sfaturi auditive

 femeie cu zgomote în urechi după ce a luat acest medicament comun.

te trezești dimineața și îți sună în urechi. Au fost bine ieri, așa că e ciudat. Deci, acum vă întrebați care ar putea fi cauza: recent, ați păstrat muzica la un volum moderat și nu ați lucrat într-un mediu puternic. Dar ai avut o durere de cap ieri, și ai luat niște aspirină înainte de culcare.

ar putea aspirina să fie declanșatorul?

și această posibilitate îți face creierul să meargă pentru că poate este aspirina. Și vă amintiți, undeva în crevasele mai adânci ale memoriei, auzind că unele medicamente au fost legate de rapoarte de tinitus. Aspirina ar putea fi unul dintre aceste medicamente? Și dacă da, ar trebui să încetați să o utilizați?

medicamente și tinitus – care este legătura?

zvonul de lungă durată a asociat simptomele tinitusului cu nenumărate medicamente. Dar care este realitatea din spatele acestor zvonuri?

se crede că o mare varietate de medicamente provoacă tinitus sau simptome asemănătoare tinitusului. Faptul este că există câteva tipuri de medicamente care pot produce tinitus sau simptome asemănătoare tinitusului. Deci, de ce atât de mulți oameni cred tinitus este un astfel de efect secundar comun? Iată câteva ipoteze:

  • începerea unui nou medicament poate fi stresantă. Sau, mai frecvent, este condiția de bază pe care o utilizați pentru a gestiona medicamentele care provoacă stres. Și stresul este o cauză obișnuită a (sau exacerbatorului) simptomelor de tinitus. Deci nu medicamentele produc tinitus. Este stresul întregului calvar, deși neînțelegerea dintre cele două este destul de ușor de înțeles.
  • tensiunea arterială poate fi modificată de multe medicamente care, la rândul lor, pot declanșa simptome de tinitus.
  • afecțiunea tinitusului este destul de răspândită. Peste 20 de milioane de oameni suferă de tinitus cronic. Unele calendarul coincidență este inevitabilă atunci când că multe persoane se ocupe cu simptome de tinitus. Simptomele de tinitus fără legătură pot începe chiar în același timp cu administrarea medicamentului. Deoarece momentul este, întâmplător, atât de aproape, oamenii fac unele ipoteze eronate (dar de înțeles) despre cauză și efect.

Ce Medicamente Pot Provoca Tinitus?

există câteva medicamente care au o relație cauză-efect bine stabilită (adică stabilită științific) cu tinitus.

legătura dintre antibiotice puternice și tinitus

există anumite antibiotice care au proprietăți ototoxice (dăunătoare urechii). Cunoscute sub numele de aminoglicozide, aceste antibiotice sunt foarte puternice și sunt în mod normal salvate pentru cazuri specifice. S-a dovedit că dozele mari produc leziuni ale urechilor (inclusiv crearea simptomelor de tinitus), astfel încât astfel de doze sunt de obicei evitate.

medicamente pentru hipertensiune arterială

diureticele sunt adesea prescrise persoanelor care au hipertensiune arterială (hipertensiune arterială). Unele diuretice au fost cunoscute de a provoca simptome asemănătoare tinitus, dar, de obicei, la doze semnificativ mai mari decât s-ar putea întâlni în mod normal.

aspirina poate provoca zgomote în urechi

este posibil ca aspirina pe care ați luat-o să provoace acel sunet. Dar iată chestia: depinde încă de dozare. În mod normal, dozele mari sunt adevărata problemă. Tinitus simptome în mod normal, nu va fi produs de doze standard de dureri de cap. Dar când încetați să luați doze mari de aspirină, din fericire, sunetul tinde să dispară.

discutați cu medicul dumneavoastră

există câteva alte medicamente care ar putea fi capabile să provoace tinitus. Iar interacțiunea dintre unele combinații de medicamente poate crea, de asemenea, simptome. De aceea, cea mai bună opțiune va fi să vorbiți despre orice probleme de medicamente pe care le puteți avea cu medicul sau farmacistul.

de asemenea, ar trebui să te examinat dacă începe să observe simptome tinitus. Este greu de spus sigur dacă este medicamentul sau nu. Tinitusul este, de asemenea, puternic legat de pierderea auzului, iar unele tratamente pentru pierderea auzului (cum ar fi aparatele auditive) pot ajuta.

sunați astăzi pentru a stabili o programare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.