Democrația pură în acțiune: drepturile și responsabilitățile cetățenilor în Atena clasică – Home

v-ați întrebat vreodată cum a ajuns să fie Guvernul Statelor Unite ale Americii? Cetățenii Atenei antice sunt responsabili pentru asta. Drepturile lor mergeau la adunare, vorbeau și votau liber, dețineau terenuri și aveau o parte în decizie. Cu toate drepturile pe care le aveau, aveau responsabilități, care plăteau impozite, luau în apărarea orașului și luau o decizie dintr-o dezbatere.
trebuia să existe o formă de guvernare pentru a exista cetățeni. Această formă de guvernare a fost numită Democrație Directă și a fost creată în Atena antică. Sub conducerea tiraniei lui Pisistratus și Hippias (care avea favoarea oracolului), Sparta a atacat Atena. Hippias a fugit și l-a lăsat pe Cleisthenes, un șef alemaeonid restaurat, la conducere. Cleisthenes a apelat la oameni pentru a ajuta la alegerea a ceea ce să facă. Această idee de a lua parte la guvern a făcut apel la oameni și Cleisthenes a numit-o „democrație” în 508 Î.hr.
au existat patru întâlniri anuale ale Adunării. Prima întâlnire a discutat despre aprovizionarea cu porumb, calificările oficialilor și problemele de apărare și ostracisme. A doua întâlnire a fost deschisă oricărei probleme, în timp ce a treia și a patra întâlnire au fost predate dezbaterilor privind religia și afacerile externe și seculare. „Întâlniri speciale sau sesiuni de urgență ar putea avea loc în orice moment”, spune Steven Kreis. Din acea adunare, 6000 de cetățeni, care au fost selectați pentru a ocupa grupul anual de potențiali jurați, ar angaja instanțele juriului. În 431-404 Î.hr., un război între Atena și Sparta a pus capăt Democrației Directe ateniene. Dar în perioada dintre 508 și 404 î.hr., cetățenii erau întregul guvern al democrației directe.
orașul-stat Atena avea cetățeni, pe care niciun alt loc nu-i avea, dar cetățenii Atenei antice erau doar bărbați de peste optsprezece ani, iar părinții, bunicii și uneori chiar străbunicii lor trebuiau să se nască în Atena. Fiecare cetățean ar putea merge la adunare, să vorbească și să voteze liber, să servească în juriu, să dețină terenuri, să aibă o parte în decizie, să devină arhon sau preot, să aibă egalitate în condițiile legii, să fie soldat sau călugăr, să fie titular al drepturilor politice și să aibă șansa de a fi ales pentru funcție. Cu toate drepturile pe care le aveau, aveau o responsabilitate. „Au trebuit să plătească impozite, pe care guvernul le-a folosit pentru evenimente speciale, să ia parte la apărarea orașului, să se asigure că au o educație bună, să învețe să cântărească argumentele unei dezbateri și să ia o decizie, să învețe să exprime punctele de vedere elocvent și persuasiv, să dobândească puterea fizică și abilitățile de a-și apăra orașul și să învețe www.historyteacher.net. Acești cetățeni erau întreaga democrație pentru că alcătuiau Adunarea, Consiliul celor 500(care erau aleși de adunare pentru a conduce orașul în fiecare zi) și ei au fost cei care au dezvoltat legile și modul de guvernare. În timp ce bărbații din Atena aveau drepturi de cetățenie, femeile nu.
când femeile aveau paisprezece ani, s-au căsătorit cu un cetățean(care putea fi în Adunarea Consiliului din 500) la vârsta de 30 de ani sau uneori chiar mai în vârstă. O femeie ar putea divorța dacă soțul și familia ei sunt de acord cu aceasta. De asemenea, ea trebuie să se confrunte cu adunarea cu o bună explicație a motivului pentru care divorțează și, în divorț, și-a pierdut copiii, care erau așteptați să locuiască cu tatăl lor, care a fost în mare parte motivul pentru care femeile nu au divorțat. Se aștepta să fie loiali și răbdători cu soții lor. Femeile grecești nu aveau drepturi politice, nu puteau deține funcții sau terenuri proprii (care constituiau puterea în lumea antică) și nu li s-au oferit aceleași oportunități de educație ca băieții. Se aștepta ca ei să învețe din MIT și să se străduiască să nu fie ca soția trădătoare a lui Agamemnon (Helen). „Trebuiau să învețe meșteșugurile de filare și țesut, să iubească să spele hainele gospodăriei și să aibă cunoștințe despre lână, confecționarea hainelor și prepararea alimentelor. Acestea au fost cele mai importante abilități pe care le au femeile, împreună cu capacitatea de a crește copii”, spune Moya K. Mason. Femeile erau o parte importantă a democrației, chiar dacă nu li se permitea să dețină puterea în funcții politice. Toată munca pe care au făcut-o a fost acasă. Au dat naștere bărbaților puternici în democrație, au făcut toate treburile casnice, au făcut toată mâncarea și nu au avut niciunul dintre drepturile pe care le aveau bărbații, chiar dacă munca lor este mai grea. Singurul loc de muncă mai rău decât să fii soția unui cetățean, a fost să fii metic sau sclav.
