Cel mai bun lemn pentru coaste de fumat și ce câștigători ai competiției folosesc

când te chinui să fumezi coaste acasă, vrei cea mai bună aromă, ceva ce pur și simplu nu poți obține atunci când mănânci în oraș. Pentru a realiza acest lucru, veți avea nevoie de cel mai bun lemn pentru a fuma coaste pentru a oferi rețetei dvs. marginea.

să aruncăm o privire în profunzime la ce tipuri de lemn sunt utilizate în mod obișnuit pentru coaste de fumat. Ne vom concentra, de asemenea, pe ce tipuri de lemn ar trebui să evitați, precum și să descoperim ce folosesc profesioniștii pentru a obține cea mai bună aromă de coaste afumate.

cum afectează lemnul aroma coastelor afumate?

cărbunele sau gazul sunt utilizate în general pentru a fuma coaste, alături de fumătorii ocazionali electrici sau peleți. Aceste metode de fumat ne dau căldura și controlul care sunt esențiale pentru un raft de coaste gătit expert. Cu toate acestea, ele nu oferă aroma și aroma pe care le oferă lemnul atunci când fumează.

chiar și arderea cărbunelui nu vă va oferi nimic asemănător cu aceeași aromă – cărbunele produce fum minim atunci când este ars. Deci, cum afectează lemnul de fapt aroma coastelor noastre afumate?

arderea lemnului eliberează o combinație de peste 100 de compuși diferiți, din care urme de compuși organici syringol și guaiacol ne dau acea aromă și gust de fum.

când adăugați așchii de lemn la fumător, fumul se ridică, aromatizând stratul exterior al coastelor. Fiecare tip diferit de lemn conferă propria sa aromă, care poate varia, de asemenea, foarte mult într-un singur soi, în funcție de zona în care a fost cultivat copacul.

de la arome ușoare, dulci la arome picante puternice, aproape amare, alegerea dvs. de lemn va avea un impact imens asupra aromei generale a coastelor afumate finite.

cel mai bun lemn de fumat pentru coaste

iată câteva dintre cele mai bune păduri de fumat pentru coaste. În primul rând, vom arunca o privire atentă asupra unora dintre cele mai frecvent disponibile păduri de fumat, cum ar fi hickory și mesquite.

în timp ce aceste păduri cu aromă puternică nu sunt recomandate pentru utilizare pe cont propriu, cu coaste de porc fiind mai potrivite pentru pieptul de vită și alte tăieturi „cu gust de carne”, ele pot conferi un plus de aromă atunci când sunt combinate cu alegerea noastră preferată de fructe mai blânde.

în general, lemnul nostru preferat pentru coaste de fumat trebuie să fie mărul pentru aroma sa dulce și ușoară. În plus, deoarece este un arzător lent, este ideal pentru gătitul coastelor scăzute și lente pentru rezultate umede și delicate.

în mod ideal, pentru un pic mai mult fum tang, ai putea amesteca într-un pic hickory sau combina mai multe alte fructe, cum ar fi cireșe sau piersici, dacă sunteți în căutarea pentru o aromă de fum mai subtil. Iată ce trebuie să știți despre fiecare tip de lemn de fumat pentru coaste.

Hickory

așchii de lemn Hickory pentru coaste de fumat

așchii de lemn Hickory pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

Hickory este o alegere populară pentru fumatul cărnii și se găsește în mod tradițional în statele sudice și midwestern. Nu numai că conferă multă aromă de fum, ci și arde bine fiind densă și cu granulație grea, atingând cu ușurință temperaturi ridicate.

din punct de vedere aromatic, se spune adesea că hickory are o aromă puternică, asemănătoare slăninii, atunci când este folosit pentru fumatul cărnii. Cu toate acestea, este ușor exagerat, de aici recomandarea noastră de a folosi hickory cu ușurință și amestecat cu un alt tip de lemn mai blând. În timp ce rafturile mari de coaste pot fi capabile să preia pumnul de aromă de la hickory singur, totul depinde de gusturile dvs. și de preferințele de fumat.

dacă aveți doar hickory la îndemână și doriți să-i dați drumul fumând raftul de coaste, asigurați-vă că nu exagerați și adăugați o cantitate mică pentru a evita să ajungeți cu o aromă de fum prea amară la coaste.

