rolurile și responsabilitățile francizatului

fiecare parte implicată în vânzare și operare are atribuții specifice, iar aceasta include francizatul. Toate responsabilitățile francizatului au legătură cu funcționarea cu succes a afacerii, asigurându-se că menține standardele naționale și este viabilă din punct de vedere financiar și profitabilă pe termen lung. Franciza este un brand național și se bazează pe calitatea produsului sau a serviciului furnizat la fiecare franciză individuală pentru a menține acel brand.

#1 responsabilități financiare

cea mai importantă responsabilitate pe care o poartă francizatul este să sprijine financiar afacerea. Aceasta include costul inițial de configurare pentru achiziționarea francizei, închirierea unui spațiu de vânzare cu amănuntul acolo unde este cazul și achiziționarea de materiale de marketing și suport din franciză în general. Atunci când se aplică, un francizat se va cere să furnizeze dovada el sau ea poate îndeplini rolul financiar de a deține o afacere.

#2 dedicarea timpului și a resurselor

un francizat este un proprietar de afaceri. El sau ea este de așteptat să fie prezent la afaceri, în special în fază incipientă. O persoană care dorește să-și asume un rol pasiv în deținerea unei afaceri poate să nu fie cea mai bună persoană pentru acest rol. Mai degrabă, acest tip de individ este potrivit pentru a fi un investitor. Francizatul va fi ocupat și se așteaptă să caute noi oportunități de creștere a afacerii.

#3 parteneriat cu marca națională

marca națională ar trebui să se reflecte în fiecare aspect al afacerii. Francizatul va primi un plan de afaceri și va primi reguli și reglementări specifice pentru funcționare. Francizatul nu ar trebui să aplice doar aceste standarde în afaceri. El sau ea ar trebui să caute, de asemenea, modalități de a îmbunătăți asupra lor. Cei mai de succes francizați vor primi mai multe francize și vor primi aceste oportunități ajutând la îmbunătățirea succesului Național al francizei în ansamblu.

#4 comunicarea cu franciza

comunicarea nevoilor, preocupărilor și problemelor cu franciza este esențială pentru îndeplinirea unui rol de francizat. Franciza poate necesita raportarea periodică a profitului și a cheltuielilor. Acesta poate pune în aplicare în continuare noi norme, cum ar fi modificările prețurilor materiilor prime sau finale. Francizatul va avea rolul de a testa aceste politici pentru a determina dacă au succes și de a raporta franciza. O persoană care nu dorește să fie responsabilă față de un supraveghetor în acest mod poate dori să ia în considerare deschiderea propriei afaceri, mai degrabă decât o franciză.

#5 menținerea standardelor și eticii

ultima piesă critică a responsabilităților francizatului este menținerea standardelor de calitate stabilite la nivel național. Este posibil ca franciza să renunțe la un francizat care nu reușește să mențină standardele naționale. Aceasta include păstrarea brandingului, cum ar fi logo-ul și culorile, și se poate aplica chiar și micilor detalii, cum ar fi prezentarea produsului final. Un patron individual ar trebui să poată vizita orice franciză dintr-un lanț și să aibă un sentiment imediat de similitudine în întreaga regiune sau țară și depinde de fiecare francizat să ofere acest mediu.

un francizat are răspundere limitată?

răspunderea unui francizat se va baza pe structura corporativă a francizei și a lanțului individual pe care îl deține. La nivel național, majoritatea francizelor sunt societăți cu răspundere limitată sau corporații, eliminând imediat răspunderea de la orice persoană fizică. La fiecare locație, un francizat trebuie să înființeze o afacere cu propriile licențe. De exemplu, o franciză a burgerilor lui John poate fi numită „Seria Los Angeles a burgerilor lui John.”Această afacere individuală poate fi, de asemenea, încorporată într-un SRL sau o corporație, limitând în continuare răspunderea francizatului în operațiune.

un francizat trebuie să se plătească singur?

în calitate de proprietar al unei francize, un francizat nu ia o plată directă din funcționarea afacerii în sine. În schimb, francizatul este implicat într-un aranjament de partajare a profitului cu franciza și locația sa. Francizatul ia acasă o parte din încasările brute din franciză dacă este profitabil. Francizatul poate fi, de asemenea, eligibil pentru împărțirea profitului la scară mai mare, colectând venituri atunci când franciza în ansamblu este profitabilă. Cu toate acestea, fiecare franciză are propriile reglementări pentru aceste modele, iar un francizat ar trebui să acorde o atenție deosebită modelului de profit înainte de a cumpăra o franciză.

Cum pot afla dacă un restaurant este operat de francizor sau francizat?

cel mai bun mod de a spune dacă un restaurant este operat de un francizor sau de un francizat este să se uite la documentele sale de încorporare. Acestea pot fi făcute publice în funcție de statul în care există franciza. Dacă nu găsiți aceste documente, puteți lua în considerare căutarea pe site-ul web pentru locația francizei pe care o aveți în vedere. Site-ul web poate avea informații despre francizatul individual. În cele din urmă, dacă nu puteți găsi aceste informații dintr-una dintre aceste resurse, cel mai bun mod de a afla cine deține restaurantul este să întrebați. Majoritatea francizaților sunt proprietari de afaceri mândri și vă vor anunța imediat dacă dețin și operează franciza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.