compost de ciuperci

unde se utilizează compost de ciuperci

utilizarea frecventă sau grea a compostului de ciuperci uzat duce de obicei la acumularea de particule de cretă în solul grădinii și la creșterea alcalinității solului. Acest lucru poate apărea în măsura în care creșterea plantelor suferă, Creta făcând alți nutrienți din sol mai puțin disponibili. În cazurile severe, apare îngălbenirea frunzelor (cunoscută sub numele de cloroză indusă de var) și cascadorii generale, cu reducerea consecventă a înfloririi și fructificării.

compostul de ciuperci este, prin urmare, cel mai util pe solurile acide cu conținut scăzut de materie organică, unde efectul de calcar al Cretei este un beneficiu suplimentar pentru fertilitatea solului. Compostul de ciuperci nu este recomandat pentru solurile neutre, alcaline sau calcaroase, care ar fi făcute excesiv de alcaline prin adăugarea de cretă suplimentară.

compostul de ciuperci este excelent în grădina de legume, deoarece culturile de legume cresc de obicei cel mai bine atunci când solul nu este acid și unde solul este alcalin brassicas (varză, broccoli, conopidă, kohlrabi, varză de Bruxelles și kale) sunt mai puțin susceptibile de a fi infectate de boala clubroot.

utilizarea compostului de ciuperci ar trebui evitată în cazul în care plantele ericace, cum ar fi rododendronii, camelii, azalee și heathers sunt cultivate, deoarece aceste plante au nevoie de condiții de creștere acide și urăsc Creta. În paturile ericace, mucegaiul frunzelor este de preferat ca mulci și ameliorator de sol, fiind neutru la pH (frunze largi) sau acid (mucegai de frunze de ac de pin) în natura sa.

compostul de ciuperci nu este potrivit pentru culturile de fructe (care preferă condițiile neutre față de cele acide) și nu este recomandat pentru utilizare ca pansament pentru gazon, cu excepția cazului în care solul este foarte acid și s-a stabilit o nevoie certă de var.

compostul de ciuperci conține niveluri ridicate de săruri solubile, deci este mai bine să nu fie utilizat ca component în amestecurile de ghiveci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.