12 tradiții ciudate și minunate de Crăciun Tudor, de la băieți episcopi la plug luni

deși romantizat de generațiile ulterioare dor de veselia impetuoasă a pre-Cromwellian „Merrie Anglia”, Crăciunul în perioada secolului al 16 – lea a fost totuși o aventură extravagantă-un amestec de practici populare mai vechi, ritualuri creștine și excese emergente care au văzut multe ritualuri moderne de Crăciun emerge. Tudorii fiind Tudorii desigur, aceste tradiții ar scădea și ar curge pentru a se potrivi cu puterea în creștere și în scădere a Bisericii și a coroanei.

dar acestea sunt îngrijorări pentru o altă zi. Este Crăciunul, așa că adunați-vă prietenii și cântați: în a 12-a zi de Crăciun, dragostea mea Tudor mi-a adus…

o roată învârtită acoperită cu flori

Tudor ’12 zile de Crăciun’ a fost o perioadă în care instrumentele au fost doborâte și munca a fost interzisă între Ajunul Crăciunului (24 decembrie) și Bobotează (6 ianuarie). Pentru a ține femeile departe de treburile lor (spre deosebire de bărbați, casa era locul lor de muncă la urma urmei), era obișnuit să decorezi roata de rotire a casei cu flori.

doi episcopi Băieți

răspunsul ecleziastic la Domnul conducerii greșite – un rege nebun jucăuș care a prezidat sărbătorile seculare de Crăciun-coralii ar alege unul dintre numărul lor în rolul de episcop de la 6 decembrie, Sărbătoarea Sfântului Nicolae, până la Ziua Sfinților Inocenți din 28 decembrie. Băiatul va fi îmbrăcat în regalia episcopului complet (băiatul Episcop de Westminster Abbey avea haine de mătase deosebit de fine decorate cu argint și flori aurite) și va conduce toate ceremoniile, cu excepția Liturghiei cu colegii săi de cor.

reflectând atitudinile turbulente ale Tudor față de idiosincraziile Bisericii, practica a fost abolită de Henric al VIII-lea în 1542, reînviată de Maria I în 1552 și în cele din urmă încheiată definitiv de Elisabeta I.

yule_log006

trei bușteni Yule

o tradiție precreștină despre care se crede că a fost introdusă de nordici și întreținută de nobilimea Tudor, un buștean mare de la baza unui copac ar fi decorat cu panglici și târât acasă. Așezat pe vatra mare a conacului în Ajunul Crăciunului, acesta va fi păstrat mocnit pe parcursul celor 12 zile de Crăciun. A fost considerat norocos să păstreze o parte din rămășițele carbonizate pentru focul de anul viitor.

carol_singers

patru colindători

popularizați în Italia în secolul al 13-lea și înregistrați pentru prima dată în limba engleză în 1426, colindele de Crăciun implicau atât dansul, cât și cântatul. Teme seculare precum ospățul, vânătoarea și veselia generală au devenit mai populare sub Tudori, deși colindele au rămas predominant religioase. Multe colinde – cum ar fi Coventry Carole, înregistrat în 1534-au fost compuse pentru piese de mister, o formă de teatru religios în aer liber care a fost interzis sub Henric al VIII-lea și restaurat sub Maria I, înainte de a scădea în cele din urmă în popularitate cândva în jurul anului 1600.

colindele de Crăciun din secolul al 16 – lea încă cântate – deși cu revizuire-astăzi, includ ‘We Wish You A Merry Christmas’, ‘The First Noel’ și ‘Good King Venceslau’.

boars_head003

cinci capete de mistreți

piesa centrală a banchetului de Crăciun din cel puțin perioada medievală, prezentarea capului de mistreț este înrădăcinată în tradiția precreștină, dar a ajuns să semnifice triumful lui Hristos asupra păcatului-mistrețul fiind un subiect de frică pentru oamenii din mediul rural și o carieră mai mult decât demnă pentru vânători. Deși înlocuit de tarif mai la modă în curtea regală, a fost supus ‘Boar’ s head Carol ‘ publicat în 1521:

