De Ce Sunt Copiii Finlandezi Atât De Deștepți?

deși este relativ scurt pe metri patrati si numara aproximativ 5,3 milioane de locuitori, Finlanda se dovedește unele succese educaționale de mare de timp. Studenții finlandezi performează în mod constant la niveluri peste medie în matematică, știință și lectură, iar stăpânirea lor stelară are educatori care se întind pe tot globul zgâriind capul colectiv și întrebând de ce.

un exemplu punctual al forței educaționale a finlandezilor: Conform unui program recent pentru evaluarea internațională a studenților (PISA) — un examen administrat în mod regulat sponsorizat de Organizația pentru Cooperare și dezvoltare economică care testează copiii de 15 ani din 57 de națiuni industrializate-Finlanda se prăbușește în mod constant în slotul de top. Numiți-l un fenomen finlandez, dar nu se poate nega cetățenia inteligentă a țării scandinave și realizările lor consistente din Lista A. Și, sincer, suntem puțin geloși.

nu este un secret faptul că noi, ca părinți și profesori, dorim cu adevărat să oferim descendenților noștri un amestec perfect de oportunități inteligente. Dar cel mai adesea, din păcate, școlile națiunii noastre sunt performante la niveluri sub-par, cu elevii (destul de literalmente) nu reușesc să facă nota. Ceea ce înseamnă că este de datoria noastră să aruncăm o privire mai atentă asupra paradigmei finlandeze și să încercăm să le dezvăluim secretele succesului. Deși, în multe privințe, Compararea Statelor Unite (sau D-FW, de altfel) cu Finlanda este foarte asemănătoare cu compararea merelor cu portocalele (finlandezii, de exemplu, sunt mult mai omogeni în ceea ce privește educația și statutul socioeconomic, pentru a numi doar câteva dintre nenumăratele diferențe), luând un indiciu din programa lor, am putea fi capabili să adăugăm ceva oomph suplimentar programelor școlare.

în acest scop, am căutat zeci de surse în căutarea modului de operare al finlandezilor, o brumă din care vă prezentăm aici. În orașul nostru cunoscut pentru abordarea sa dură, go-go-go a învățării (și învățarea timpurie la asta), unele dintre strategiile scandinavilor vă pot surprinde (fără teme! școlarizare gratuită!).

sau, inspiră.

1. În loc să lovească cărțile când abia au absolvit Pull-up-urile și cupele sippy, elevii finlandezi nu încep școala până la vârsta de 7 ani.

2. Finlanda se mândrește cu 20 de universități, care sunt deținute și finanțate în mare parte de guvern. Studiile universitare sunt selectate pe baza rezultatelor examenelor de admitere. Cel mai bun dintre toate: Universitățile oferă școlarizare gratuită.

3. Profesorii finlandezi își exercită libertatea de a-și alege propriile manuale și planuri de lecție pentru a progresa elevii către un set de standarde școlare.

4. Finlandezii sunt viermi de cărți vorace și au o dragoste aparent inerentă de a citi.

5. Școlile finlandeze nu oferă cursuri sau organizații specializate (cum ar fi Societatea Națională de onoare) pentru studenții talentați și talentați.

6. Finlanda nu folosește teste standardizate sau alte mijloace formale pentru a evalua abilitățile elevilor.

7. Este rar ca un profesor Finlandez să aibă un student care nu vorbește fluent limba maternă a țării.

8. Nu există o școală săracă sau bogată în Finlanda. Fiecare instituție de învățământ îi învață pe copii la aceeași rată pe elev.

9. Înainte de a intra în școala elementară, toți elevii finlandezi au absolvit un program preșcolar susținut de Guvern, care se concentrează de obicei pe socializare și auto-îmbunătățire în loc de academicieni Puri.

10. Elevii finlandezi nu primesc note pentru munca lor.

11. Rata generală a abandonului școlar din Finlanda: 4%.

12. Pentru studenții care optează să nu urmeze o universitate, Finlanda oferă „Politehnică”, o instituție de învățământ superior gratuită care îi învață abilități viabile,” din lumea reală”, în diferite domenii profesionale.

13. Din 1948, școlile finlandeze oferă mese gratuite tuturor elevilor, iar studiile arată din nou că o minte bine hrănită este mult mai coaptă pentru învățare decât una ne-hrănită.

14. Accesibilitatea educației este asigurată în Finlanda.

15. Finlanda nu are educație segregată pentru diferite sexe (adică., fără școli de băieți sau fete).

16. Educația de bază este gratuită (inclusiv predare, materiale necesare, clase cu nevoi speciale, instruire de remediere, mese, sănătate și îngrijire dentară și transport).

17. Sistemul de învățământ este foarte flexibil și adaptabil.

18. Toate activitățile de la fiecare nivel (de la administrație la nivel înalt în jos și în întreaga societate) sunt marcate de interacțiune, cooperare și muncă în echipă. Pe scurt, toată lumea este pe aceeași pagină când vine vorba de importanța creării unei fundații educaționale puternice.

19. O atenție deosebită este acordată sprijinirii învățării elevilor, oferind îndrumare individuală.

20. Profesia didactică este foarte apreciată, respectată și populară, ceea ce înseamnă că educatorii de calitate nu sunt niciodată puțini. Profesorii sunt încurajați să fie auto-direcționați, autonomi și să lucreze independent. În plus, toți sunt bine pregătiți și trebuie să dețină o diplomă de master.

21. Implicarea activă a elevilor și interacțiunea cu profesorii, colegii și mediul de învățare în general sunt încurajate, iar această abordare all-for-one, one-for-all formează cadrul pentru curriculum.

22. Temele, spre deliciul studenților, sunt o raritate.

23. Școlile secundare superioare nu au note, scopul fiind ca elevii să finalizeze cursurile în trei ani.

24. Elevii primesc educație de bază de la 7-16 ani. Frecventează școala cuprinzătoare timp de nouă ani, precedată de un an de învățământ preșcolar voluntar; învățământul secundar superior este format din învățământ profesional și general; iar învățământul superior este furnizat de universități și politehnici.

25. Școlile nu își selectează elevii, dar toți elevii pot participa la orice școală din districtul lor.

26. Evaluarea rezultatelor învățării școlilor și a elevilor este susținută și bazată individual.

27. Societatea finlandeză este înrădăcinată în educație, cultură și cunoaștere. Indiferent unde locuiesc, ce limbă vorbesc sau câți bani câștigă familiile lor, tuturor studenților li se garantează oportunitatea de a continua studiul, descoperirea de sine pe tot parcursul vieții și succesul de durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.