the Boarding Kennel Checklist

cu câțiva ani în urmă, am fost informat că facilitatea de îmbarcare a câinilor în care aveam încredere – singurul loc în care mă simțeam confortabil să – mi părăsesc propriul câine-își închidea ușile la nesfârșit, deoarece proprietarul se îmbolnăvise grav. Evident, familia mea a fost în primul rând foarte preocupată de proprietar. Adevărat, ne-am bazat foarte mult pe serviciile ei, dar a devenit și o prietenă personală de-a lungul anilor. (Povestea are un final fericit, deoarece de atunci și-a revenit complet și are o sănătate excelentă.) În timp ce se confrunta cu o provocare personală foarte serioasă, noi – și toți clienții ei obișnuiți – ne-am confruntat brusc și cu unele inconveniente semnificative: Cine ne-ar urmări câinii?

poate părea o întrebare banală, având în vedere circumstanțele, dar pentru o familie ca a mea, ai cărei membri călătoresc frecvent pentru muncă, aranjarea îngrijirii câinelui nostru în timpul absenței noastre se situează foarte sus pe lista noastră de priorități atunci când facem planuri de călătorie. Dacă singura persoană în care avem încredere să aibă grijă de câinele nostru nu este disponibilă, nu căutăm să facem alte aranjamente pentru câinele nostru. În schimb, ne schimbăm datele de călătorie sau nu mergem. Punct.

deci, în timp ce prietenul și îngrijitorul nostru de câini și-au revenit, ne-am rearanjat viața pentru a ne asigura că cineva ar putea fi acasă pentru a avea grijă de câinele nostru. Acest lucru a durat 15 luni!

Hotel Wags

Hotel Wags

în acest timp, am fost abordat de mulți dintre clienții canisei care caută îndrumări cu privire la unde altundeva în zona în care își puteau urca câinii. Mai mulți au fost clienți ai afacerii mele de formare, și au vrut să știe recomandările mele. „Unde te-ai duce?”ei ar întreba. Căutau pe cineva în care să aibă încredere implicit și știau că standardele mele vor fi ridicate.

nu am avut nici un răspuns pentru ei. Am fost în aceeași barcă ca și ei, și le-a spus Am fost, de asemenea, în căutarea pentru o altă facilitate de îmbarcare. M-au întrebat: „cum alegi? De unde știi un loc bun dintr-un loc nu atât de bun?”

acest lucru m-a făcut să mă gândesc la ce criterii ar trebui să îndeplinească o operațiune de îngrijire a câinilor. Ce caracteristici ar trebui să căutăm? Care sunt deal-breakers? Ce caracteristici sau servicii ar putea fi bine să trăiască fără?

ceea ce urmează este o listă de întrebări pe care trebuie să le adresați unei unități de îmbarcare înainte de a accepta să vă lăsați câinele în grija lor în timpul absenței dvs. „Facilitatea de îmbarcare” poate include, de asemenea, acele întreprinderi care oferă servicii de câine-sitting în casa lor privată. (Rețineți că, în timp ce unele companii oferă servicii de ședere pentru animale de companie, care includ vizitarea propriei case pentru a vă îngriji câinele în timp ce sunteți plecat, acest articol abordează în mod specific facilitățile în care câinele dvs. merge să rămână. )

dacă un operator al unității de îmbarcare refuză să răspundă la o întrebare sau indică faptul că nu ar trebui să răspundă deloc la aceste întrebări, acesta este un indiciu excelent pentru tine să pleci și să te uiți în altă parte. Dacă m-aș oferi să am grijă de câinele altcuiva, m-aș aștepta să-mi pună aceleași întrebări. Ele sunt perfect rezonabile.

cât de curată este instalația?

evident, aceasta este o întrebare la care veți dori să răspundeți singuri. Vizitați sediul. Cereți să vedeți unde își va petrece câinele cea mai mare parte a timpului. Verdictul este dacă ar trebui să sunați din timp pentru a aranja o vizită sau dacă ar trebui să vă prezentați neanunțat pentru a vedea locul „în acțiune.”