Mesquite

 așchii de lemn Mesquite pentru coaste de fumat

așchii de lemn Mesquite pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

Mesquite este recomandat în general pentru utilizarea cu carne întunecată, cu gust bogat, care își poate lua aroma puternică. Intens și pământesc, mesquite arde fierbinte și rapid, un alt motiv pentru care este cel mai potrivit pentru carnea de gătit rapid, cum ar fi friptura.

bogat în lignină, mesquite este una dintre cele mai fumoase păduri din jur, oferindu-i o aromă atât de puternică de fum încât poate învinge cu ușurință păsările de curte, umerii de porc și… coastele. Ușor de identificat de la prima mușcătură, dacă vă bucurați cu adevărat de o aromă foarte puternică de fum, puteți adăuga o bucată sau două de mesquite la alte păduri aromate mai blânde pentru coaste de fumat.

alternativ, dacă doriți să încercați să fumați coaste de vită, mesquite ar putea face o alegere inteligentă, fie folosită cu ușurință singură, fie în combinație cu stejar sau fructe. Mesquite împachetează cu siguranță suficient de un pumn aromat pentru a lua carne roșie puternică, doar asigurați-vă că nu exagerați sau că ați putea ajunge la un rezultat amar și dur.

Pecan

așchii de lemn Pecan pentru coaste de fumat

așchii de lemn de Pecan pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

dacă vă place o aromă bună de fum, dar nu doriți să riscați să vă depășiți coastele de porc cu mesquite sau hickory, alegerea inteligentă ar fi alegerea lemnului de pecan. Pecan este de fapt un tip de lemn hickory, care este cel mai faimos pentru nuci sale și utilizarea pentru construirea de mobilier. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru fumatul cărnii, inclusiv coaste.

pecanul este mai puternic în aromă decât alte fructe, dar nu la fel de puternic ca mesquite și hickory, oferindu-vă o aromă bună de fum care are indicii de dulceață și nuci pentru o complexitate mai mare. Ridicați o pungă de lemn de pecan pentru a vă fuma coastele și o puteți folosi și cu carne de vită, păsări de curte, vânat… de fapt, merge cu aproape orice, făcându-l un lemn excelent pentru fumat, pe care îl puteți folosi pentru a adăuga un plus de aromă tuturor felurilor de mâncare afumate.

pecanul poate fi folosit singur sau combinat cu alte fructe de pădure pentru o paletă mai bogată de arome fumurii, cu o dulceață suplimentară, care se potrivește bine cu coastele de porc. În timp ce preferatul nostru general trebuie să fie lemnul de mere pentru coaste de fumat, dacă preferați o aromă de fum mai puțin subtilă, atunci pecanul ar fi o alegere mai bună pentru dvs.

Apple

 așchii de lemn de mere pentru coaste de fumat

așchii de lemn de mere pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

Apple este lemnul nostru preferat în general pentru coaste de fumat. Conferă o aromă subtilă de fum fructat, care are indicii de dulceață care funcționează foarte bine cu coaste și carne de porc în general.

deoarece este mai blând decât pădurile precum hickory și mesquite, este, în opinia noastră, o alegere mult mai bună pentru fumatul cărnii pe parcursul mai multor ore-după care mesquite poate avea un gust puțin amar.

disponibil pe tot parcursul anului, applewood poate fi amestecat cu hickory sau stejar, sau combinat cu alte fructe, cum ar fi pecan sau cireșe, în funcție de cât de mult fum și ce arome căutați. Dacă găsiți că applewood este prea subtil pentru a vă plăcea după un fum de cinci ore, adăugarea unei cantități mici de hickory la următorul lot ar trebui să facă trucul.

ca applewood arde lent, este ideal pentru low ‘n’ lent de gătit în fumător dumneavoastră. În plus, completează aproape toate carnea, deși nu veți dori să fumați carne albă delicată prea mult timp cu ea, deoarece poate deveni copleșitoare.

