PDF vs. TIFF-care este formatul potrivit pentru nevoile dvs. de scanare a documentelor?

  • 21 iunie 2019
  • Leon Liang, analist de cercetare de Marketing

PDF vs. TIFF – care este formatul potrivit pentru nevoile dvs. de scanare a documentelor?

PDF și TIFF sunt cele două opțiuni principale la determinarea tipului de document pentru imaginile scanate. În mod implicit, oamenii gravitează în mod normal spre PDF pur și simplu pentru că este cel mai cunoscut dintre cele două. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor formatelor de fișiere, ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele respective. Înțelegerea diferenței dintre cele două vă va ajuta să decideți care este mai bine pentru nevoile dvs. de scanare a documentelor.

adopție și portabilitate

atât PDF cât și TIFF pot fi vizualizate în majoritatea, dacă nu în toate sistemele de operare. Acestea pot fi deschise printr-o varietate de aplicații și integrate în alte aplicații, cum ar fi Word și PowerPoint.

indexare și căutare

PDF găzduiește etichete de bază și metadate sofisticate bazate pe XML. Acest lucru permite utilizatorilor să adauge metadate. Cu excepția cazului în care salvați fișiere ca format numai pentru imagine, documentele PDF sunt complet căutate-un mare beneficiu atunci când arhivați documente pe care alții le vor căuta inevitabil mai târziu.

TIFF, prin contrast, a fost conceput ca un „înveliș pentru imagini”, ceea ce înseamnă că poate găzdui doar etichete simple. Pentru a activa căutarea bazată pe text, aveți nevoie de software de recunoaștere optică a caracterelor (OCR) pentru a crea un fișier text separat care poate fi indexat și căutat. Asta adaugă un nivel de complexitate.

securitate

puteți proteja fișierele PDF cu o parolă, restricționând privilegiile de vizualizare, editare și imprimare numai pentru utilizatorii autorizați. Și cu noua tehnologie ConnectedPDF a Foxit, care vă permite să invocați privilegii de securitate într-un document chiar și după ce l-ați distribuit, puteți preveni ochii curioși în orice etapă a ciclului de viață al documentului. Ai trimis-o persoanei nepotrivite? Trebuie să schimbați privilegiile de acces ale cuiva? ConnectedPDF vă permite să controlați cine poate face ce cu documentele dvs., chiar și după ce le-ați trimis deja prin e-mail sau le-ați publicat online.

comparativ, TIFF nu are caracteristici de securitate încorporate în profunzime. Puteți permite sau interzice accesul. Și după ce ați trimis un fișier TIFF cuiva sau l-ați publicat online, nu mai aveți controlul pentru a-i schimba starea de securitate.

arhivare

PDF și TIFF sunt de așteptat să fie în jur de mult timp datorită adoptării lor pe scară largă. Cu toate acestea, PDF/a—formatul conceput special pentru arhivarea pe termen lung și lizibilitatea și vizibilitatea viitoare-a fost adoptat de multe biblioteci online și servicii de publicare. Acest lucru face ca PDF-ul să fie alegerea recomandată pentru evidența și arhivarea digitală.

scanarea Color, în tonuri de gri și alb-negru

PDF și TIFF au propriile tehnologii de compresie respective pentru scanarea documentelor color, în tonuri de gri și alb-negru. TIFF-G4, de exemplu, este utilizat pentru negru & scanări albe, în timp ce TIFF-LZW este proiectat pentru manipularea scanărilor de imagini bi-tonale și color.

scanare cu mai multe pagini

puteți scana documente cu mai multe pagini ca o singură pagină cu TIFF. Acest lucru face ca procesul de scanare să fie mult mai eficient decât scanarea documentelor ca TIFF sau PDF cu mai multe pagini.

Foxit facilitează scanarea documentelor

majoritatea oamenilor consideră că este mai simplu să rămânem la PDF pentru a face față nevoilor lor de scanare. Indiferent de formatul de fișier pe care îl preferați, software-ul precum Foxit PDF Toolkit facilitează conversia documentelor TIFF în PDF și invers atunci când aveți un volum mare de fișiere. Și, desigur, dacă aveți PhantomPDF și Foxit MobilePDF, aveți toate opțiunile de care aveți nevoie pentru a crea, converti și partaja PDF-uri chiar pe desktop sau mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.