Știind când să pleci-Steve Preston catalizatorul carierei®

știind când să plec și de ce

am scris pentru prima dată acest blog în urmă cu câțiva ani, cu mult înainte de pandemia Covid și a atras mult interes. Cu toate acestea, m-am simțit obligat să re-post și tweak-l, în urma unui val de demisii neașteptate de la un număr de clienții mei. Aceasta a fost din nou cu câțiva ani înainte de pandemie.

mergeți mai departe cu câțiva ani în era pandemiei și până în prezent, blogul meu ‘știind când să plec și de ce’ este încă cea mai citită pagină de pe site-ul meu Career Catalyst! De ce?… pentru că cred că rezonează cu mulți oameni, așa cum am fost cu toții acolo, nu-i așa?

de asemenea, pandemia le-a dat oamenilor timp să se gândească la ceea ce își doresc cu adevărat de la cariera și viața lor. Atât de mulți oameni au postat pe social media despre trezirea lor și au nevoie de o muncă mai semnificativă și mai satisfăcătoare și de un stil de viață de lucru mult mai flexibil. Zorii realizarii ca ‘banii sunt folositori’, dar’sanatatea este bogatie’. Prin urmare, mai puțin se concentreze pe toate lucrurile materialiste și în mod constant alungare ‘gâscă de aur’ în favoarea a face ceea ce iti place, un stil de viață de lucru la alegere și de a fi fericit! Această nouă tendință se reflectă în multe țări și este o schimbare mare, dar binevenită, sunt sigur că veți fi de acord?

fiind antrenor de carieră de mulți ani, lucrând cu o gamă largă de profesioniști și directori, este nevoie de multe pentru a mă surprinde. Deci, de ce am fost atât de surprins? Pentru că toți clienții care au demisionat sunt foarte diferite în vârstă, medii și căile lor de carieră, dar toți au simțit un îndemn copleșitor să-mi spui ce au făcut, atât de curând în relația noastră de Coaching.

deși surprins, am fost încântat de sentimentul lor uimitor de emoție, nou găsit încredere, pozitivitate și auto-credință cu privire la viitor, chiar dacă nici unul dintre ei a avut un alt loc de muncă aliniat. Și mai surprinzător a fost, în ciuda valului masiv de concedieri/concedieri din întreaga lume, această tendință a continuat în pandemie, inclusiv primele blocaje din 2020 până în prezent!

care a fost tema comună?

în fiecare caz, după ce am lucrat cu mine pentru a stabili valorile lor de carieră de top, adică ‘ceea ce a fost important pentru ei în cariera și viața lor și de ce’, realizarea a fost că puține dintre valorile lor cheie erau de fapt îndeplinite în locurile lor de muncă actuale.

am spus întotdeauna că valorile tale sunt fundamentul din care să construiești pentru a te asigura că ai un loc de muncă sau o carieră împlinită. De asemenea, se schimbă în timp, deoarece valorile sunt foarte influențate nu doar de situațiile de muncă, ci și de multe aspecte ale vieții tale personale, cum ar fi căsătoria, divorțul, doliile, întemeierea unei familii sau copiii care părăsesc cuibul.

ca urmare a Coaching-ului, cu noua lor încredere găsită, toți acești clienți au decis că fundațiile în care lucrau erau prea șubrede. Ei nu mai erau pregătiți să continue să facă compromisuri sau ‘să-și îngroape capul în nisip’ și să spere că lucrurile se vor îmbunătăți. În curând au fost cu toții și mai încântați, după ce au obținut schimbări sau tranziții de carieră de succes și s-au asigurat că munca în care s-au mutat și-a îndeplinit cele mai importante valori cheie. În plus, au avut acum instrumentele necesare pentru a efectua un audit de valori pentru orice viitor loc de muncă sau Mutare în carieră pe care ar putea să o ia în considerare.

values_quote_-_disney

nu este interesant faptul că la sfârșitul unei sesiuni de coaching genial 121, după ce a facilitat un proces, pentru a detalia clienții mei valori de top și nevoile în cariera și viața lor și de ce, una dintre revelațiile de la clientul meu a fost ‘importanța de a ști când să meargă departe de ceva’!

analiza de la sfârșitul exercițiului ajută la izolarea foarte clară a motivului pentru care oamenii s-au bucurat de anumite locuri de muncă și nu de altele, ceea ce a declanșat acest moment de bec pentru ei. Aceste date pot fi, de asemenea, utilizate în mod proactiv pentru a ‘audita’ dacă o viitoare oportunitate de muncă sau orice proiect independent sau independent este potrivit pentru dvs., lucruri atât de puternice! Revelația lor m-a făcut să mă gândesc…

este absolut adevărat, că a ști când să te îndepărtezi de orice lucru din viața ta, care nu este potrivit pentru tine, este important, nu-i așa?

renuntarea

petrec mult timp coaching-ul clientilor pentru a ‘da drumul’ și ‘aștept cu nerăbdare’, în scopul de a vedea lucrurile dintr-o perspectivă diferită, care va deschide noi oportunități în cariera și viața lor. Acest lucru este valabil mai ales ca urmare a concedierii, restructurării sau ca urmare a altor schimbări cheie din viața oamenilor. Cu toții avem tendința sau încercăm să ne agățăm de lucruri care nu ne ajută să mergem mai departe, deși s-ar putea să nu vedem acest lucru în acel moment, de exemplu, slujba pe care ai iubit-o care s-a schimbat ca urmare a noii tehnologii, noul tău șef având un mod diferit de lucru, o relație pe termen lung care nu se îndrepta nicăieri, o pierdere personală. În realitate, deși unele ar putea fi foarte dureroase și mai dificile decât altele, acestea sunt toate lucrurile la care ne putem adapta în cele din urmă și de la care putem trece.

