Reflecție pandemică: ce face o viață umană valoroasă?

iv, Spitalul

SUA (MNN) — o pandemie globală fără suficient echipament de susținere a vieții este tipul de scenariu pe care v-ați aștepta să îl vedeți într-o dezbatere de etică. Dar când ipoteticul devine realitate, se așteaptă ca primii respondenți să ia decizii de viață sau de moarte.

în actuala criză COVID-19, fiecare spital abordează situația diferit. Unii spun că este primul venit, primul servit atunci când vine vorba de ventilatoare care susțin viața. Alții direcționează cele mai multe resurse către pacienții care au cele mai mari șanse de supraviețuire. Alții iau în considerare factori suplimentari, cum ar fi Câți copii are un pacient sau natura esențială a ocupației unui pacient.

medic, asistentă medicală, chirurg, spital

( fotografie prin amabilitatea lui Jonathan Borba prin Unsplash)

astfel de decizii sunt izbitoare acorduri morale diferite și nimeni nu invidiază situațiile agonizante pe care acești medici și alți lucrători din prima linie nu au vrut niciodată să le facă față.

dar, de asemenea, face societatea ca un întreg să examineze întrebarea mai largă: ce determină valoarea și valoarea unei vieți umane?

Eric Verstraete, președinte și CEO al Life Matters Worldwide are câteva gânduri: „la sfârșitul zilei, viața vine de la Dumnezeu, viața începe de la concepție și viața este apreciată până la moartea naturală. Asta credem noi.

„fie că suntem bătrâni sau tineri, toți suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu. Acolo ne câștigăm valoarea-nu din abilitățile noastre sau din abilitățile noastre. Sunt acele abilități și abilități pe care oamenii le au, sunt râvnite în momente diferite din istoria noastră și în momente diferite din lumea noastră? Absolut. Dar asta nu face pe cineva mai mult sau mai puțin valoros.”

în mijlocul unei pandemii, ce înseamnă pentru credincioși să fie Biserica și să afirme valoarea vieții în acest moment?

„am văzut un meme zilele trecute care spune:” bisericile nu sunt goale. Biserica tocmai a fost desfășurată”, spune Verstraete. „Mi-a plăcut această afirmație pentru că, da, nu ne putem întâlni împreună, dar cred că…adevărata intenționalitate lucrează în cadrul Bisericii pentru a putea construi acele relații, astfel încât oamenii să nu trebuiască să trăiască în frică.”

în cele din urmă, aceasta este o ocazie rară pentru biserică de a ajunge și de a arăta oamenilor valoarea lor în Hristos.

„putem ajunge la oameni … despre care știm că sunt cei mai vulnerabili. Dacă cineva are nevoie de ei pentru a merge și de a lua niște alimente pentru ei și doar lăsați-l pe ușa lor din față, astfel încât acestea pot avea ceea ce au nevoie, asta e important; ajungând prin chat-uri video sau chiar doar carduri sau apeluri telefonice.”

Verstraete știe din experiență cât de important este în acest moment să fii intenționat cu relațiile. „Mama mea este într-o unitate de viață senior, care este practic pe lockdown și știu că încercăm să apel video cu ea de câteva ori pe săptămână, dacă putem. Îi place asta. Deci cred că încearcă să rămână cât mai conectați posibil pentru a arăta oamenilor cât de importanți sunt în viața noastră.

„cred că această intenționalitate pe care suntem forțați să o avem chiar acum va face adunările congregaționale…mult mai dulci din cauza rădăcinilor care se dezvoltă din această intenționalitate forțată pe care o avem chiar acum ca trup al lui Hristos.”

rugați-vă pentru ca oamenii care sunt izolați să se simtă încă conectați și iubiți. Rugați-l pe Domnul să fie aproape de familii și prieteni care au o persoană iubită în spital. Rugați-vă ca oamenii să se întoarcă la Isus în această criză.

Verstraete întreabă, de asemenea, „rugați-vă pentru cei care sunt pe prima linie. Ne rugăm pentru medicii și asistentele care sunt pe linia frontului chiar acum, deoarece aceasta este o armată care obosește chiar acum. Ca să ne putem ruga pentru ei.”

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre problemele de viață din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.