nu este completă fără câteva verres du vin, iar gama vastă de vinuri produse în casă este o altă atracție pentru turiști. În medie, aproximativ 24 de milioane de turiști străini vizitează Bordeaux, Burgundia și alte regiuni viticole din Franța.

pierde o după-amiază degustare de vinuri și lichioruri într-o pivniță Franceză. Fotografie de GEORGES GOBET / AFP

6. Artă, istorie și cultură

Franța este extrem de mândră de istoria sa lungă și adesea tumultuoasă, de la Revoluția franceză la Napoleon și cele două războaie mondiale, iar siturile istorice sunt adesea pe itinerariul vizitatorilor. Există faimoasele site-uri de luptă ale debarcărilor Somme și D-Day, precum și chateaux uimitoare, biserici și catedrale care decorează peisajul.

de fapt, Franța are peste 40 de situri pe Lista Patrimoniului Mondial Unesco, plasându-l pe locul patru în clasamentul global. Muzeele și galeriile de artă sunt, de asemenea, o atracție majoră pentru turiști. Luvru singur, acasă la Mona Lisa printre aproximativ 35.000 de alte artefacte și opere de artă, atrage în mod normal 9,7 milioane de vizitatori pe an, mai mult decât orice alt muzeu din lume.

Vezi și: zece situri Unesco Franceze de care nu veți fi auzit

editorul destinației Lonely Planet, Kate Morgan, rezumă totul astfel: „ca destinație pentru călători, Franța le are practic pe toate. Franța atrage oameni de toate vârstele cu unele dintre cele mai iconice repere din lume, artă și arhitectură de clasă mondială, mâncare senzațională, plaje uimitoare, stațiuni de schi strălucitoare, o zonă rurală frumoasă și o cantitate uluitoare de istorie.”

nu îl veți vedea pe rege, dar turiștii se înghesuie la Versailles La fel. Fotografie de Martin BUREAU / AFP

va schimba pandemia acest lucru?

Franța este cu siguranță dornică să-și recapete piața turistică și, în luna MAI, Ministerul Turismului din țară a lansat un plan de sprijinire a afacerilor turistice crenelate și de atragere a vizitatorilor înapoi.

este probabil prea devreme pentru a spune dacă pandemia va aduce schimbări de durată în turism, dar poate consolida câteva tendințe care erau deja emergente.

dorința pentru călătorii mai ecologice și flygskam (rușinea zborului) a văzut oamenii să reducă destinațiile pe distanțe lungi și să aleagă călătorii mai aproape de casă. Acest lucru ar putea aduce beneficii Franței, mai mulți europeni alegând să călătorească acolo în loc să se deplaseze în Caraibe sau Canare, iar rețeaua excelentă de trenuri de mare viteză din Franța (și legăturile de tren de noapte emergente) sunt o alternativă plăcută pentru persoanele care preferă să nu zboare.

cealaltă față a acestei monede este însă operatorii de turism care se îndepărtează de turismul de masă și se concentrează în schimb pe un număr mai mic de vizitatori cu cheltuieli mari-adesea din Orientul Mijlociu sau îndepărtat. Această tendință a fost deja destul de pronunțată în rândul unităților de lux din Paris, care de mulți ani s-au concentrat asupra călătorilor pe distanțe lungi.

între timp, în Alpi, schimbările climatice înseamnă că anotimpurile de schi sunt din ce în ce mai perturbate de lipsa zăpezii, determinând operatorii să își schimbe modelul de afaceri și să încerce să acceseze noi piețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.