în general, applewood face o alegere excelentă pentru coaste de fumat și este cu siguranță cea pe care vă recomandăm să o încercați mai întâi.

Cherry

așchii de lemn de cireș pentru coaste de fumat

așchii de lemn de cireș pentru fumat coaste

cumpărați de la Amazon

Cherrywood este un alt lemn de fructe popular pentru fumat.

ușoară și ușoară, conferă o aromă dulce de fum care complimentează majoritatea coastelor, deși dacă sunteți în căutarea unei arome mai puternice de fum, care să poată concura mai bine cu o frecare puternică de condimente, poate doriți să aruncați niște hickory pentru o adâncime mai mare.

cireșul este, de asemenea, o alegere bună pentru a se amesteca cu stejarul pentru o aromă mai susținută, fără prea multă amărăciune. În mod similar, puteți, de asemenea, să-l amestecați cu pecan pentru un plus de fum și o adâncime mai complexă de aromă.

ridicați niște lemn de cireș pentru următoarea sesiune de grătar cu coaste și îl veți putea folosi pentru a fuma aproape orice alt fel de mâncare, chiar și legumele pot beneficia de un fum rapid cu lemn de cireș.

Cherry poate da carnea o nuanță roz-roșu, făcându-l un plus frumos pentru a arunca în amestecul de fumat, dacă sunteți în căutarea de a adăuga adâncime suplimentară de culoare la coaste și alte carne afumată.

stejar

stejar baril Lemn Smoking Chips

stejar baril Lemn Smoking Chips

cumpara de la Amazon

mai puternic în aroma decât fruitwoods, dar mai puțin puternic decât hickory și mesquite, stejar este un lemn versatil bun, care merge cu doar despre tot, inclusiv coaste. Utilizați-l singur sau amestecați – l cu alte păduri; stejarul este utilizat pe scară largă în fumatul comercial și oferă o aromă bună de fum mediu.

fumatul cu lemn de stejar vă va oferi o nuanță brună frumoasă coastelor. Dacă sunteți în căutarea unei arome suplimentare de fum, adăugați niște hickory sau folosiți stejar pentru a adăuga o adâncime suplimentară cireșului sau mărului, fără a le depăși aromele mai subtile.

un tip din ce în ce mai popular de lemn de stejar pentru fumat, whisky oak este favoritul unui pitmaster definit din butoaie vechi de whisky de stejar. Combinând fumul de rezistență medie a stejarului cu subtilitățile complexe ale aromelor dulci de whisky, toată lumea ar trebui să încerce coaste afumate cu stejar de whisky cel puțin o dată, este o combinație certă câștigătoare.

piersic

 așchii de lemn piersic pentru coaste de fumat

așchii de lemn de piersic pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

piersica este o altă alegere populară pentru coaste de fumat, în special în statele sud-estice. Ușoară, cu un tang ușor, aproape dulce, lemnul de piersici merge bine cu majoritatea tipurilor de alimente, mai ales dacă sunteți în căutarea lemnului pentru coaste de fumat cu un condiment dulce.

folosiți piersica cu alte fructe de pădure pentru a crea o paletă mai mare de arome sau combinați-o cu stejarul. Acest lucru va crește puterea aromei dvs. de fum, fără a depăși gustul subtil al lemnului de piersic. Peachwood pune o cantitate medie de energie, ceea ce îl face un lemn bun de utilizat pentru sesiuni de fumat scăzute și lente, care durează câteva ore.

lemnul de piersic este adesea asemănat cu lemnul de pere pentru profilul său de aromă similar și producția de fum. Dacă lemnul de piersic nu este disponibil în zona dvs., perele este un înlocuitor bun, deși ar trebui să rețineți că perele arde mult mai mult decât piersica cu ardere medie.

