Ce face antreprenorii unici: interviu cu Edwin Philogene

fără îndoială, antreprenorii pot fi considerați o rasă foarte unică de indivizi. Dacă ne uităm la omul de afaceri și antreprenorul de renume mondial, Richard Branson, este clar că nivelul său de energie și inspirație pentru a face tot ceea ce face, de la doborârea Recordurilor Mondiale până la pionieratul a numeroase afaceri de succes, este destul de diferit de povestea ta de viață medie. După cum vor demonstra multe articole, antreprenorii sunt motivați de o pasiune puternică pentru învățare și de dorința de a crea lucruri grozave.

cu toate acestea, acest stil de viață vine cu o mulțime de riscuri și succesul nu este întotdeauna garantat. Dar, în fața incertitudinii, aici intră în joc cele mai mari abilități ale unui antreprenor, capacitatea de a fi rezistent și persistent. Mulți dintre cei mai buni antreprenori posedă aceste abilități de la o vârstă fragedă, reprezintă adesea o tranziție incredibilă de la zdrențe la bogății, făcând poveștile lor tot mai interesante o inspirație.

Edwin Philogene
Edwin Philogene

am vorbit recent cu antreprenorul cu experiență Edwin Philogene, șeful de marketing la BOND, o companie care vă permite să trimiteți note scrise de mână de pe telefon sau computer în câteva secunde, pentru a obține câteva sfaturi într-o mână de domenii în care a lucrat și pentru a afla câteva fapte interesante din viața sa aventuroasă.

sunteți un investitor de semințe și/sau consilier în mai multe start-up-uri și sindicate Angellist. În plus, ați fost mentor la ERA, cel mai important accelerator de pornire tehnologică din New York City încă de la începuturile sale, în urmă cu peste 7 ani. De-a lungul timpului în scena de pornire ce startup-uri sau idei de afaceri s-au remarcat cu adevărat pentru tine?

în ceea ce privește inovația tehnologică și modelul de afaceri, suntem foarte norocoși să trăim în epoca în care trăim. Introducerea internetului de consum și a legii lui Moore au creat trilioane de dolari de avere în mai puțin de o generație. Și lucrul amuzant este că, atunci când țineți cont de faptul că zonele emergente precum blockchain, inteligența artificială și robotica sunt încă în fază incipientă, suntem într-adevăr abia la început.

în ceea ce privește startup-urile specifice, cele care câștigă întotdeauna cel mai mult respect din partea mea sunt cele care sunt capabile să inoveze și să persevereze pentru a deveni în cele din urmă platforma globală defacto pentru categoriile respective, cum ar fi Google pentru căutare, Amazon pentru cumpărături, Facebook pentru social și Netflix pentru streaming. Cu toate acestea, în ceea ce privește cea mai tânără clasă de startup-uri, există o mulțime de proiecte și modele convingătoare care sunt în creștere.

unele dintre domeniile care îmi plac includ piețe, cu startup-uri precum AirCare pentru sănătate și Roomi pentru imobiliare, inteligență artificială în care asociații precum Talla și Spoke democratizează utilizarea roboților, idei centrate pe API în care companii precum Checkr și Stripe alimentează nevoile de afaceri de zi cu zi și blockchain unde experimente precum Bitcoin și Ethereum pot ajunge să redefinească tot ce știm despre calculul distribuit și crearea de valoare.

ați strâns fonduri și ați condus propria pornire de consultanță de marketing în trecut. În calitate de investitor și de strângere de fonduri, ce sfaturi ați avea pentru alți antreprenori care doresc să strângă fonduri și să-și creeze propriul startup?

nu lipsesc sfaturile excelente pentru fondatorii de startup-uri pe bloguri, podcast-uri, site-uri media și buletine informative. Acestea fiind spuse, am patru puncte cheie de consiliere. În primul rând, dacă vă gândiți să începeți o companie, asigurați-vă că sunteți gata să vă „căsătoriți, nu să vă întâlniți.”În timp ce rezultatele mari de pornire și fondatorii succeselor peste noapte sunt sărbătorite și lionizate ca niciodată, realitatea este că majoritatea startup-urilor încă eșuează, iar viața de pornire nu este pentru toată lumea, deoarece este un slog dur și lung. Deci, ca rezultat, trebuie să știți că puteți fi angajat să-l și toată lumea asociate cu ea pentru termen lung și nu pierde entuziasmul, obține distras sau de a lua dezamăgit. Și asta este valabil nu numai pentru ideea de pornire pe care o urmăriți, ci și pentru partenerii cu care faceți echipă, investitorii de la care luați bani și angajații pe care îi angajați.

al doilea sfat este asigurați-vă mai presus de toate celelalte lucruri pe care le atinge produsul-piață se potrivesc la început. Un startup nu este altceva decât o serie de experimente care se bazează pe ele însele. Aceste experimente vor fi esențiale în validarea faptului că aveți un produs sau un serviciu pe care oamenii îl doresc de fapt și pe care puteți câștiga în mod repetat bani. Nimic altceva nu contează la început.

