vitaminele și mineralele care beneficiază gura și dinții

sunt vitamine sau minerale importante pentru sănătatea mea dentară?

există anumite vitamine și minerale care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre orale. Ceea ce consumăm prin alimente sau suplimente contribuie la cât de sănătoși sunt dinții, gura și gingiile noastre. Anumite vitamine și minerale pot ajuta la reducerea rănilor bucale, a cariilor dentare și a bolilor gingivale. Consumul unei diete bogate în nutrienți poate ajuta, de asemenea, la combaterea infecțiilor și a bacteriilor. Acest lucru este util mai ales dacă vă recuperați după o intervenție chirurgicală, inclusiv chirurgie orală.

consumarea cantității și tipului corect de vitamine și minerale ar trebui luată în considerare la o vârstă fragedă – încă din momentul în care dinții se dezvoltă la un copil. Pe măsură ce dinții se dezvoltă și cresc, vitaminele și mineralele pot influența modul în care se dezvoltă. Dezvoltarea dinților și gingiilor sănătoase creează o bază pentru dinții adulți puternici. Odată ce toți dinții s-au dezvoltat, vitaminele și mineralele ajută la menținerea sănătății gurii și a dinților.

mai jos sunt vitamine și minerale importante care beneficiază gura și dinții:

vitamina A

vitamina A ajută la dezvoltarea dinților și gingiilor sănătoase și la menținerea gingiilor sănătoase. Vitamina A conține beta-caroten, un antioxidant care ajută la eliminarea organismului de radicalii liberi. Radicalii liberi distrug celulele prin oxidare.

complexul de vitamine B

complexul B este alcătuit din 8 vitamine diferite. B1-tiamină, B2-riboflavină, B3 – niacină, B6 – piridoxină, B9 – acid Folic, B12-cianocobalamină și acid pantotenic și biotină. Complexul de vitamina B poate ajuta la prevenirea iritației din interiorul și exteriorul gurii. Aceste vitamine sunt utile în prevenirea buzelor crăpate, inflamația limbii și iritarea în interiorul gurii și gingiilor. Complexul de vitamina B ajută, de asemenea, împotriva bolilor gingivale.

vitamina C

vitamina C atunci când este administrată intern poate ajuta la întărirea dinților. Se recomandă ca un supliment de vitamina C să evite contactul cu dinții, deoarece poate deteriora smalțul dinților. Vitamina C menține țesuturile conjunctive sănătoase și ajută la menținerea gingiilor și a dinților sănătoși, precum și poate accelera recuperarea după intervenția chirurgicală orală. Deoarece această vitamină este solubilă în apă și nu este stocată în corpul nostru, este recomandat să luați zilnic vitamina C.

vitamina D

vitamina D ajută la absorbția calciului în oase și dinți, ceea ce ajută la întărirea acestora. Vitamina D ajută, de asemenea, dinții să mineralizeze și să prevină boala parodontală.

calciu

dinții și maxilarul nostru sunt alcătuite în mare parte din calciu. Calciul ajută la menținerea dinților și a osului maxilarului sănătos și puternic. Consumul suficient de calciu este esențial în dezvoltarea sănătoasă a dinților și oaselor, precum și este un mineral important pentru a menține o gură sănătoasă bună.

magneziu

magneziu ajută la absorbția calciului. De asemenea, ajută la activarea multor vitamine B. Magneziul face dinții mai grei, ajută la construirea smalțului puternic pentru dinți și ajută la prevenirea formării cavităților.

Zinc

zincul ajută la controlul plăcii, reduce halitoza și inhibă formarea tartrului de-a lungul liniei gingivale.

fierul

fierul ajută la prevenirea rănilor bucale și a inflamației limbii. Transportă oxigenul în tot corpul, ceea ce ajută la prevenirea infecțiilor și la acumularea de bacterii în gură.

consumul unei diete bogate în nutrienți, alcătuită din alimente integrale, este o modalitate sănătoasă de a consuma vitamine și minerale care vă vor aduce beneficii gurii și dinților. Dacă simțiți că dieta dvs. nu oferă suficiente vitamine și minerale, atunci suplimentarea poate fi, de asemenea, luată în considerare.

dacă aveți întrebări despre vitamine și minerale și sănătatea orală, discutați cu dentistul Burnaby la programarea dentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.