Maple

așchii de lemn de arțar pentru coaste de fumat

așchii de lemn de arțar pentru coaste de fumat

cumpărați de la Amazon

arțarul este o alegere bună pentru coaste de fumat, conferind o aromă ușoară de fum cu un indiciu subtil de dulceață. Dacă doriți să adăugați o aromă ușoară de fum coastelor dvs., arțarul este cel care trebuie să meargă și, de asemenea, face o pereche excelentă pentru un sos de grătar dulce lipicios.

ardere ridicată cu o ieșire ușoară de fum și jăratic bun, fumatul cu arțar vă va oferi coastelor o culoare maro bună și nu va supra-concura cu frecările, sosurile sau marinatele. În afară de coaste de fumat, arțarul este o alegere excelentă pentru aromatizarea ușoară a păsărilor de curte, a cărnii de vită, a vânatului, a legumelor și chiar a ouălor.

folosiți arțarul singur pentru un indiciu ușor de fum sau combinați-l cu păduri mai grele cu aromă de fum, cum ar fi hickory și mesquite, pentru un echilibru mai mare și pentru a tonifica orice tonuri amare. Dacă sunteți mai puțin dornici de aromă puternică de fum, combinați arțarul cu pecan sau alte fructe de pădure pentru un gust mai blând și mai dulce.

lemn nu ar trebui să utilizați pentru a fuma coaste

după cum puteți spune din lista anterioară, există o mulțime de opțiuni pentru a încerca atunci când căutați cel mai bun lemn pentru coaste de fumat. Cu toate acestea, nu toate pădurile sunt potrivite pentru fumat – iată principalele tipuri de lemn pe care cu siguranță nu ar trebui să le folosiți pentru a fuma coaste.

nu utilizați rasinoase

rasinoase nu sunt potrivite pentru utilizare în fumător dumneavoastră. Acestea conțin niveluri ridicate de seva și atunci când sunt arse, vă vor face gustul ciudat al cărnii. Exemple de rasinoase pentru a evita utilizarea în fumător includ:

 • Pin
 • cedru
 • molid
 • Brad
 • Cipru

nu folosiți lemnul pe care l-ați colectat fără a verifica proveniența acestuia

unele lemne pot fi otrăvitoare sau iritante chiar și atunci când sunt arse. Dacă nu sunteți sigur de tipul lemnului dvs., nu ar trebui să îl utilizați pentru a vă găti mâncarea. Următoarele păduri trebuie evitate :

 • Laburnum
 • oleandru
 • Tisa
 • nuc otrăvitor

nu folosiți cherestea/lemn tratat/vopsit

majoritatea cherestelei sunt tratate cu substanțe chimice pe care chiar nu doriți să le respirați. De asemenea, nu este inteligent să ai mâncarea așezată în fum încărcat cu substanțe chimice. Lemnul vopsit sau lemnul care a fost tratat cu orice fel de substanțe chimice nu trebuie utilizat pentru fumat.

nu folosiți lemn umed sau mucegăit

mucegaiurile pot conține toxine periculoase pe care nu doriți să le respirați sau chiar să le aveți în jurul familiei.

nu numai că lemnul uscat arde mai bine, ci este și cea mai sigură opțiune, deoarece este mai puțin probabil să adăpostească spori sau toxine potențial periculoase în comparație cu lemnul care a fost recent în viață.

producătorii de așchii de lemn premium pentru fumat tratează sistematic așchii de lemn pentru a se asigura că nu conțin dăunători, putregai și mucegai.

ar trebui să folosiți chipsuri, bucăți sau pelete pentru coaste?

dacă aveți un grătar pe peleți, atunci veți folosi pelete de lemn pentru a vă fuma coastele. Grătarele cu peleți sunt foarte curate, deci nu veți obține mult fum. Asigurați-vă că utilizați pelete din lemn de esență tare de bună calitate pentru cele mai bune rezultate.

pentru restul dintre noi, se reduce la o alegere între așchii de lemn sau bucăți de lemn și care este cel mai bun pentru fumat, alături de orice constrângeri legate de tipul dvs. de grătar.