cred că este politicos să sunați înainte și să aranjați un timp care este cel mai convenabil pentru proprietarul instalației. Operarea o canisa necesită o mulțime de gestionare a timpului abil și există multe sarcini pentru a realiza într-un mod sistematic. Rețineți că perturbarea programului operatorilor va afecta direct câinii aflați în prezent în îngrijirea lor. Deși este tentant să faci o vizită surpriză pentru a vedea „ce se întâmplă cu adevărat atunci când nimeni nu se uită”, la un moment dat trebuie să ai încredere că întrebările tale vor primi răspuns sincer și vor furniza informațiile pe care le cauți.

folosește-ți simțurile în timp ce ești acolo: arată curat? Miroase curat? Este încălzit sau cu aer condiționat? Vizitați de mai multe ori dacă doriți să verificați dacă condițiile pe care le respectați sunt consecvente.

Apa Potabilă Este Disponibilă?

aceasta este o întrebare pe care nu veți dori să o omiteți. Unii operatori de îmbarcare preferă să rețină apă în anumite momente ale zilei pentru a minimiza numărul de ori în care un câine trebuie să facă pipi. Personal găsesc acest lucru inacceptabil. Câinii ar trebui să aibă acces la apă potabilă curată în orice moment, mai ales dacă se confruntă cu stres, așa cum fac mulți câini în timp ce sunt departe de casă.

notă: câinii din anumite rase și tipuri de corp (câini cu piept adânc, câini de rasă mare de peste șapte ani, câini masculi de rasă mare care au mai mult de șapte ani) sunt mai predispuși la balonare decât alții. Dacă limitați aportul de apă al câinelui dvs. imediat înainte și după masă sau urmați alte protocoale recomandate de medicul veterinar pentru a preveni balonarea, asigurați-vă că operatorul canisei de îmbarcare va urma și aceste protocoale și că știe de ce le-ați solicitat.

fiecare câine are acces liber la o alergare privată în aer liber?

în funcție de designul instalației, unele alergări de canisa interioară au o ușă pentru câini care duce la o alergare în aer liber și poate fi lăsată deschisă în timpul zilei (dacă clima permite), permițând câinelui să intre și să iasă după bunul plac.

dacă nu există o ușă pentru câini, întrebați cât de des este scos câinele din incintă în timpul zilei și cât timp. El doar ajunge să facă pipi și apoi este returnat imediat la canisa lui? Sau poate să adulmece puțin sau să meargă la plimbare?

în mod ideal, verificați dacă câinele dvs. este lăsat să iasă din incintă timp de cel puțin 15 până la 20 de minute la un moment dat, cel puțin de două ori pe zi.

dacă vedeți că o facilitate canisa poate găzdui 40 de câini în timpul sezonului de vârf, și că există doar doi membri ai personalului de serviciu la un moment dat, puteți face, probabil, matematica pentru tine să dau seama dacă este posibil pentru fiecare câine pentru a primi o atenție personală în afara incintei sale.

de exemplu, într-o zi de 12 ore, este omenește posibil ca un angajat să lase 20 de câini din incintele lor, individual, timp de 15 minute, de două ori? Ei bine, da, este posibil. Cu toate acestea, nu ar fi foarte puțin timp rămas să se ocupe de toate celelalte sarcini cum ar fi curățarea și preparate de masă, să nu mai vorbim de timp pentru membru al personalului baie proprie și pauze de masă! Asigurați-vă că unitatea de îmbarcare are personal adecvat.

facilitatea de îmbarcare a câinilor

cât de sigură este instalația?

dacă ușa incintei câinelui dvs. este deschisă și el alunecă și se strecoară pe lângă personalul canisei, cât de departe poate ajunge? Ușa clădirii este ținută bine închisă? Există un gard sau o poartă care îl împiedică să fugă de pe proprietate sau să intre pe drum?

ce separă Incintele?