Locul De Muncă Toxic!

conversația s-a mutat apoi pe partenerul lor și pe alți clienți și pe oameni pe care îi cunoșteam care au plecat recent de la locurile lor de muncă. Ei urau locurile lor de muncă atât de mult a fost având un impact negativ masiv asupra vieții lor, ceea ce le face extrem de nefericit, stresat și care afectează sănătatea lor și bunăstarea generală. Interesant este că unii dintre acești oameni au vorbit despre ‘mediul de lucru toxic’!

de ce ai vrea să lucrezi undeva unde în fiecare zi ești otrăvit?

ai curajul să pleci?

am menționat cât de mândru eram de partenerul lor și de un alt client care avea curajul să se îndepărteze de situațiile lor respective și cum erau amândoi relaxați, pozitivi cu privire la viitor și aveau greutatea lumii de pe umeri. Cu toate acestea, realitatea este că mulți oameni rămân în locuri de muncă sau cariere pe care le urăsc prea mult timp, deoarece le este frică să iasă din zona lor de confort și să se confrunte cu schimbarea?

în ce moment decideți că este suficient și trebuie să mergeți mai departe? Cât de rău trebuie să fie înainte să faci asta?

am văzut că relațiile multor oameni se destramă sau devin tensionate ca urmare a nefericirii unui partener sau a inevitabilului atac de cord care așteaptă să se întâmple. Mai mult, am vorbit și despre diferite situații în care, în calitate de proprietar de afacere, ai putea avea clienți ‘dificili’ care îți provoacă un mare stres și anxietate, fie pentru că nu își plătesc facturile fără luptă, fie pentru că au așteptări nerealiste. La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, aveți de ales, dar din nou, aveți curajul să plecați?

Pleacă Cu Niște Bani!

în funcție de nivelul de vechime, este posibil să aveți posibilitatea de a pleca de la locul de muncă cu un slug sănătos de bani, care poate fi perna sau ‘piept de război’, dacă redundanța nu este o opțiune. Un acord de compromis reciproc avantajos este adesea cel mai bun mod de a merge, dacă funcționează pentru angajat și angajator și ambele părți pot apoi să se despartă în condiții rezonabile amiabile. Este întotdeauna cel mai bine să solicitați consultanță juridică independentă înainte de a încheia orice acord potențial de compromis.

făcând ceea ce este potrivit pentru tine

unul dintre clienții mei pare să fi lucrat la ieșirea lor strălucit de bine și a obținut exact ceea ce căutau în ceea ce privește un acord de compromis, care le-a cumpărat spațiu de respirație pentru a-și regândi cariera și viața. De asemenea, am alți clienți și cunosc mulți alți oameni care tocmai au plecat fără nimic, pentru că fiecare zi devenea o existență din ce în ce mai dureroasă și așteptarea de a găsi un alt loc de muncă sau locul de muncă potrivit nu mai era o opțiune.

în cele din urmă, trebuie să faci ceea ce este potrivit pentru tine și situația ta

cu toate acestea, acest lucru implică să fii sincer cu tine și cu partenerul tău, dacă ai unul. În mod realist, sunteți cea mai bună persoană pentru a ști când este corect să vă îndepărtați de locul de muncă, dar adesea este nevoie de alte persoane pe care le cunoașteți și în care aveți încredere pentru a vă ajuta să ajungeți la concluzia corectă.

banii sunt de ajutor. Nu este totul, dar sănătatea și fericirea ta sunt cu siguranță pe primul loc, nu-i așa?

puteți începe să vă imaginați acum, ca unii dintre clienții mei și alții la care am evitat, având curajul și, prin urmare, motivația de a vă îndepărta de existența dureroasă și de a vă revitaliza cariera și viața? Nu ar fi grozav?

Steve Preston este cunoscut sub numele de catalizator de carieră radiodifuzorul de # careerchangehacks LinkedInlive stream cu o căutare pentru a ajuta profesioniștii și directorii să se elibereze de mizeria carierei și să facă ceea ce îți place!

un antrenor de carieră pentru profesioniști și directori, antrenorul antrenorului de carieră, MD de consultanță specializată SMP Solutions (Career & People Development) Ltd, vorbitor motivațional, creator de cursuri online inovatoare și autor apreciat la nivel internațional de cărți de carieră și dezvoltare personală, inclusiv cariere de portofoliu-cum să lucrezi pentru pasiune, plăcere & Profit, câștigând prin schimbarea carierei și câștigând prin redundanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.