așchii de lemn

așchii de lemn sunt produse secundare din diverse industrii ale lemnului. Ele constau din așchii și resturi, de obicei de dimensiuni între aproximativ un sfert de inch grosime și până la un inch în lungime.

deoarece sunt atât de mici, ard foarte repede, ceea ce înseamnă că nu sunt o alegere bună pentru sesiunile lungi de fumat. Cu toate acestea, pot fi o opțiune bună pentru o explozie rapidă de fum atunci când grătați articole de gătit rapid, cum ar fi pește sau bucăți subțiri de carne.

bucăți de lemn

datorită dimensiunii lor mai mari, bucăți de lemn sunt cea mai buna alegere pentru fumat low ‘n’ lent, oferindu-vă un timp bun, lung arde. Acest lucru echivalează, de asemenea, cu un plus de aromă cu bucăți de lemn care produc mai mult fum decât așchii.

acest lucru face ca bucățile de lemn să fie cea mai bună alegere pentru coaste de fumat, precum și pentru fumat în general. În timp ce durează mai mult pentru a începe, timpul lor de ardere superior înseamnă că nu va trebui să le înlocuiți la fel de frecvent ca așchii de lemn care, în general, se transformă în cenușă înainte de a reuși să ofere o aromă de fum.

puteți folosi bucăți de lemn într-un fumător cu gaz sau electric?

în timp ce bucățile de lemn sunt cea mai bună alegere pentru fumat, din păcate, nu toate tipurile de fumători sunt concepute pentru a fi utilizate cu bucăți de lemn.

evident, nu veți avea probleme cu utilizarea bucăților de lemn cu grătarul dvs. de cărbune. Cu toate acestea, în timp ce unii fumători electrici și de gaz pot găzdui bucăți de lemn, alții au tăvi foarte scurte pentru fumători și recomandă doar utilizarea chipsurilor.

înainte de a utiliza bucăți de lemn în fumătorul de gaz sau electric, verificați recomandările producătorului pentru a vă asigura că modelul dvs. special poate lua bucăți de lemn.

pot folosi mai multe tipuri de lemn?

Da, puteți utiliza mai multe tipuri de lemn atunci când fumați. De fapt, în unele cazuri, este chiar recomandat.

în primul rând, dacă sunteți nou la fumat, asigurați-vă că veți obține toate celelalte elementele de bază de fumat sortate înainte de a începe să jucați cu diferite combinații de lemn. Indiferent cât de bune sunt combinațiile dvs. de lemn pentru fumat, concentrați-vă mai întâi pe obținerea corectă a temperaturii și a controlului focului.

odată ce sunteți mulțumit de utilizarea fumătorului și obțineți rezultate bune, puteți începe să jucați cu diferite combinații. În timp ce gusturile dvs. specifice vor diferi probabil de cele ale următoarei persoane, este logic să începeți cu câteva perechi încercate și testate și să vă ajustați încet pentru a se potrivi paletei dvs.

potriviți pădurile ușoare cu cele mai puternice, de exemplu, hickory și stejar. Dacă sunteți în căutarea unei cantități medii de aromă de fum, ați putea dori să încercați pecan cu un alt fruct, cum ar fi mărul. Pentru un indiciu mai subtil de fum, încercați să folosiți două fructe, cum ar fi cireșul și mărul, sau mărul cu un alt lemn ușor de fumat, cum ar fi stejarul.

de-a lungul timpului, cu multă practică, veți putea găsi cea mai bună combinație de diferite tipuri de lemn pentru a vă fuma coastele la perfecțiune.

