responsabilități și responsabilități de gestionare a straturilor în Australia

conform Legii privind proprietatea, stocul și agenții de afaceri din 2002 (NSW), un manager de straturi este o persoană care, pentru o anumită recompensă, îndeplinește diferite funcții ale Corporației proprietarilor prezentate în lege. Managerii de straturi sunt confundați în mod obișnuit cu managerii de proprietăți. Cu toate acestea, managerii strata nici nu închiriază și nici nu vând proprietăți.

un manager de straturi, numit și manager corporatist, manager de corporație a proprietarilor sau agent de gestionare a straturilor este responsabil de un grup sau bloc de proprietăți care sunt deținute în comun. Managerul se asigură că clădirea este asigurată, respectă legile locale și este întreținută și se asigură că administrarea proprietăților este actualizată și exactă. Pentru a înțelege mai bine îndatoririle unui manager de straturi, trebuie să Sub ceea ce este „straturi”.

ce este un strat?

Strata, de asemenea, denumit popular ca o schemă de straturi sau un titlu de straturi este o schemă care permite proprietatea parțială a proprietății sau a unui ‘lot’. Lotul poate fi fie o unitate, un apartament întreg, fie o casă de oraș.

împreună cu deținerea lotului, proprietarul împarte proprietatea comună, inclusiv căile de acces, ascensoarele, parcurile, grădinile și piscinele cu restul proprietarilor lotului. Când achiziționați o unitate strata, cumpărați într-o comunitate.

You are, therefore, required to observe the duties and responsibilities that could include:

– parcare numai în locașul de parcare
– gestionarea corespunzătoare a animalului dvs. de companie
– asigurarea faptului că oaspeții dvs. acționează conform Corporației proprietarilor sau regulilor corporatiste ale corpului
– respectarea oricăror reglementări privind zgomotul
– Nu deteriorarea sau aruncarea proprietății comune
– obținerea aprobărilor necesare dacă intenționați să faceți modificări unității dvs. (inclusiv fa-ul său)

toți proprietarii de loturi alcătuiesc corporația proprietarilor și numesc un manager de straturi care să supravegheze Întreținerea și integritatea financiară a grupul de proprietăți în numele proprietarilor.

istoria titlului Strata

acesta este un sistem de titluri de proprietate care a început în țara Galilor, Australia și care a fost inventat de-a lungul timpului în întreaga lume. Conceptul strata a fost introdus în urmă cu doar 50 de ani și, de acum, există mai mult de 200.000 de scheme de straturi care cuprind mai mult de două milioane de loturi în Australia.

în trecut, sistemele de trai comunale au intrat sub titlul companiei, iar un potențial cumpărător a trebuit să cumpere acțiuni în acea companie pentru a locui în proprietate. Dezavantajul acestui aranjament este că cumpărătorul nu a primit dreptul de proprietate deplină asupra proprietății. În consecință, astfel de cumpărători le-a fost greu să obțină împrumuturi de la instituțiile financiare.

în 1961, Guvernul din New South Wales a venit cu un sistem pentru straturile intitulate proprietăți în Legea Conveyancing. Acest lucru a fost reprodus în alte regiuni din întreaga lume, inclusiv în țări precum Noua Zeelandă, Africa de Sud, Canada, Singapore, Malaezia și Emiratele Arabe Unite.

în Australia, alte jurisdicții au urmat New South Wales și au adoptat propriile legi ale straturilor. Acest lucru a dus la extinderea aplicării titlului strata de la schemele rezidențiale la cele comerciale, stațiuni și amenajări cu amănuntul. Cu toate acestea, conceptul rămâne același, adică proprietatea parțială a schemelor, împreună cu proprietatea comună a zonelor comune, toate acestea fiind gestionate de manageri de straturi.

îndatoririle și responsabilitățile unui manager Strata

un manager strata supraveghează gestionarea zilnică a proprietăților strata și este numit de proprietari ca colectiv. În funcție de complexitatea și dimensiunea proprietății, proprietarii pot decide să aibă mai mult de un manager. Managerii de straturi au sisteme, procese bine concepute și experiență care îi plasează într-o poziție mai bună pentru a-și îndeplini funcțiile decât proprietarii înșiși.

relația dintre strata corporation și manager este guvernată de contractul dintre aceștia, la fel și îndatoririle pe care el sau ea ar trebui să le îndeplinească. Cu toate acestea, un manager de straturi oferă serviciile sale întregii corporații și nu proprietarilor individuali de loturi.
acestea oferă consultanță cu privire la gestionarea proprietății comune și sunt încredințate următoarele îndatoriri și responsabilități:

întreținerea proprietății

managerul de straturi are un rol din ce în ce mai mare de a se asigura că persoanele care ocupă o proprietate de straturi trăiesc confortabil. Cu toate acestea, uneori este dificil pentru proprietarii de loturi să facă diferența între proprietatea comună și ceea ce se află pe lotul lor.

