Cele 4 motive pentru care plantele din casa ta continuă să moară

Spune-mi dacă acest lucru este familiar: aduci o nouă plantă acasă de la grădiniță, cu viziuni pline de speranță despre viitorul tău împreună. Te gândești: „de data aceasta, lucrurile vor fi diferite.”Găsiți locul perfect pentru aceasta și chiar dați plantei dvs. un nume. Trec câteva săptămâni și ‘Diana Moss’ pare să se descurce bine — ți-ai amintit să o uzi și frunzele sunt pline, cu o nuanță verde strălucitoare. Dar apoi ai ocupat la locul de muncă, te duci departe pentru week— end, viața devine în mod-și când vii acasă, prietenul tău o dată înfloritoare verde și-a pierdut toate luciul. Frunzele încep să cadă — sau mai rău — să se rumenească. Altul mușcă praful.

pentru părinții plantelor bine intenționate, a afla ce are nevoie grădina dvs. interioară se poate simți mai criptic decât descifrarea unui mesaj text dintr-o zdrobire fulgioasă. Dar vestea bună: plantele sunt de fapt foarte ușor de păstrat în viață — atâta timp cât țineți cont de aceste patru principii simple.

fotografie: @marienova / Instagram

iată chestia: plantele de interior nu sunt concepute pentru a rămâne în viață pentru totdeauna

am primit prima mea plantă când aveam 19 ani. Zece ani mai târziu, unele dintre primele mele plante sunt încă în viață. Dar au murit mai mulți decât aș vrea să număr. Predau un atelier numit Cum să nu-ți omori plantele de apartament și încep întotdeauna cursul asigurându-i pe participanți că toată lumea ucide plantele. La un moment dat, fiecare botanist profesionist, horticultor, angajat al Centrului de grădină, amator de plante și colecționar serios a comis o crimă.

adevărul este că este nefiresc să ții o plantă în viață într-un ghiveci mic ani și ani. În natură, plantele au un întreg sistem ecologic din care să tragă — pot lua umezeală nesfârșită și substanțe nutritive de pe pământ, pot crește în zone în care condițiile de iluminare sunt ideale pentru ele și nu au nevoie de un om care să-și amintească să le udă. Mama Natură are grijă de asta.

când plantele cresc într — o seră, ele sunt aruncate în cele mai bune condiții care încurajează creșterea accelerată-lumină neobstrucționată din toate unghiurile, apă adecvată și îngrășăminte. Deoarece condițiile de iluminare sunt atât de ideale, plantele se fotosintetizează rapid. Din acest motiv, necesită udări constante — pe care le primesc în masă. După ce planta călătorește de la seră la o pepinieră de plante, Magazin de hardware sau IKEA din apropierea dvs., acestea sunt brusc supuse unor condiții neplăcute (aka întunecate). Până când aduceți planta acasă, aceasta a fost deja în stare de șoc de săptămâni întregi și ar putea prezenta semne de suferință înainte de a avea chiar șansa de a vă demonstra Cotletele de îngrijire a plantelor.

dar cu o înțelegere de bază a luminii, a apei și a solului, puteți să vă readuceți plantele pe drumul cel bun și să le păstrați înfloritoare în interior pentru o lungă perioadă de timp.

foto: @plantbabystudio/Instagram

plantele mor din cauza neglijării

recunoașteți-o: uneori uitați să vă udați plantele. Cu toții avem. Iată chestia, majoritatea plantelor au nevoie de apă o dată pe săptămână. Unele specii sunt mai iertătoare dacă săriți o udare, în timp ce altele vă vor pedepsi imediat.

există multe excepții de la această regulă. Dacă aveți un cactus de șase picioare, de exemplu, puteți merge luni fără să-l udați. Plantele de șarpe și pietrele Zanzibar necesită apă la fiecare două săptămâni. Dar, ca regulă generală, majoritatea plantelor doresc să fie verificate cel puțin o dată pe săptămână. A fi părinți responsabili de plante nu înseamnă că grădina dvs. interioară ar trebui să vă ocupe tot timpul liber. Dacă aveți doar o mână de plante în condiții ideale de iluminare, acestea nu ar trebui să aibă nevoie de mai mult de 15 minute de dragoste pe săptămână.

uneori, părinții plantelor merg în cealaltă direcție și își ucid plantele pentru că le iubesc prea mult. Maternitatea excesivă este de departe cea mai tragică cauză a morții. Adevărul este că plantele de apartament sunt animale de companie ușoare. Dacă te găsești udându-ți plantele în fiecare zi, exagerezi.

udarea plantelor mele de jos în Tigăi și vase de copt. Foto: Jenny Morris

plantele mor din cauza tehnicilor de udare necorespunzătoare

supra-udare: supra-udarea este una dintre principalele cauze de deces pentru plantele de apartament. Deoarece condițiile de iluminare nu sunt niciodată la fel de bune într-o casă ca într-o seră, planta se va fotosinteza încet. Când udați constant, planta nu are șansa de a absorbi apa prin frunze. Acest lucru poate duce cu ușurință la putrezirea rădăcinilor, mucegai, frunze îngălbenite, bacterii sau bug-uri.