„Meticii erau non-atenieni care, în general, considerau orașul cosmopolit Atena mai atrăgător decât propriile lor țări de origine”, se spune în articolul de la web.clas.ufl.edu.s-au mutat la Atena, dar în loc să primească cetățenia, devin metici. „Meticii ale căror familii locuiau în Atena de generații ar fi putut fi tentați să „treacă” ca cetățeni”, spune Nathan Smith. Dar, ei nu ar deveni un cetățean dacă nu le-ar fi dat un cadou, ceea ce nu se întâmplă adesea. În schimb, nu puteau deține terenuri, dar puteau deține în continuare locuri de muncă pentru proprietarii de proprietăți și trebuiau să plătească o taxă. Deși nu aveau toate drepturile cetățeniei, aveau toate responsabilitățile: efectuând în armată, plătind contribuții fiscale speciale, servicii fiscale și o taxă de sondaj metic (douăsprezece drahme pe an pentru bărbați și șase pe an pentru femei) au trebuit să se înregistreze în comunitatea locală în care locuiau pentru a nominaliza un cetățean ca sponsor sau tutore.
chiar mai jos pe clasele sociale, au fost sclavii. Sclavii erau proprietatea proprietarilor lor și puteau fi cumpărați și vânduți. Nu aveau drepturi legale și, prin urmare, nu aveau drepturi de cetățenie. Au lucrat într-o varietate de locuri de muncă, cum ar fi în interiorul casei pentru a ajuta femeile, afară pe câmp, acționând ca însoțitori și cel mai rău loc de muncă, mergând la război cu proprietarul lor pentru a ajuta la transportul armelor pe câmpul de luptă. De fapt, unii sclavi au devenit destul de apropiați de proprietarii lor și au fost bine iubiți și hrăniți. Nu au mers niciodată la niciunul dintre Adunări, deși au construit ideile Adunării de invenții și inovații pentru a face Atena un loc mai bun, cum ar fi un ceas de apă.
desigur, sclavii nu au construit niciodată democrația. Cetățenii Atenei antice au făcut-o. Chiar dacă nu au construit niciodată asta, arhitectura a fost o altă inovație care a fost semnificativă, de asemenea, și asta, sclavii au construit. Sclavii nu au făcut niciodată proiectele arhitecturale, dar le-au construit. Arhitectura a fost considerată cea mai proeminentă tehnologie dezvoltată în Atena (majoritatea clădirilor construite din motive religioase și politice), dar grecii au început să construiască structuri publice după secolul al VII-lea î.hr. aceste clădiri publice erau formate din clădiri civice, domestice, religioase, funerare sau recreative.
unele dintre aceste clădiri aveau nevoie de apă pentru materialul din care au fost construite clădirile, cum ar fi cărămizi de noroi. Această apă provenea dintr-un apeduct subacvatic. Acest sistem de lucrări publice a fost inventat de Hippodamus din Milet, iar invenția sa a fost foarte admirată de mulți oameni în această perioadă. Astfel de proiecte de lucrări publice au contribuit la stimularea economiei Atenei și au condus orașul într-un mod de viață mai sanitar.
această apă transportată de sistemul de lucrări publice a fost utilizată într-o altă invenție, ceasul de apă. Ceasul de apă era necesar pentru că orașul Atena era o societate democratică, așa că încercările zilnice trebuiau limitate și programate. Ceasul de apă consta din vase superioare și inferioare, iar apa era golită de la una la alta. Orașul-stat al Atenei antice a inventat toate acestea. Cea mai importantă invenție a fost tipul de guvern numit democrație. Astăzi folosim acest tip de guvernare. Sistemul de lucrări publice inventat de Hippodamus este folosit peste tot, dar în loc să aducă doar apă oamenilor, acesta scurge și apa, la fel ca lucrările publice pe care le-ați văzut astăzi la locul de muncă în lumea modernă (conducte de drenaj). Această conductă de drenaj ar putea fi arhitectură împreună cu clădirile pe care le-au construit. Unele pot să nu fie frumoase, cum ar fi clădirile din Atena antică, dar sunt încă arhitectură, deoarece sunt clădiri. Au fost proiectate și construite. Acestea au fost toate invențiile pe care democrația Atenei le-a susținut, deoarece multe dintre aceste invenții au luat bani pentru a construi și au luat și pământ. Acesta este un exemplu de cetățeni care își exprimă liber opinia (libera exprimare). Cetățenii Atenei trebuie să voteze dacă să construiască clădirile. A-ți exprima liber opinia a fost un drept și o responsabilitate.
