Factbox: S. U. A. top income, capital gains tax rate through the years

22 aprilie (Reuters) – Administrația Biden propune să dubleze aproximativ rata de top a impozitului pe câștigurile de capital din SUA la un record de 43,4% pentru cei care câștigă peste 1 milion de dolari pe an pentru a plăti pentru îngrijirea copiilor noi, programe de educație timpurie și concediu plătit pentru lucrătorii americani.

administrația dorește să ridice rata de impozitare a câștigurilor de capital la 39,6% – la fel ca rata de impozitare a veniturilor propuse – păstrând în același timp un 3.8% impozit pe venitul din investiții impus persoanelor fizice care câștigă mai mult de 200.000 de dolari pe an, potrivit unor surse familiare cu propunerea. Taxa de 3,8% a fost implementată în 2013 ca parte a Legii privind îngrijirea accesibilă. Citește mai mult

planul se confruntă cu o opoziție rigidă din partea republicanilor din Congres, dar dacă va fi adoptat, ar pune ratele impozitului pe câștigurile de capital pe termen lung la cel mai înalt nivel din anii 1920. tabelul următor prezintă schimbări majore în ratele maxime de impozitare a veniturilor și câștigurilor de capital de-a lungul anilor.

*include 3.8% Net impozitul pe venit de investiții pentru persoanele fizice cu venituri de peste 200.000 dolari pe an(250.000 dolari pentru cuplurile căsătorite depunerea în comun)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.