Underwatering: pe de altă parte, este foarte ușor să vă subacvați plantele — fie sărind o udare, fie nu oferindu-i suficient atunci când o faceți. Pentru a vă da un sens, imaginați-vă că umpleți ghiveciul plantei cu o treime din apă. Aceasta este o estimare sigură pentru cât de mult se poate ocupa (dar ar trebui să cercetați întotdeauna planta pentru a vă asigura). De exemplu, am smochin cu frunze de vioară de cinci picioare pe care îl UD la fiecare șapte până la zece zile. Când o fac, umplu o sticlă de vin cu apă și turn totul în sol — uneori mai mult, dacă a fost deosebit de luminos sau uscat.

punerea plantei într-o oală fără gaură de drenaj: în seră, plantele vin în ghivece de cultivatori de plastic cu mai multe găuri de drenaj în partea de jos. Mulți oameni cred că aceste ghivece sunt rele pentru plantele lor și le plasează în ghivece decorative (fără o gaură de drenaj în partea de jos) imediat ce ajung acasă. Când ghivecele nu au drenaj, apa nu are unde să scape după o udare. Această metodă de ghiveci reduce oxigenarea rădăcinilor și, prin urmare, sănătatea generală a rădăcinilor. Dacă nu sunteți profesionist, aveți întotdeauna o gaură de drenaj în oală. Eu personal păstrez toate plantele mele în ghivecele cultivatorilor de plastic în care au venit și apoi le așez în ghivece decorative.

orbește următoarele instrucțiuni de udare: îmi dau seama că tocmai ți-am spus cele mai multe plante are nevoie de apă în fiecare săptămână sau cam asa ceva. Nu mă asculta pe mine, sau pe altcineva, până nu verifici solul. Când citiți instrucțiunile de îngrijire, este presupunând că aveți condițiile perfecte de iluminare. Dar cât de multă lumină devine plantele dvs. este principalul factor determinant al cât de repede va absorbi umezeala din sol. Trebuie să verificați umiditatea solului înainte de a-i da o masă. Dacă partea superioară a solului se simte încă umedă de la ultima udare, probabil că nu este pregătită pentru mai mult și poate că a fost udată. Nici unei plante nu îi place să fie umedă pentru o perioadă lungă de timp. Unora le place să fie umed în orice moment, să se usuce complet sau să se usuce la jumătatea distanței dintre udări. Cea mai bună regulă? Puneți degetul în sol pentru a evalua nivelul de umiditate.

utilizarea apei reci înghețate: plante precum apa la temperatura camerei. Dacă utilizați apă rece înghețată din robinet, aceasta poate șoca rădăcinile. Un truc bun: umpleți cutiile de udare cu o noapte înainte de apă.

lipsa saturației uniforme a solului: pentru a menține aerul care curge în sol și în jurul rădăcinilor și pentru a curăța orice acumulare de clor sau bacterii, este important să udăm solul în mod egal. Acest lucru se poate face prin udarea plantei de sus, turnând încet apa peste fiecare centimetru pătrat. Sau, dacă oala dvs. are o gaură de drenaj (ceea ce ar trebui), puteți umple un castron mai mare cu apă și așezați oala în interiorul acestuia. Planta va aspira apa de jos prin găurile din oală. Dacă rămâne apă în vas după aproximativ o oră, asigurați-vă că aruncați oricare dintre rămășițe, astfel încât rădăcinile să nu stea în apă pentru o perioadă lungă de timp.

fotografie: @tribeandus / Instagram

plantele mor pentru că nu primesc suficientă lumină

dacă nu aveți o plantă cu lumină scăzută (am scris o listă detaliată a preferatelor mele), majoritatea plantelor necesită lumină directă sau indirectă.

nu sunteți sigur cum să citiți sursa de lumină? Am scris un ghid aprofundat, dar iată esența: cactușii și suculentele sunt plante deșertice și iubesc lumina directă. Aceasta înseamnă că nu există nimic care să ascundă sursa de lumină, este probabil într – o fereastră orientată spre sud sau vest și ei primesc soare plin (razele soarelui cad direct pe plante timp de cel puțin șase ore pe zi). Plantele tropicale, de obicei, cum ar fi lumina strălucitoare, indirectă. Aceasta înseamnă că plantele se află într-o cameră luminoasă, dar razele de lumină sunt filtrate. De exemplu, atunci când o plantă tropicală crește într-o seră, există o țesătură pură care acoperă acoperișul serii pentru a le proteja.

dacă aveți o cameră deosebit de întunecată și planta necesită lumină strălucitoare, indirectă — nu va prospera niciodată în acel spațiu. În timp ce plantele sunt cu siguranță obiecte de design frumoase, sensibilitățile dvs. interioare nu ar trebui să determine plasarea plantelor. Poate îți place cu adevărat modul în care arată suculentul pe masa ta finală, dar de fapt vrea să fie pe pervazul ferestrei. Nu există loc pentru compromisuri aici — cu excepția cazului în care doriți să vă înlocuiți plantele la fiecare câteva luni.

foto: @cordovagardens/Instagram

plantele mor pentru că nu ați cercetat cerințele speciei

fiecare plantă are nevoie de apă, lumină, aer și sol (cu excepția avioanelor și a altor câteva soiuri) pentru a supraviețui. Cât de mult dați fiecărei plante va varia de la Specie la specie. În timp ce acest articol este conceput pentru a vă oferi o înțelegere fundamentală, astfel încât să puteți depana, este important să faceți propriile cercetări pentru a afla ce îi place plantei dvs. Vrea lumină slabă sau lumină directă? Preferă solul să rămână uniform umed sau să se usuce complet între udări? Sfatul meu este să obțineți numele plantei (pothos, de exemplu) și să tastați pur și simplu ‘pothos plant care’ sau ‘pothos houseplant 411’ în Google. Cu aceste sfaturi și ajutorul motorului dvs. de căutare preferat, Diana Moss va înflori în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.