wanneer is de Melbourne Cup? Race time, how to watch, the Favorites en meer

de Melbourne Cup is de beroemdste race van Australië, met een geschiedenis van 160 jaar als onderdeel van de sportkalender van het land.Tijdens beide wereldoorlogen, de Spaanse grieppandemie en nu de covid-19-pandemie, wordt sinds 1861 elk jaar de Melbourne Cup gehouden.

dus Wanneer zal de race dit jaar zijn? Hoe kun je kijken? Hoe lang gaat het duren? Wie zijn de favorieten?

Lees verder om de antwoorden op deze vragen en meer te vinden.

wanneer is de Melbourne Cup?De eerste 14 jaar van zijn bestaan werd de beker gehouden op Donderdag begin November.Vanaf 1875, op slechts vier uitzonderingen na (de bekers 1916 en 1942-44 werden op zaterdag gehouden) wordt de wedstrijd gehouden op de eerste dinsdag van November.

in 2021 wordt die traditie weer gehandhaafd, met Bekerdag voor 2 November — de eerste dinsdag van de maand.

Waar wordt de Melbourne Cup gehouden?

net zoals de planning ongeveer hetzelfde is gebleven voor meer dan 150 jaar, zo is ook de locatie van de beroemdste race van Australië.De Melbourne Cup wordt gehouden op de Flemington racecourse, op minder dan 7 kilometer van Melbourne CBD.

hoe laat is de Melbourne Cup run?De Melbourne Cup is race zeven op Cupdag — de wedstrijd start om 15:00pm AEDT (Melbourne/Sydney/Canberra/Hobart), die om 14:30pm ACDT (Adelaide), 14:00pm AEST (Brisbane), 13:30pm ACST (Darwin), en middag AWST (Perth).

hoe bekijk ik de race?

als u gratis televisie, kanaal 10 en Racing.com zal de Melbourne Cup dag omroepen.

voor degenen met betaaltelevisie zal Sky Racing de Melbourne Cup tonen, maar met een lichte vertraging.

als u de Melbourne Cup wilt streamen, biedt 10Play live en on-demand dekking, terwijl Kayo Sports-abonnees de race kunnen bekijken.

u kunt de actie ook volgen in ABC Sport ‘ s live blog, die alle actie op Cupdag vanaf 10: 00 AEDT zal behandelen.

hoeveel mensen zullen er in Flemington zijn voor Melbourne Cup Day?

een groot aantal mensen met hoeden, pakken en jurken worden voor een Melbourne Cup in de Flemington tribune verpakt.
het publiek voor de Melbourne Cup van dit jaar zal een stuk kleiner zijn dan de menigte die ook opdook toen Macdougal in 1959 won. (Getty images / ghi / Universal History Archive)

op de Flemington racecourse voor de Cup day mogen maximaal 10.000 bezoekers komen.

van de beschikbare tickets zullen 7.000 (70 procent) worden toegewezen aan leden van Victoria Racing Club (VRC). Het grootste deel van de rest zal gaan naar eigenaren van paarden ingeschreven in de races van de dag, corporate partners en sponsors.

vijf procent van de totale tickets (500) zal beschikbaar zijn voor het grote publiek.

hoe lang duurt de Melbourne Cup?

de “race die een natie stopt” duurt iets meer dan drie minuten.De langzaamste winnende tijden kwamen in de eerste Cup ooit in 1861 (gewonnen door Archer) en de vierde editie in 1864 (gewonnen door Lantern). In beide races kwam de winnaar in drie minuten en 52 seconden over de streep.Het record voor de Melbourne Cup werd vastgesteld in 1990 toen de Bart Cummings-getrainde Kingston Rule won in 3: 16.30.

Wie zijn de favorieten voor de Melbourne Cup van dit jaar?Brett Prebble viert aan boord van Incentivise in de Caulfield Cup
Brett Prebble en Incentivise waren goed foutloos op de lijn in een indrukwekkende Caulfield Cup overwinning.(Getty images: Vince Caligiuri)

de hot favourite voor de Melbourne Cup van dit jaar is Incentivise, een sterpaard getraind door Peter Moody.De vijfjarige Ruin won pas zijn eerste race in April van dit jaar — bij zijn laatste start, eerder deze maand, reed hij drie breed de hele weg in de $5 million Caulfield Cup voordat hij comfortabel zijn rivalen te verslaan om te winnen met drie-en-een-half lengtes.

stimuleren is de $ 2,30 favoriet. De enige andere toegang Onder $10 in de markt is international Raider Spanish Mission, getraind in Engeland door Andrew Balding. Spaanse missie is op $8 terwijl de winnaar van vorig jaar Twilight betaling, getraind door de Ierse Joseph O ‘ Brien, is op de volgende lijn van weddenschappen op $12.

Wat is het prijzengeld voor de Melbourne Cup?Een massief gouden trofee staat op een tafel voor een boog met “Melbourne Cup Day” op de Flemington race
de Melbourne Cup trophy is $250.000 waard, een deel van de $8 miljoen aan prijzen voor de race die de natie stopt.(Getty Images / Racing Foto ‘ s: Scott Barbour)

de Melbourne Cup biedt prijzen ter waarde van $ 8 miljoen.

de eigenaren, jockey en trainer van de winnaar ontvangen in totaal $4.4 miljoen, plus de 18-karaat, massief gouden Melbourne Cup trofee die is de moeite waard $250.000 op zijn eigen.

de tweede plaats krijgt $ 1,1 miljoen, de derde plaats krijgt $ 550.000, de vierde plaats krijgt $ 350.000 en het vijfde paard over de lijn wint $230.000.

de paarden die als zesde tot en met 12 eindigen, krijgen elk $160.000.