drepturile cetățenilor Atenei antice erau participarea la adunare, vorbirea și votul liber și participarea la decizie. Împreună cu drepturile, au venit responsabilitățile acelor drepturi, care plăteau impozitele și luau parte la apărarea orașului-stat. Cetățenii Atenei antice aveau foarte multe drepturi și responsabilități, deoarece ei sunt cei care guvernau orașul-stat. Toată munca pe care cetățenii Atenei au făcut-o pentru a forma democrația și a guverna orașul Atenei antice a inspirat multe dintre tipurile de guvern de astăzi. Cu câteva modificări ici și colo, Statele Unite ale Americii au făcut o republică care ne guvernează astăzi. În viitor, poate democrația directă a cetățenilor atenieni ar inspira și mai multe tipuri de guverne sau poate o democrație directă s-ar naște și ar guverna din nou o țară. Dacă da, toată lumea trebuie să mulțumească cetățenilor Atenei și democrației lor directe.
Lucrări Citate Pagina
Akitakataka De La XV. „Quizlet.”Drepturile/obligațiile legale ale unui cetățean atenian. Cartonașe. N. p., 2014. Web. 09 ianuarie. 2014. <http://quizlet.com/15558096/legal-rightsduties-of-an-athenian-citizen-flash-cards/>.
„Democrația Ateniană.”Universitatea Princeton. N. P., N. D. Web. 14 Ianuarie. 2014. <https://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Athenian_democracy.html>.
Cartledge, Paul. „Experimentul Democratic.”BBC News. BBC, 17 februarie. 2011. Web. 10 ianuarie. 2014. http://www.bbc.co.uk/history/ancient/greeks/greekdemocracy_01.shtml
„cetățeni, Metici și sclavi”.”Cetățeni, Metici și sclavi:. N. P., N. D. Web. 13 ianuarie. 2014. http://web.clas.ufl.edu/users/kapparis/AOC/SocialHistory.htm
„civilizația din Atena”.”Civilizația din Atena. N. P., N. D. Web. 08 ianuarie. 2014. <http://silverstarz110.tripod.com/id9.html>.
Sala De La Sala, James V. ” Cetățenii Greciei Antice.” Http://ezinearticles.com/?Ancient-Greece-Citizens&id=948123. N. P., N. D. Web. 15 ianuarie. 2014. <http://ezinearticles.com/?Ancient-Greece-Citizens&id=948123>.
Kreis, Steven. „Prelegerea 6: originile ateniene ale democrației directe.”Prelegerea 6: originile ateniene ale democrației directe. N. p. , 03 August. 2009. Web. 09 ianuarie. 2014.
<http://www.historyguide.org/ancient/lecture6b.html>.
Mason, Moya K. „Femeile ateniene antice din perioada clasică.”- Greci, roluri de femei, căsătorie, Grecia, fete, patriarhal, Educație, Kyrios. N. p., 2014. Web. 12 ianuarie. 2014.
<http://www.moyak.com/papers/athenian-women.html>.
Pierre, Jean. „Cetățenii din Grecia antică.” Http://www.memo.fr/enarticle.aspx?ID=ANT_GRE_013. N. p., 2007. Web. 15 ianuarie. 2014. <http://www.memo.fr/enarticle.aspx?ID=ANT_GRE_013>.
Proulx, Lisa. „Invenții Atena / EHow.”EHow. Demand Media, 27 Mai 2011. Web. 11 ianuarie. 2014. <http://www.ehow.com/info_8500970_athens-inventions.html
Rutschke, Angela. „Casa Greacă Veche.”Atena Antică. N. p., 2012. Web. 13 ianuarie. 2014. <http://edtech2.boisestate.edu/angelarutschke/502/virtualtour/housetour.html>.
„școala pentru cetățeni”.”Școala pentru cetățeni. N. P., N. D. Web. 14 ianuarie 2014.
<http://www.historyteacher.net/GlobalHistory-1/Readings/Schools_For_Citizens_Athens.htm>
Sunt Smith, Nathan. „Frontierele Deschise: Cazul.”Deschideți Granițele Cazului. N. p., 03 iulie 2012. Web. 13 ianuarie. 2014. <http://openborders.info/blog/metics-in-ancient-greece/>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.