„capul de mistreț în mână aduce i
Bedeck’ D cu golfuri și rozmarin.
și vă rog, stăpânii mei, fiți veseli
quot estis in convivio „

șase curcani în marș

Henric al VIII-lea este creditat cu adoptarea curcanului ca pasăre de Crăciun după introducerea sa în Marea Britanie din America în anii 1520. a devenit rapid la modă în rândul elitei Tudor și a servit adesea în plăcinta de Crăciun în formă de sicriu, unde a fost umplută cu numeroase alte păsări de vânat. Cererea a fost atât de mare încât turmele de curcani au fost conduse la Londra pe jos Din Norfolk, Suffolk și Cambridgeshire, călătoria începând încă din August.

șapte „pieile tocate”

mai degrabă decât o gustare dulce, „pye tocată” a fost servit la începutul mesei. Coapte cu prune, stafide, curmale, carne de vită pudră, unt, gălbenuș de ou, făină, seu sau măduvă și carne de oaie tocată și condimentată cu sare, piper și șofran. Un total de 13 ingrediente l-au reprezentat pe Hristos și pe apostolii săi, în timp ce forma asemănătoare pâinii a răsunat în pătuțul Pruncului Hristos și a fost uneori împodobită cu o imagine a pruncului în patiserie.

opt Cockenthrices

pofta Tudor pentru carne a atins înălțimi deosebite la masa lui Henric al VIII – lea, bucătarii împletind cadavrele pentru a crea o fiară cu totul nouă-cockenthrice, care era partea din față a unui purcel cu sferturile posterioare ale unui curcan. O altă ciudățenie a fost cocoșul cu cască, în care un pui a fost montat pe porc purtând o cască mică și purtând un scut. Pentru fanii sărbătorii cărnii fără teatru, R Inktti Sans Pareil a fost 17 păsări umplute una în cealaltă.

nouă Boluri Wassail

o altă tradiție mult mai veche moștenită de La Anglo-Saxoni (Wassail provine din engleza veche „Wass Hal” care înseamnă „sănătate bună”), un bol mare de lemn care conține bere fierbinte, condimentat cu mere, zahăr și condimente, a fost luat din ușă în ușă. Străinilor li s-a oferit o băutură în schimbul unei donații, în timp ce Royal Wassails erau mai formale, iar bolul aburitor a fost adus în curte de către administratori cu doage, înainte de a fi trecut cu regele salvat pentru final.

om de rând sau curtean, cântatul și chemarea și răspunsul au fost o mare parte a ritualului Wassail Bowl.

zece ramuri de sărut

o coroană sau un cerc dublu cu rădăcini în folclorul păgân anterior, ramura de sărut a fost țesută din vâsc, cenușă, alun sau salcie, acoperită cu veșnic verzi și susținând o efigie a Pruncului Isus în centru. Englezii medievali și moderni timpurii erau infam „săruți” (așa cum au înregistrat călătorii din Europa continentală, o inversare ironică a stereotipurilor moderne), iar vizitatorii ar fi îmbrățișați sub Creangă ca semn de bunăvoință, ducând la obiceiul de a săruta sub vâsc.

unsprezece slujitori care purtau cadouri

Oferirea de cadouri la Curtea Tudor a avut loc în ziua de Anul Nou. După ce regele a terminat de îmbrăcat, fanfara ar suna și servitorii ar mărșălui cu daruri, cu regina venind mai întâi. A da cu generozitate însemna a-i face favoare regelui sau reginei, în timp ce refuzul lor era un mod brutal de eficient de a comunica disprețul.

Doisprezece Plugari Răzbunători

în Lunea plugului, cele 12 zile s-au terminat oficial și țăranii s-au întors la truda lor. Era obișnuit ca plugul comunal să fie binecuvântat și apoi târât din ușă în ușă de către oamenii din sat pentru a colecta fonduri pentru parohie. Cei care au refuzat să facă o donație au avut pământul în fața ușii lor arat. Practica a fost interzisă sub Edward al VI-lea.

pentru mai multe povești ale monarhilor Tudor, ridicați noul număr al History of Royals sau abonați-vă și economisiți 40% la prețul de acoperire.

surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.