Instrumente de resurse umane: abilități și calități pe care fiecare manager de resurse umane ar trebui să le aibă

un manager de resurse umane sau un manager de operațiuni people joacă un rol important în orice organizație. Poziția lor necesită adesea o combinație unică de abilități atât hard cât și soft: au un rol strategic în angajarea, motivarea și sprijinirea angajaților și au o influență mare asupra componentelor organizaționale generale ale culturii companiei.

dacă sunt gestionați corect, managerii de resurse umane contribuie la succesul și creșterea unei companii. Cu toate acestea, gestionarea defectuoasă și practicile proaste de resurse umane din cadrul acestui departament ar putea perturba întreaga organizație.

în această postare pe blog, vom oferi instrumentele și abilitățile pe care un manager de resurse umane trebuie să le posede pentru a aduce succes. Dar mai întâi, să ne întoarcem la esență.

cuprins

nou apel la acțiune

rolul și importanța unui manager de resurse umane

rolul managerilor de resurse umane este de a gestiona forța de muncă și de a supraveghea funcțiile departamentului. Ele sunt legătura dintre angajați și managementul corporativ. Cu un set combinat de abilități și expertiză în Resurse Umane, afaceri și management, Managerii de resurse umane sunt pregătiți să direcționeze funcțiile administrative și să se ocupe de problemele legate de angajați.

când vine vorba de operațiunile de zi cu zi, managerii de resurse umane au mai multe responsabilități:

  • atragerea și păstrarea talentelor: gestionarea procesului de recrutare, integrarea și dezvoltarea unei strategii de angajare și menținere a talentelor în cadrul companiei.
  • programe de formare și dezvoltare: Evaluarea performanței angajaților pentru a determina dacă au nevoie de instruire pentru a-și îmbunătăți abilitățile.
  • Relații cu angajații: menținerea unei relații bune cu angajații pentru a rezolva orice probleme pe care le pot avea și pentru a crea un mediu de lucru pozitiv.
  • politici, planuri și proceduri: dezvoltarea și revizuirea diferitelor planuri, politici și proceduri care sunt legate de gestionarea angajaților.

managerii de resurse umane își asumă diferite sarcini nu numai pentru a asigura fericirea angajaților, ci și pentru a sprijini creșterea. După cum vă puteți imagina, ele joacă un rol esențial în succesul unei organizații. Fără ele, compania nu ar funcționa corect.

HR Manager Skillsets și calități personale

a devenit clar că managerii de resurse umane sunt mai mult decât „oameni persoane”. Ei sunt responsabili pentru cel mai valoros activ al unei companii; angajații. Deși seturile de competențe specifice variază, în funcție de calea specifică a carierei HR, în general, pentru a avea succes ca manager de resurse umane, sunt necesare următoarele abilități și calități:

colaborare

lucrul eficient în cadrul unei echipe este o abilitate valoroasă pe care fiecare angajat trebuie să o posede. Cu toate acestea, managerii de resurse umane trebuie să poată colabora și cu toate departamentele dintr-o organizație. Este esențial să cunoaștem nevoile fiecărui departament și să lucrăm îndeaproape pentru a dezvolta strategiile potrivite.

comunicare

sunt necesare abilități eficiente de comunicare orală și scrisă pentru a putea vorbi cu angajații, delega sarcini și raporta conducerii. Managerii de resurse umane trebuie să poată negocia clar și precis. În plus, trebuie să poată asculta. Acest lucru este deosebit de important atunci când trebuie rezolvat un conflict între angajați.

etică

managerii de resurse umane sunt responsabili pentru dezvoltarea și implementarea diferitelor politici. Ele servesc ca busola morală a organizației. Pentru a-și îndeplini îndatoririle, trebuie să aibă un puternic simț al eticii. Discreția, confidențialitatea și încrederea sunt toate componentele cheie ale abordării problemelor sensibile.

Passion

pentru a funcționa bine ca manager de Resurse Umane, trebuie să existe o pasiune pentru job. Uneori, poate fi îndepărtat și plictisitor să reprezinte regulile și reglementările unei organizații. Cu toate acestea, construirea unei conexiuni cu angajații și inspirarea acestora pentru a se dezvolta este ceea ce face ca totul să merite.

flexibilitate

Organizațiile sunt în continuă evoluție. Zilnic, managerii de resurse umane ar putea lucra la o strategie într-un minut, dar trebuie să se ocupe de o problemă a angajaților în următorul. În timp ce zilele de lucru sunt dinamice, este nevoie ca managerii să fie flexibili. Ei trebuie să fie capabili să facă mai multe sarcini și să acorde prioritate pentru a se asigura că Departamentul funcționează fără probleme.
new call-to-action

consecințele practicilor proaste de resurse umane

când Departamentul de Resurse Umane nu funcționează corect, va dăuna culturii corporative. Comunicarea greșită și luarea slabă a deciziilor între nivelurile de resurse umane și de conducere superioară vor determina o nealiniere a valorilor, obiectivelor și obiectivelor unei companii. Fără o direcție clară de urmat, motivația și productivitatea angajaților vor scădea. De fapt, mediul de lucru negativ creat va contribui la o cifră de afaceri ridicată a personalului.

deși acest lucru ar putea părea un scenariu exagerat, efectele unui departament de Resurse Umane disfuncțional nu trebuie subestimate. Acestea sunt adesea imediate și ar putea avea un impact pe termen lung asupra unei organizații. Pentru a evita această reacție negativă în lanț, aveți nevoie de cineva care să poată prelua controlul asupra echipei dvs. de resurse umane. Un manager de resurse umane poate oferi direcția de care are nevoie compania dvs. pentru a vă gestiona eficient angajații.

instrumente și resurse HR Manager

pentru a fi schimbarea de care are nevoie organizația dvs. nu este ușor. Este nevoie de muncă grea, persistență și experiență pentru a deveni un manager de resurse umane excepțional. Cu toate acestea, având instrumentele potrivite de gestionare a resurselor umane vă va conduce compania spre succes.

Kitul nostru de Manager pentru 2022 de persoane este o selecție cuprinzătoare de peste 30 de instrumente și resurse de gestionare a resurselor umane. Kitul include șabloane descărcabile, liste de verificare, sondaje și multe altele. Cu alte cuvinte, este resursa perfectă pentru echipele de oameni care au nevoie de materiale pentru a le ajuta cu funcțiile lor zilnice.

cei care caută o soluție și mai eficientă și mai eficientă pentru gestionarea proceselor lor de resurse umane ar trebui să ia în considerare software-ul All-in-one Al Factorial pentru echipele de oameni. Cu interfața intuitivă și ușor de utilizat Factorial, veți economisi atât timp, cât și dureri de cap. Eficientizați-vă procesele de resurse umane și începeți cu Factorial astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.