Related Come Follow Me resurse

Materialul Din această săptămână Come Follow Me este deosebit de special deoarece membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă ajung să studieze nașterea lui Isus Hristos încă o dată după perioada Crăciunului. Nașterea lui Isus Hristos este o tradiție venerată printre multe credințe creștine. Cu toate acestea, Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă are o perspectivă suplimentară asupra nașterii lui Isus Hristos datorită poveștilor găsite în Cartea lui Mormon. În Helaman și 3 Nefi, profeții din Cartea lui Mormon au mărturisit și au fost martorii semnului nașterii Salvatorului în America.

de fapt, știați că cartea lui Mormon ne ajută să rezolvăm un mister despre nașterea lui Hristos pe care nici măcar cei mai buni cercetători biblici nu l-au putut descifra?

savanții au dezbătut timp de mai multe generații exact când s-a născut Isus Hristos. În timp ce răspunsul evident poate părea a fi 1 D.HR., data nașterii lui Hristos este de fapt un pic mai complicată. Mulți sunt de acord că ultimul Isus Hristos S-ar fi putut naște în anul 4 î. HR. pentru că acesta este anul în care a murit Irod cel Mare, regele care a îndeplinit decretul de ucidere a tuturor copiilor din Betleem.

măcelul Inocenților de către Rubens. Imagine prin Wikimedia Commons
sacrificarea Inocenților de către Rubens. Imagine prin Wikimedia Commons

Cartea lui Mormon ne ajută să vedem imaginea mai clar, deoarece nefiții țineau înregistrări foarte meticuloase. Ei au consemnat semnul nașterii lui Hristos chiar în ziua aceea:” în al treizeci și patrulea an, în luna întâi, în ziua a patra ” (3 Nefi 8: 5). În timp ce înțelegerea naturii calendarului Nefit este propria sa provocare, informațiile pe care nefiții le oferă ne pot ajuta să comparăm datele pe care le găsim în Noul Testament pentru a ne apropia de adevăr.

cercetătorii din Cartea lui Mormon au ajuns la concluzii diferite, dar informațiile găsite în Cartea lui Mormon și în Noul Testament i-au ajutat pe cercetători să restrângă data până în 5 î.HR. sau în primele luni ale anului 4 î. HR. să citească KnoWhy-ul din Cartea lui Mormon Central pentru a afla cum funcționează acest lucru.

cel mai important adevăr al Cărții lui Mormon este faptul că Isus Hristos s-a născut, a trăit și a murit ca salvator al lumii și „lumina și viața lumii” (1 Nefi 11:11). Cartea lui Mormon adaugă la cunoștințele noastre despre viața și misiunea Salvatorului și ne ajută să calculăm data probabilă a nașterii lui Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.