managerul strata, cu aprobarea Comitetului, obține cotații de la contractori precum Constructori, grădinari, curățători și alții în legătură cu întreținerea proprietății comune. De fapt, ei sunt primii contactați dacă clădirea strata necesită reparații urgente. În unele cazuri, un manager strata are mandatul de a aproba deciziile privind întreținerea minoră în numele Consiliului strata fără aprobarea prealabilă.

păstrarea și actualizarea înregistrărilor

deși este de datoria Corporației proprietarilor să mențină înregistrări strata actualizate, în majoritatea cazurilor această datorie este delegată unui manager strata. Secțiunea 180 din Strata Schemes Management Act 2015 (NSW) și Strata Schemes Management Regulations 2016 (NSW) impun ca proprietarii strata să păstreze următoarele documente timp de cel puțin șapte ani:

– copii ale întregii corespondențe trimise sau primite de corporație;
– notificări ale reuniunilor Comitetului strata;
– procesul – verbal al fiecărei reuniuni strata împreună cu moțiunile adoptate și ordinea de zi discutată;
– documente de vot legate de moțiunile de adoptarea rezoluțiilor sau alegerea comitetului Strata;
– proxy-uri care sunt livrate Consiliului strata. În acest caz, Anul 7 începe când expiră un proxy;
– acordul semnat între corporația proprietarului și managerul strata; și
– Înregistrează că managerul strata predă Corporației proprietarului.

în cazul voturilor electronice, documentele trebuie păstrate timp de cel puțin 13 luni, în special dacă se referă la buletine de vot secrete, la un comitet de reînnoire a straturilor sau la alte decizii legate de partea 10 din Legea privind schemele straturilor.

Strata management ar trebui să prezinte aceste înregistrări oricărui creditor ipotecar sau proprietar care solicită să le inspecteze cu condiția să plătească taxa prescrisă.

anterior, unele dintre înregistrările de mai sus trebuiau păstrate doar 5 ani.

Management Financiar și impozitare

la fel ca orice proprietar de proprietate, o schemă strata este responsabilă pentru lucruri precum asigurarea clădirii (nu conținutul) proprietății, plata facturilor de utilități care afectează proprietatea comună și efectuarea de reparații și întreținere regulate. Pentru a acoperi costurile acestor cheltuieli, corporația proprietarilor trebuie să vină cu un fond administrativ și un fond de scufundare pentru a strânge taxe de la proprietari. În timp ce fondul administrativ este utilizat pentru cheltuielile operaționale de zi cu zi, fondul de scufundare este necesar pentru cheltuielile viitoare legate de capital.

managerul strata pregătește bugetele și le prezintă comitetului Corporației proprietarilor pentru revizuirea și aprobarea necesară. El sau ea se asigură că toate sumele pe care corporația le datorează și le datorează sunt plătite la timp, inclusiv taxele proprietarului proprietății. El sau ea va monitoriza, de asemenea, orice facturi și va efectua plăți în timp util.

administrarea și stabilirea ședințelor

managerul strata este responsabil pentru corespondența cu proprietarii cu privire la problemele de întreținere a proprietății, taxe periodice, notificare pentru întâlniri și orice alte informații generale cu privire la proprietatea strata. El sau ea se ocupă de orice corespondență cu privire la proprietatea în sine, cum ar fi întrebările ridicate de chiriaș care sunt direcționate către proprietar. El sau ea se ocupă, de asemenea, orice întrebări de la potențialii cumpărători de proprietate.

în afară de asigurarea faptului că proprietatea strata este asigurată, managerul este responsabil pentru gestionarea oricăror creanțe de asigurare și monitorizează primirea fondurilor. El sau ea va arhiva toate înregistrările. La cerere, managerul poate fi obligat să prezideze adunările generale ale Corporației. În unele cazuri, managerul strata ar putea fi rugat să furnizeze minute de la întâlniri Comitetului Corporației proprietarilor.

relații interpersonale și schimbul de informații

în majoritatea cazurilor, managerii de straturi sunt responsabili pentru asigurarea armoniei între toți proprietarii. Aceasta implică faptul că aceștia trebuie să îndeplinească sarcini precum:

– comunicarea clară a regulilor care guvernează proprietatea către rezidenți și aplicarea regulilor. Un manager de straturi va modifica, de asemenea, aceste statut ca și atunci când este necesar. Acest lucru ar trebui făcut în interesul Corporației proprietarilor și ar trebui să aibă singurul scop de a spori coeziunea socială a proprietarilor.
– medierea disputelor între proprietarii lotului într-o manieră imparțială. Managerii ar putea fi implicați în dispute privind zgomotul, parcarea incorectă și animalele de companie. De asemenea, oferă sugestii cu privire la modul în care poate fi îmbunătățită armonia schemei de straturi.
– managerii Strata sunt responsabili pentru organizarea de evenimente și ocazii sociale în care pot obține feedback de la rezidenți cu privire la modul în care își pot îmbunătăți serviciile.