Puteți Folosi Prea Mult Lemn Atunci Când Fumați Carne?

da, în căutarea unui plus de aromă, folosirea prea mult lemn va crea prea mult fum. Acest lucru vă poate face coastele să aibă un gust amar sau chiar ca cenușa. Fiecare fumător este diferit, la fel ca fiecare tip de lemn și preferințele dvs. personale cu privire la cât de fumător doriți să fie coastele.

vă recomandăm să începeți cu două uncii de lemn pentru suportul dvs. mediu de coaste. Când totul este ars și nu mai aveți fum, înlocuiți-l cu încă două uncii.

continuați pe parcursul bucătarului, până la un total de opt uncii pentru coaste. După degustare, decideți dacă aroma este suficientă și dacă este prea mult sau prea puțin, ajustați cantitățile în consecință în timpul următoarei sesiuni de fumat.

rețineți că, dacă fumați cu gaz, poate doriți să începeți cu trei sau patru uncii în loc de două, deoarece grătarele cu gaz au o ventilație superioară, astfel încât carnea dvs. nu va lua la fel de multă aromă ca și cu un grătar de cărbune.

Ar Trebui Să Vă Înmuiați Lemnul?

nu, chiar nu trebuie să vă înmuiați lemnul.

gândiți-vă logic, vă cheltuiți banii pe lemn uscat în cuptor și faceți tot posibilul pentru a vă menține fumătorul la o temperatură uniformă constantă pentru cele mai bune rezultate fumând carnea scumpă. Lemnul plutește, nu absoarbe ușor multă apă, cel puțin nu în câteva ore.

aruncând lemnul umed pe grătar, vă veți uda cărbunii care, la rândul lor, vă vor strica temperatura pe care ați avut-o sub control. Apoi, lemnul tău umed se va aburi. Abur, ca și în vaporii de apă, nu fum parfumat.

va trebui să așteptați până când lemnul umed s-a uscat complet peste cărbuni înainte ca orice fum să fie produs. De asemenea, veți dori să așteptați ca cărbunele dvs. să atingă din nou o temperatură constantă după ce l-ați udat înainte de a începe să gătiți.

deci, spuneți aproximativ 20 de minute pe Linie, vă veți întoarce unde ați fost dacă tocmai ați aruncat bucățile de lemn uscate în cuptor direct fără să le înmuiați și, în cele din urmă, să fiți gata să începeți să fumați.

înmuierea bucăților de lemn pentru fumat este practic doar o pierdere de timp și efort

ce Lemn folosesc numele mari de grătar?

o Scanare rapidă a unora dintre cele mai populare nume mari de pe circuitul competiției BBQ arată că majoritatea jucătorilor mari preferă să folosească lemn de fructe, mai precis lemn de mere pentru coaste de fumat.

piersica este, de asemenea, bine reprezentată, la fel ca și pădurile cu aromă ușoară în general. Vă recomandăm cu siguranță să încercați să vă fumați coastele cu lemn de mere și, deoarece este atât de versatil, îl veți putea folosi și pentru a fuma o varietate de alte feluri de mâncare.

cireșele și piersicile merită, de asemenea, încercate. Totul depinde de gusturile dvs. individuale și de modul în care vă serviți coastele. Să recunoaștem, unul dintre cele mai bune lucruri despre grătar și fumat este că vă serviți propriile creații.

deci, deși este important să te inspiri de la alții, este vorba și de a lua acea inspirație și de a o folosi pentru a crea ceva pe care apoi îl adaptezi la propriul tău sentiment personal de perfecțiune.

Gânduri finale

deci, doar ceea ce este cu adevărat cel mai bun lemn pentru fumat coaste? Pentru noi, trebuie să fie applewood, dar majoritatea fructelor funcționează foarte bine. Puteți încerca, de asemenea, o combinație de lemn de fructe cu stejar sau dacă vă place o aromă mai îndrăzneață, cu hickory sau pecan.

nu uitați să luați în considerare și ce altceva vă aromatizați coastele, precum și ce preferă cel mai mult papilele gustative. Dacă tocmai începeți să fumați coaste, încercați applewood, dar nu vă fie teamă să vă alcătuiți propriile combinații de lemn sau să încercați arome noi odată ce ați prins coastele de fumat ca un profesionist.

Partajarea este grija!

 • Distribuie
 • Tweet
 • Pin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.