pereții solizi, uneori din beton sau lemn, separă unele incinte; altele sunt garduri simple cu lanț, fie cu sau fără pânză sau prelată de vinil care acoperă împrejmuirea. Acesta este un aspect important dacă aveți un câine care nu este în largul său în prezența altor câini. O barieră vizuală este adesea cea mai bună pentru a menține pacea și pentru a reduce nivelul de stres. Câinii nu ar trebui niciodată să poată face contact fizic între incinte, cum ar fi prin spații sub sau deasupra pereților despărțitori.

ce se întâmplă dacă câinele dvs. are o urgență de sănătate?

veți dori să vă asigurați că persoana sau persoanele care au grijă de câinele dvs. știu ce să facă în caz de urgență medicală. Sunt membrii personalului certificați în primul ajutor pentru animale de companie? Există transport disponibil în orice moment pentru a vă duce câinele la veterinar în caz de urgență? În cele din urmă, veți stabili, de asemenea, în scris Ce decizii medicale poate lua operatorul canisei în numele dvs. și care trebuie luate de dvs.

câinii interacționează între ei?

dacă câinii ajung sau nu să interacționeze între ei ridică o întreagă serie de întrebări. Unele companii permit interacțiuni câine-câine (și, de fapt, le promovează), în timp ce altele le interzic în orice moment. Unii câini se descurcă foarte bine în compania altor câini și o anumită cantitate de interacțiune bine gestionată și bine supravegheată poate fi sănătoasă.

cu toate acestea, unii câini sunt cel mai bine ținuți în afară de alți câini din diverse motive. Ei pot fi temători sau agresivi în jurul altor câini sau s-ar putea să nu fie suficient de bine fizic pentru a se angaja în contact direct (cum ar fi dacă sunt în vârstă, răniți sau se recuperează după o intervenție chirurgicală). Dacă interacțiunea câine-câine este permisă, veți dori să puneți următoarele întrebări:

A) cât de mare este zona de joacă? Potrivit ASPCA, fiecare zonă de joacă ar trebui să includă 75 până la 100 de metri pătrați de spațiu pe câine și fiecare grup nu ar trebui să fie format din mai mult de 10 până la 15 câini, cu cel puțin un supraveghetor la 15 câini. Personal, găsesc acest raport în întregime prea mare și aș prefera grupuri mult mai mici de câini pentru fiecare supraveghetor uman – cum ar fi patru până la șase câini pe un supraveghetor.
B) cum ar fi selectați colegii de joacă ai câinelui tău? Bazat pe dimensiune sau stil de joc?
C) ce fel de formare au primit membrii personalului? Sunt calificați să citească limbajul corpului câinelui pentru a recunoaște stresul, disconfortul sau situațiile volatile? Ce fel de abilități de manipulare au?
D) ce se întâmplă dacă preferați ca câinele dvs. să nu se joace cu alți câini – vă vor respecta dorințele? Îți cunoști cel mai bine câinele, iar deciziile pe care le iei cu privire la bunăstarea câinelui tău ar trebui onorate.

Cum Gestionează Anumite Comportamente?

întreabă ce se va întâmpla exact cu câinele tău dacă latră excesiv. Îl vor pulveriza cu apă? Vor folosi un guler special de orice tip pentru a încerca să controleze lătratul? Ce fac exact despre lătratul câinilor? Cereți-le să fie specifice. Orice tip de” corecție ” este inacceptabil.

Ce zici de un câine care mârâie la membrii personalului sau la un alt câine? Cum răspund ei la asta? Membrii personalului ar trebui să fie suficient de calificați pentru a recunoaște că un câine care mârâie într-un mediu necunoscut exprimă cel mai probabil frică sau disconfort. Trebuie luate măsuri pentru a ajuta câinele să se simtă mai în largul său. Ca și în cazul lătratului, orice tip de „corecție” pentru mârâit este, de asemenea, inacceptabil.

