Leading Peers

Leading Peers-motivarea oamenilor în mod eficient, fără autoritate

©
Ahmadmahmood

singura diferență dintre tine și colegii tăi este că tu ești responsabil.

sună asta ca o slujbă pe care ți-ai dori-o?

veți gestiona un grup divers de oameni dintr-o varietate de departamente. Fiecare are diferite domenii de expertiză și moduri diferite de a face munca. Oamenii nu vă raportează și veți avea puțină sau deloc autoritate pentru a le direcționa performanța. Cu toate acestea, veți fi trași la răspundere pentru rezultatele echipei. Pentru a atinge obiectivele echipei, va trebui, printre altele, sa motivati, sa facilitati, sa incurajati, sa comunicati eficient, sa construiti incredere si sa rezolvati conflictele.

acest lucru nu sună ca o mulțime de distracție, nu-i așa? Dar când conduci o echipă de colegi, acestea sunt provocări tipice.

conducerea este un subiect complex. Cu toate acestea, singurul lucru pe care liderii tradiționali se pot baza de obicei, indiferent de stilul sau situația lor, este puterea legitimă. Când lucrurile devin dificile, un lider tradițional are statutul și poziția de a cere modul în care se lucrează.

dar când ești responsabil de o echipă de colegi, nivelul tău de autoritate este adesea inexistent. S-ar putea să aveți un statut la fel de mic ca persoana căreia i-a fost dată lucrarea.

iată abilitățile cheie de care veți avea nevoie pentru a reuși ca lider al unui grup de colegi multifuncțional.

stăpânește procesul de grup

învață să conduci discuții și să gestionezi proactiv diferite personalități. Nu știi niciodată ce experiențe trecute – bune și rele-au avut membrii echipei unul cu celălalt.

oricare ar fi istoria, rolul tău de lider începe cu stabilirea unei baze pozitive pentru interacțiunile echipei:

 • stabiliți un mediu relaxat, în care toată lumea este încurajată să împărtășească opinii și idei.
 • cereți informații de la toată lumea și încurajați membrii mai liniștiți să vorbească.
 • Folosiți abilități de ascultare activă, cum ar fi parafrazarea și punerea de întrebări pentru clarificare.
 • insistați să vă respectați unul pe celălalt și, pentru sarcini care necesită mult timp și efort, luați în considerare dezvoltarea unei carte de echipă pentru a defini obiectivele echipei dvs. și modul în care va funcționa echipa.
 • folosiți instrumente participative de luare a deciziilor și încercați să asigurați implicarea activă și angajamentul echipei.

împuterniciți membrii echipei

liderii care dau putere altora pot fi foarte influenți și motivanți. Când liderii își folosesc puterea pentru a-i ajuta pe alții să realizeze lucruri mărețe, oamenii vor adesea să muncească din greu pentru ei.

când împuterniciți pe cineva, spuneți în esență că aveți încredere în acea persoană. Când oamenii se simt de încredere, ar putea dori în mod natural să-și asume mai multă responsabilitate pentru rezultat, deoarece vor împărtăși în centrul atenției atunci când succesul este atins.

plan de viață GRATUIT 2022!

Fă – ți planul personal pentru a-ți atinge obiectivele și visele-fără să te alături clubului Mind Tools înainte de miezul nopții, 6 ianuarie.

Află Mai Multe!

Obțineți buletinul informativ gratuit

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru

Primiți noi abilități de carieră în fiecare săptămână, plus obțineți cele mai recente oferte și un registru de lucru al planului de dezvoltare personală descărcabil gratuit.

citiți Politica noastră de Confidențialitate

împuternicirea, atunci, este un mare motivator și poate fi folosită pentru a recunoaște eforturile membrilor echipei. Când vă conduceți colegii, fiți creativi cu recompensă și recunoaștere – uneori atribuirea unei sarcini sau acordarea unui nivel de autoritate poate servi ca o recompensă foarte eficientă.

dincolo de asta, muncește din greu pentru a motiva oamenii cu care lucrezi și, în special, pentru a da laude oriunde ți se cuvine.

fii flexibil

regulile, reglementările și o abordare grea pot provoca resentimente și neconformitate într-o echipă de colegi. Folosiți discreția și învățați să vă adaptați la mediul în schimbare – acest lucru poate fi critic.

nu vei fi întotdeauna expertul și nu vei ști întotdeauna ce să faci. Cu un stil de conducere flexibil, puteți face față adesea circumstanțelor în schimbare fără a vă compromite rolul de lider. Dacă vă bazați pe o structură și un stil rigid, s-ar putea să vă simțiți provocați des și vă puteți pierde energia luptând cu bătălii interpersonale în loc să vă atingeți obiectivele.

