Domeniul de aplicare al Business Intelligence

scris acum 2,4 ani degravatar pentru ankitpandeyankitpandey ♦ 880

utilizarea BI în organizații variază considerabil. În organizațiile mai mici, BI poate fi limitatla foile de calcul Excel. În cele mai mari, BI este adesea la nivel de întreprindere și include aplicații precum extragerea datelor/analize predictive, tablouri de bord și vizualizarea datelor.

este important să recunoaștem că importanța BI pentru organizații continuă să crească. Nu este o exagerare să spunem că pentru multe firme, BI este acum o cerință pentru a concura pe piață.

nu toate organizațiile folosesc BI în același mod. De exemplu, unele organizații folosesc doar una sau câteva aplicații, în timp ce altele utilizează bi la nivel de întreprindere. Există trei obiective BI specifice care reprezintă niveluri diferite de schimbare:

  • dezvoltarea uneia sau a câtorva aplicații BI conexe
  • dezvoltarea infrastructurii pentru a sprijini bi
  • sprijin pentru transformarea organizațională

aceste obiective diferă în ceea ce privește concentrarea lor; domeniul de aplicare; nivelul de sponsorizare, angajamentul, resursele necesare; arhitectura tehnică; impactul asupra proceselor de personal și de afaceri; șibeneficii.

dezvoltarea uneia sau a câtorva aplicații BI conexe

această țintă BI este adesea o soluție apoint pentru o nevoie departamentală, cum ar fi gestionarea campaniilor în marketing. Sponsorizarea, aprobarea, finanțarea, impactul și beneficiile apar de obicei la nivel departamental. Pentru această țintă,organizațiile creează de obicei un mart de date pentru a stoca datele necesare. Organizațiile trebuie să aibă grijă ca data mart-o aplicație „independentă” – să nu devină un” siloz de date ” care stochează date care sunt incompatibile și nu pot fi integrate cu datele utilizate în altă parte a organizației.

dezvoltarea infrastructurii pentru a sprijini Bi la nivel de întreprindere

acest targetsupports bi atât nevoile actuale și viitoare BI. O componentă crucială a BI la acest nivel estedepozitul de date al întreprinderii. Deoarece este o inițiativă la nivel de întreprindere, conducerea superioară oferă deseori sponsorizare, aprobare și finanțare. În plus, impactul și beneficiile sunt resimțitepe tot parcursul organizației.

suport pentru transformarea organizațională

cu acest obiectiv, BI este folosit pentru a transforma fundamental modurile în care o companie concurează pe piață. BI susține un nou model de afaceri și permite strategia de afaceri. Datorită domeniului de aplicare și importanței acestor schimbări, elementele critice, cum ar fi sponsorizarea, aprobarea și finanțarea, provin de la cele mai înalte niveluri organizaționale. Impactul asupra personalului și proceselor poate fi semnificativ șiBeneficiile sunt organizationwide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.