 Sacramento

Sacramento

în orice scenariu dat, cainele tau ar trebui să fie manipulate cu bunătate și răbdare. Întrebați în mod specific dacă membrii personalului aplică corecții fizice care sunt menite să vă sperie sau să vă sperie câinele (cum ar fi poking, jerking pe lesa, „Alpha rolling”, fixarea câinelui la pământ, strigând etc.) sau instrumente care sunt menite să fie aversive pentru câinele dvs., cum ar fi sufocarea, vârful sau gulerele care emit un șoc, vibrații sau citronelă. Nici una dintre aceste metode de manipulare sau instrumente sunt acceptabile, și nici un operator de canisa calificat, care este informat despre comportamentul de câine le-ar folosi pentru a gestiona câinii în grija lor.

care sunt cerințele de sănătate ale canisei?

majoritatea caniselor vor cere ca vaccinările câinelui dvs. să fie” actualizate”, dar veți dori să aflați ce înseamnă prin aceasta. Ar fi suficient un test pozitiv al titrului de vaccin? Sau canisa necesită ca viitorii pensionari să fi fost vaccinați în ultimii trei ani sau un an? Ce zici de vaccinul Bordetella (tuse de canisa)? Indiferent de sentimentele dvs. personale față de protocoalele de imunizare, probabil că va trebui să îndepliniți cerințele unității de îmbarcare pentru a utiliza serviciile lor.

cum se tratează hrănirea?

aflați dacă personalul canisei este dispus și capabil să mențină dieta pe care ați specificat-o pentru câinele dvs. Vor onora instrucțiunile dvs. de a vă abține de la hrănirea unui anumit produs alimentar câinelui dvs.? Dacă aduceți o săptămână de Konguri umplute și delicii speciale pentru câinele dvs., vor aranja să le dea câinelui dvs. așa cum vi s-a solicitat? Dacă hrăniți o dietă crudă, au congelatoarele și frigiderele necesare pentru depozitarea alimentelor? Sunt în regulă cu manipularea alimentelor crude? Sunt dispuși să ia timp pentru a amesteca și pregăti alimente deshidratate?

există o tură de noapte?

unul dintre motivele pentru care am ales facilitatea pe care o folosesc este pentru că se află pe proprietatea proprietarului, lângă casa ei, deci există întotdeauna cineva prezent noaptea, toată noaptea. Dar unele canise nu au membri ai personalului pe site-ul peste noapte. Întreabă dacă rămâne cineva în urmă cu pensionarii. Dacă câinii sunt lăsați singuri peste noapte, este o afacere-breaker pentru mine. Vreau ca cineva să fie cel puțin în raza auditivă a caniselor în orice moment.

efectuați cercetări suplimentare cu canisa

în cele din urmă, reputația unei unități de îmbarcare spune multe despre funcționarea acesteia. Nu vă bazați pe publicitate sau pe un site web cu aspect deosebit. Obțineți referințe de la persoanele care își folosesc serviciile. Întrebați personalul clinicii veterinare locale despre ele.

personal, securitatea este preocuparea mea principală atunci când aleg o unitate de îmbarcare. Vreau să-mi pot lăsa câinele în grija cuiva în care am încredere și să nu-mi fac griji pentru siguranța ei.

de asemenea, aleg să nu permit câinelui meu să interacționeze cu alți câini în timp ce este îmbarcat (facilitatea de îmbarcare pe care o folosesc nu permite câinilor să intre în contact între ei). Nu este un câine încrezător din punct de vedere social și insist să supraveghez toate interacțiunile câine-câine în care se angajează. Aceasta este alegerea mea personală, și am nevoie să știu că operatorul facilitate nu va ignora.

pregătesc în avans tone de jucării alimentare interactive și le împachetez cu lucrurile câinelui meu pentru a ușura plictiseala timpului petrecut la o unitate de îmbarcare. Raționalizez că, dacă cel mai rău lucru care i se poate întâmpla câinelui meu este că se plictisește în timp ce sunt plecat, este în regulă cu mine! Aș prefera ” plictisit „decât” traumatizat”,” rănit „(de un alt câine) sau” pedepsit”,” corectat „sau” disciplinat ” de un străin.

Nancy Tucker, CPDT-KA, este trainer cu normă întreagă, consultant de comportament și prezentator de seminarii în Quebec. Ea scrie despre comportamentul câinilor pentru mai multe publicații din Quebec, concentrându-se pe viața cu câinele de familie imperfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.