Învățare sănătoasă

astăzi, programa școlară pune un mare accent pe conținut și nu pe inteligența emoțională. Răspunzând nevoii, Jenny Mosley, un cunoscut profesor educator, terapeut de teatru și consilier din Marea Britanie, a dezvoltat o abordare în ultimii 15-20 de ani pentru a permite tinerilor să se dezvolte emoțional.

a fost recent în capitală ca parte a Fundației pentru profesori (TTF), un trust educațional înregistrat din Bangalore, care depune eforturi pentru a organiza ateliere de lucru pentru a reflecta asupra experiențelor emoționale și a înțelege experiențele altora. Abordarea „timpului cercului” este utilizată pe scară largă în educația din Marea Britanie ca o abordare a întregii școli pentru a spori stima de sine și comportamentul pozitiv în cadrul școlii.

Mosley credea că cel mai eficient mod de a cultiva un comportament pozitiv și Relații respectuoase a fost prin lucrul la dezvoltarea morală într-o abordare structurată a „timpului cercului”. „Metoda” timpului cercului „implică toți participanții care stau într-un cerc și își asumă o responsabilitate egală pentru rezolvarea problemelor și a problemelor pe care le-au examinat ei înșiși”, a explicat Mosley. „Ajută la creșterea motivației individuale, la îmbogățirea relațiilor pozitive și la producerea unui comportament calm la copii”, a spus ea.

Felicitări!

ați votat cu succes

Conectați-vă pentru a vizualiza rezultatul

profesorii au estimat cheltuielile de 3.000 Rs pentru atelier ca investiție. „Cea mai bună parte a acestui atelier este că implică întreaga comunitate școlară, de la personalul didactic, personalul de sprijin la elevi și părinții lor”, a spus un profesor al școlii Pallavan, Gurgaon. Exprimându-și opiniile cu privire la atelierul Brinda Ghosh, școala Publică Yadvendra, Patiala, a spus: „Timpul cercului” este diferit de alte ateliere la care am participat până acum.”
potrivit participanților, ei au dorit să joace un rol vital în asigurarea faptului că tinerii dezvoltă o înțelegere emoțională adecvată pentru a se înțelege pe ei înșiși și pe oamenii din jurul lor. „Putem încuraja elevii să își asume responsabilitatea pentru repercusiunile faptelor lor”, a spus un profesor participant din Bengalul de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.