activități de Marketing Tesco

extrase din acest document…

Introducere

activități de Marketing Tesco este o afacere de mare succes și este în prezent lider de piață la nivel global în domeniul lor. Pentru a menține această poziție, trebuie să examineze în mod constant piața, tendințele clienților, nevoile clienților și alți factori efectivi. Această analiză implică activități de marketing și poate lua o serie de forme, inclusiv: * Cercetare cantitativă * cercetare calitativă * cercetare primară * cercetare secundară activitățile de Marketing permit Tesco să-și examineze afacerea în detaliu, astfel încât să o poată îmbunătăți și să-și mențină poziția pe piață. Aceasta le permite să dezvolte inteligența competitivă, care este un instrument vital într-o piață competitivă. Cercetare cantitativă cercetarea cantitativă este date numerice sau date care pot fi convertite în numere. Cercetarea cantitativă este ușor comparabilă datorită utilizării cifrelor. Cercetarea cantitativă poate fi sub formă de cercetare primară și secundară. Un exemplu de Cercetare Cantitativă pe care Tesco o deține este datele pe care le-au colectat de pe cardul lor de Club. De exemplu, au cifre privind numărul de clienți bărbați și femei pe care le-ar putea compara cu ușurință. Toate aceste date numerice sunt stocate într-o bază de date securizată datorită legislației (Legea privind protecția datelor) și sunt accesibile numai de către personalul autorizat. Aceste date numerice sunt în mod normal analizate și studiate de personalul din Tesco înainte de a lua decizii cu privire la achiziționarea de acțiuni. Cercetare calitativă cercetarea calitativă este Datele non numerice pe care Tesco le colectează. Aceste informații sunt mult mai greu de colectat, stocat și analizat, dar sunt încă foarte importante. Cercetarea calitativă încearcă să înțeleagă credințele, experiențele, atitudinile, comportamentul și interacțiunile oamenilor. Aceste informații sunt colectate în mod normal prin interviuri, experiențe, focus grupuri sau percepții proprii ale oamenilor. Această cercetare este subiectivă și nu se bazează pe statistici. Cercetarea calitativă este la fel de importantă ca și cercetarea cantitativă pentru Tesco și nu trebuie trecută cu vederea. …Citește mai mult.

Middle

ca urmare a acestui chestionar, Tesco ar fi putut, de asemenea, să identifice factorii de nemulțumire a cumpărăturilor care ar putea împiedica obiectivul lor principal de a câștiga loialitatea clienților pe viață. Prin urmare, ca rezultat poate fi susținut loialitatea clienților și a stabilit noi loialitate de la noi clienți. Deși chestionarele sunt special concepute pentru a răspunde la întrebări directe ale firmei, acestea nu sunt ieftine. De fapt, o activitate de cercetare, cum ar fi, efectuate de ‘comportament și atitudini limitate’ este taxat la 15.000 de euro. Prin urmare, pentru multe firme nu este o opțiune de a utiliza o astfel de tehnică pentru a obține informații. În plus, pentru firme precum Tesco, care își pot permite să cheltuiască acești bani pentru cercetare, vor obține informații de specialitate, vor colabora și vor fi analizate de profesioniștii de vârf. Prin urmare, în teorie, ar trebui să aibă un instrument excelent pe care să îl poată folosi pentru a concura mai bine cu concurenții din zona Monaghan. Focus grupuri un focus grup este o formă de cercetare calitativă în care un grup de oameni sunt întrebați despre atitudinea lor față de un produs, serviciu, reclamă sau idee, întrebările sunt adresate într-un grup interactiv în care participanții sunt liberi să vorbească cu alți membri ai grupului. Tesco Monaghan a realizat un studiu focus grup înapoi în 2001, când au fost re proiectarea magazinul lor. Știu acest lucru ca mama mea a fost de fapt parte din focus grup ca a fost rugat să fie în timp ce cumpărături în Tesco o zi. Ca parte a grupului de focus, ea a fost rugată să participe la o întâlnire care a avut loc într-un hotel local din Monaghan. Când a sosit, a fost direcționată într-o sală de conferințe unde erau așezați alți 15 cumpărători. Când toți cumpărătorii care au fost invitați au sosit, cercetarea a început. …Citește mai mult.

concluzie

este posibil ca informațiile să nu fie corecte și trebuie verificate mai întâi pentru a se asigura că sunt informații valide. Cercetarea secundară poate lua multe forme, inclusiv: * rapoarte publicate de Mintel * statica guvernamentală * rapoarte ale camerei de comerț * informații publicate pe Internet Mintel a publicat rapoarte Mintel este o companie privată de cercetare de piață din Londra. Ei au birouri în întreaga lume și au fost în afaceri din 1972. Ei au peste 500 de angajați și sunt considerate ca fiind una dintre cele mai bune companii de cercetare de piață. Ei lucrează atât de la ei înșiși, identificând o piață cu puține informații conexe și lucrează direct pentru clienți. Toate rapoartele lor sunt disponibile pe site-ul lor și sunt accesibile numai achiziționându-le la un cost de 500+. Rapoartele lor sunt considerate standarde foarte ridicate și sunt scrise de profesioniști care efectuează cercetări. Rapoartele lor conțin informații legate de o anumită piață și includ informații precum: * probleme pe piață punctele forte și punctele slabe ale pieței * perspective ale industriei analiza concurentului cu amănuntul a pieței * consumatorul previziunile pieței a pieței este bine structurată, cu majoritatea domeniilor acoperite raportul cu informații faptice aprofundate. Tesco Monaghan ar putea, de exemplu, să achiziționeze un raport privind, de exemplu, vânzarea de bunuri electrice în Irlanda, înainte de a-și extinde gama de acțiuni electrice. Din acest raport, ei ar putea examina tendințele pieței, concurența în general, obiceiurile consumatorilor și alte informații relevante care ar putea avea un impact asupra deciziei lor de a-și extinde gama. Pe termen lung, acest raport l-ar putea ajuta pe Tesco Monaghan să ia decizia corectă și le-ar putea economisi timp și bani care ar putea fi cheltuiți pentru alte proiecte. Statistici guvernamentale statisticile guvernamentale se referă la datele oficiale publicate de guvernul unei țări. Astfel de informații ar putea include nivelul șomajului, venitul mediu etc. În Irlanda, statisticile guvernamentale sunt publicate de Biroul Central de Statistică. …Citește mai mult.

previzualizarea de mai sus este text neformatat

această lucrare scrisă de student este una dintre multele care pot fi găsite în secțiunea noastră de studii de caz și analiză AS și a Level.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.