al treilea sfat pe care îl am are legătură cu strângerea de fonduri. Asigurați-vă că strângeți fondurile potrivite pentru tipul dvs. de pornire. Oamenii vorbesc de obicei despre potrivirea produsului-piață și potrivirea fondatorului-piață, dar niciodată despre potrivirea finanțării-pornire. Deși există o atracție pentru termenul” venture-backed”, startup-ul dvs. special poate să nu fie adecvat sau chiar să aibă nevoie cu adevărat de suport de risc. Strângerea de fonduri de la prieteni și familie sau bootstrapping drumul spre profitabilitate nu ar trebui să fie iese din discuție, chiar dacă sunteți de planificare pe construirea unei afaceri cu adevărat mare. De exemplu, sunt destul de sigur că Mailchimp, care prin toate conturile este o companie incredibil de reușită, care, fără îndoială, ar obține statutul de unicorn, nu a strâns niciodată finanțare externă.

ultimul sfat pe care îl am este simplu: fă-o. Tendința spre acțiune este ceea ce separă antreprenorii de cei care doresc. Nu vorbi despre asta, fie despre asta.

am înțeles că aveți peste 20 de ani de experiență și cunoștințe în publicitate. Având în vedere anunțurile recente de la Fox și NBC care își reduc timpul comercial, se pare că formele tradiționale de publicitate se schimbă. Cum anticipați schimbarea industriei de publicitate în următorii 3 ani?

cred că acesta este cu siguranță un moment esențial pentru industria publicitară. Atenția consumatorilor este mai fragmentată decât a fost vreodată și această schimbare fundamentală subminează ceea ce publicitatea s-a bazat confortabil de mult timp: modelul de difuzare unu-la-mulți. Și, în timp ce digitalul aduce niveluri fără precedent de direcționare și măsurabilitate în spațiu, aduce, de asemenea, probleme omniprezente, cum ar fi frauda bot, orbirea banner-ului și preocupările privind confidențialitatea datelor.

cu toate acestea, echilibrarea artei publicității – povestirea pe mai multe canale – cu știința it – gestionarea datelor – va continua să fie de cea mai mare importanță. Și infuzarea marketingului în conținutul real al ceea ce oamenii consumă organic va fi și mai critică, motiv pentru care tactici precum influencer marketing și podcasting cresc în importanță.

pe termen mai lung, este bine să fii cu ochii pe cărțile sălbatice, cum ar fi participanții pe piață pe bază de blocuri, cum ar fi Brave și tokenul de atenție de bază, care ar putea scutura lucrurile puțin. În cele din urmă, însă, cred că jucătorii și modelele reușesc să ofere cea mai mare cantitate de relevanță și valoare consumatorului final, în timp ce valorifică datele într-un mod sigur de confidențialitate, care vor câștiga în cele din urmă.

mi s-a spus că ai avut o educație foarte unică, deoarece ai fost primul din familia ta care a mers la facultate și ai fost crescut de o mamă imigrantă singură în Brooklyn, New York. În mod clar ați făcut o mare poveste de succes din viața voastră, ce sau cine v-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții și carierei?

fără îndoială, mama mea m-a inspirat cel mai mult de-a lungul vieții mele. Este nivelul ei de altruism, munca grea, integritate și sacrificiu care a făcut chiar posibil pentru mine de a face o fracțiune din lucrurile pe care le-am făcut sau au încă de a face cu viața mea. Ea a fost și va fi întotdeauna cel mai mare model al meu.

am fost informat că ați întâlnit multe celebrități, inclusiv fostul președinte american Bill Clinton, Beyonce, fundașul NFL Tom Brady și supermodelul Tyra Banks. Cine a fost cel mai interesant dintre toate stelele pe care le-ați întâlnit și cum ați ajuns să le întâlniți?

Ei bine, în primul rând, cred că cel mai important lucru pe care îl pot spune în avans despre celebrități este că sunt oameni normali care își pun pantalonii pe un picior la un moment dat ca tine și ca mine. Cu toate acestea, trebuie să respectați faptul că au reușit să exceleze într-un domeniu foarte vizibil de efort și toate celebritățile pe care le-am întâlnit au fost cu siguranță interesante în sine. Unul dintre primele mele locuri de muncă din student a fost să fiu intern pentru eticheta lui Sean „Diddy” Combs și să-l întâlnesc când a început pentru prima dată pe cont propriu a fost cu siguranță motivațional.

chiar și atunci, era evident că el era destinat măreției. Și, de asemenea, mi-a confirmat doar cantitatea de muncă grea care a intrat în succes, care poate părea ușoară pentru lumea exterioară. Chiar nu cred că a dormit vreodată. În afară de asta, unele dintre celelalte vedete care și-au lăsat amprenta asupra mea, nu din cauza realizărilor lor, ci din cauza relatabilității și grațiozității lor generale, includ Tyra Banks și Tommy Hilfiger, pe care i-am întâlnit în zilele mele în publicitate.

am fost, de asemenea, informat că sunteți destul de bine călătorit și au vizitat cinci din cele șapte continente. Dacă ar trebui să alegi, unde a fost locul tău preferat sau undeva care ți-a lăsat cu adevărat o impresie de durată?

nu pot spune cu adevărat că am un loc preferat, deoarece există atât de multe locuri interesante și stimulante în această lume care merită vizitate. Cu toate acestea, unele dintre locurile care mi-au lăsat impresii de durată din diferite motive includ Paris, Bora Bora, Cairo, Bangkok și Dubai. De obicei, fie frumusețea naturală, fie cea creată de om, combinată cu oamenii sau cultura locală, o face să iasă în evidență pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.