în esență, trebuie să vă ajutați echipa să se adapteze la schimbările de direcție, circumstanță și prioritate. Ori de câte ori obțineți o secțiune transversală de oameni care lucrează împreună, pot exista momente de ambiguitate și incertitudine. Când ești deschis la schimbare, echipa ta va vedea asta și va fi mai probabil să accepte și schimbarea.

stabiliți obiective

puține Echipe ar ajunge foarte departe fără goluri. Cu siguranță aveți nevoie de obiective pentru a vă îndrepta în direcția corectă și pentru a evalua performanța. Când reuniți un set divers de oameni, a avea o direcție clară este și mai esențial.

toți membrii echipei vor avea probabil propriile perspective. Acestea ar putea conduce echipa pe căi foarte diferite-dacă nu există o direcție centrală de urmat. Căi diferite pot provoca, de asemenea, conflicte în jurul resurselor și priorităților.

puteți evita multe dintre aceste dificultăți cu stabilirea clară a obiectivelor , pe baza obiectivelor convenite și valoroase. Este mult mai ușor să menții oamenii să lucreze împreună eficient dacă obiectivele sunt clare, dacă este evident modul în care rezultatele echipei își vor ajuta clientul și dacă disputele sunt rezolvate prin referire la obiectivele echipei.

de atunci, este important să dezvolți un plan de implementare și să rămâi concentrat pe obiectivele tale.

susțineți și protejați echipa

fiecare membru al echipei are, de obicei, propriul său loc de muncă obișnuit de făcut în plus față de sarcinile specifice ale echipei. Aceasta înseamnă că angajamentul față de echipa dvs. poate fi slăbit din mai multe direcții. Ca lider și cel care este în cele din urmă responsabil, concentrați-vă pe obținerea sprijinului și a resurselor de care echipa dvs. are nevoie pentru a face treaba bine.

concentrați-vă pe aceste trei domenii cheie:

 1. obțineți resurse – echipa dvs. poate pierde rapid impulsul dacă întâmpină lipsuri de resurse. Dacă obțineți echipei dvs. ceea ce are nevoie – atunci când echipa are nevoie de ea – statutul, influența și capacitatea dvs. de a motiva pot crește semnificativ.
 2. gestionați părțile interesate – mulți oameni din afara echipei dvs. pot influența puternic succesul echipei. În primul rând, puteți întâlni rezistență exterioară din diverse surse. De exemplu, managerul lui John poate să nu-i permită să lucreze mai mult de o oră în fiecare săptămână la proiecte de echipă sau directorul financiar poate refuza să „cheltuiască încă un dolar pe acel proiect.”

  pot exista și campioni cheie ai echipei. Ca lider, provocarea ta este să îți dai seama cum să folosești influența Campionilor pentru a-i convinge pe „rezistenți” să-și schimbe opiniile. O modalitate excelentă de a câștiga respectul echipei dvs. este să o protejați de influențele externe negative, astfel încât membrii echipei să poată produce o muncă excelentă.

 3. obțineți feedback de management-echipa dvs. trebuie să știe că este susținută. Asigurați-vă că primiți o comunicare regulată de la manageri și directori. Sunteți legătura-legătura-pentru a vă asigura că managementul știe ce se întâmplă și că echipa dvs. știe ce gândește managementul.

  acesta poate fi un act delicat de echilibrare, deoarece nu doriți să alergați înainte și înapoi cu prea multe informații. Aflați ce trebuie să știe fiecare parte pentru a rămâne satisfăcută și apoi furnizați-o.

puncte cheie

conducerea unei echipe de colegi este o provocare certă și vă poate pune la încercare toate abilitățile de conducere. De la stabilirea obiectivelor la implicarea membrilor echipei în luarea deciziilor până la crearea unui climat de deschidere și onestitate, trebuie să aveți totul – și multe altele.

dacă vă amintiți să puneți nevoile echipei dvs. pe primul loc și dacă lucrați foarte mult pentru a le proteja interesele, le veți dovedi că sunteți dedicați și pasionați de succesul lor. Când demonstrezi că crezi în valoarea muncii lor și când ești dispus să treci peste orice obstacole pe care le întâlnești, echipa ta îți va respecta integritatea – și vor dori să lucreze din greu cu tine și pentru tine, pentru a obține rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.