conducerea strata este responsabilă pentru stabilirea adunărilor generale anuale, a reuniunilor comitetului executiv în care sunt numiți purtătorii de birou și a adunărilor generale.

asigurarea respectării cerințelor de construcție și Siguranță

indiferent de dimensiunea proprietății strata, Australia are multe legi și reglementări pe care proprietarii strata trebuie să le respecte. Acestea includ certificări de siguranță la ridicare și incendiu. Este de datoria managerului strata să cerceteze proactiv legile și reglementările aplicabile în jurisdicția relevantă pentru a se asigura că proprietatea strata este și rămâne conformă. Împreună cu Comitetul strata, un manager strata ar trebui să faciliteze evaluările necesare și să se asigure că serviciile necesare sunt disponibile rezidenților.

păstrarea rolei Strata

corporația proprietarului este obligată să pregătească o rolă strata care, în majoritatea cazurilor, este păstrată în custodia managerului strata. O listă de straturi este destinată exclusiv servirii anunțurilor și trebuie să conțină:

– numele complet, adresa poștală, e – mailul și numărul de telefon al proprietarului sau al administratorului proprietății; și
– numele complet, adresele, e-mailurile și numerele de telefon ale chiriașilor.

managerul strata înregistrează apoi numărul planului strata, adresa clădirii, statutul strata, numele proprietarului inițial împreună cu o adresă australiană și drepturile totale ale unității.

deși conducerea strata este responsabilă pentru sarcinile de mai sus, Comitetul Corporației proprietarilor sau Consiliul strata este responsabil și răspunzător față de proprietarii lotului. Este responsabilitatea comitetului sau a Consiliului să se asigure că managementul strata își îndeplinește atribuțiile și angajează un alt manager în cazul în care echipa actuală de conducere eșuează.

Ce Nu Poate Face Un Manager De Straturi?

managerii Strata sunt responsabili în fața Consiliului strata și nu au nicio autoritate pe cont propriu (cu excepția cazului în care este prescris în scris). Din acest motiv, managementul strata nu ar trebui să încheie sau să rezilieze contracte, să emită notificări de încălcare contractanților sau să aprobe cheltuieli care nu sunt de rutină fără aprobarea Consiliului.

managerii Strata nu pot oferi consultanță juridică, dar pot oferi informații generale bazate pe abilitățile și experiența lor. Un manager profesionist de straturi ar trebui să sugereze obținerea unui aviz juridic în cazul în care Comitetul sau Consiliul proprietarilor au îndoieli cu privire la o problemă care necesită consiliere de specialitate.

deoarece managerul nu este un constructor calificat sau manager de proiect, este puțin probabil ca un manager de straturi să ofere sfaturi specifice atunci când vine vorba de întreținerea proprietății. Un manager ideal strata sugerează că un expert supraveghează orice lucrări de întreținere și oferă rapoarte periodice cu privire la orice cerințe de întreținere, astfel încât Comitetul sau Consiliul să poată lua o decizie în cunoștință de cauză.

un manager de straturi nu ar trebui să adauge propuneri nestandardizate pe ordinea de zi a oricărei reuniuni fără aprobarea Consiliului. Astfel de moțiuni neautorizate ar putea include o moțiune de reînnoire a contractului administratorului. Aceasta va fi decizia Comisiei.

Strata Manager Vs Property Manager

un manager de proprietate își îndeplinește atribuțiile în numele unui singur proprietar. El sau ea colectează chiriile, aranjează întreținerea proprietății, plătește cheltuielile și gestionează închirierea proprietății. Deși un manager strata menține proprietatea strata, el sau ea poate oferi, de asemenea, o gamă mai largă de servicii, inclusiv, dar fără a se limita la reprezentarea colectivă a proprietarilor și a agenților acestora. O societate de administrare strata își îndeplinește sarcinile cu cel mai bun interes al proprietății în minte pentru a face strata living plăcută și rentabilă. Managerii Strata își oferă serviciile mai multor proprietari în cadrul aceleiași scheme strata.

Gânduri finale cu privire la poziția managerului Strata

membrii Consiliului și deținătorii de titluri strata nu sunt neapărat experți strata. Prin urmare, se bazează foarte mult pe sfaturile bune ale managerului strata și sugestiile experților în gestionarea proprietății lor. Cu toate acestea, managerul strata este la fel de bun ca proprietarii pe care îi reprezintă. Cu cât proprietarii sunt mai proactivi, cu atât mai multe îndatoriri ar putea delega managerului strata. Acest lucru va duce la un rezultat eficient pentru toți.

Tehnologia și viața modernă au făcut ca poziția managerului de straturi să devină complexă în timp. Managerul modern strata trebuie să se ocupe de clădiri care oferă mai multe caracteristici și să gestioneze proiecte de construcții pe care nu le-ar putea gestiona anterior. Având în vedere acest lucru, este recomandabil ca un manager de straturi să urmeze o pregătire continuă. Obținerea certificărilor și acreditărilor adecvate și adecvate de la Strata Community Australia este foarte recomandată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.