care sunt beneficiile AutoCAD?

există o mulțime de beneficii pentru utilizarea AutoCAD. Cum veți profita de ele?

de la lansarea inițială a AutoCAD în 1982, Autodesk a fost lider în software-ul de proiectare asistată de Computer (CAD). Înainte, procesul de proiectare pentru arhitectură, inginerie sau proiectare parțială a fost realizat prin desen manual. După Revoluția Industrială și în secolul 20, redactarea manuală a devenit în mod necesar o profesie mai obișnuită, iar prin anii 1980 redactarea manuală pe hârtie de urmărire a fost metoda standard de producție pentru arhitecți și ingineri. Recunoscând potențialul oferit de calcul, AutoCAD a fost inițial dezvoltat ca digitalizare a instrumentelor de redactare manuală.

cu toate acestea, pe parcursul a aproape 40 de ani și lansarea a 35 de versiuni, Autodesk AutoCAD a transformat modul în care desenele sunt conceptualizate, dezvoltate și, în cele din urmă, documentate în desene 2D și desene 3D. Acest articol va discuta despre beneficiile utilizării AutoCAD ca unul dintre instrumentele de redactare și proiectare premier.

experiență

dacă luăm în considerare versiunea 1.0 a AutoCAD lansată în 1982 ca o ‘schiță’, este sigur să spunem că versiunea 35 (AutoCAD 2021) este acum un design foarte detaliat, documentat și rafinat. Deoarece s-a dezvoltat de-a lungul a aproape 40 de ani ca unul dintre cele mai vechi sisteme cad, îmbunătățirile au venit din câteva locuri:

 • progrese în computere desktop (Microsoft, Intel, AMD, Nvidia)
 • inovații Software dezvoltate la Autodesk
 • idei transmise de utilizatori și ecou de comunitatea AutoCAD mai mare

AutoCAD a început ca o idee simplă: elaborarea asistată de calculator. De atunci s-a extins pentru a facilita fluxurile de lucru între programe, proiecte și meserii. AutoCAD este rezultatul a nenumărate ore de colaborare între designeri și ingineri software și a jucat un rol major în facilitarea livrării profitabile a nenumărate proiecte de proiectare. Ca model dinamic de inginerie, AutoCAD este o aplicație software excelentă, dar numeroasele produse finale pe care le-a facilitat sunt testamente pentru succesul și eficacitatea sa.

comunitate

deoarece AutoCAD a fost adoptat de designeri de-a lungul anilor, Autodesk a furnizat resurse pentru rețele de grupuri de utilizatori, consolidând comunitatea largă de utilizatori. Rețeaua grupului Autodesk, forumurile AutoCAD, rețeaua de cunoștințe Autodesk, Universitatea Autodesk, împreună cu multe altele, constau în diferitele moduri în care Autodesk acceptă și păstrează feedback de la baza sa de utilizatori. Aceste bucle de feedback informează dezvoltarea de software la Autodesk și au oferit o oportunitate unică pentru îmbunătățiri, remedieri și caracteristici bazate pe comunitate. AutoCAD este disponibil cu 14 pachete lingvistice diferite, extinzând ușurința accesului în întreaga lume și crescând comunitatea.

de-a lungul timpului, această rezonanță între dezvoltatorii de software și proiectanți a pus AutoCAD într-o suprapunere ca produs final Puternic, Ușor de utilizat și adaptabil de care designerii au spus că au nevoie. Cei care folosesc AutoCAD, indiferent dacă sunt noi sau experimentați, se pot angaja cu această vastă rețea de cunoștințe pentru a-și avansa propria expertiză a software-ului sau pentru a contribui înapoi la comunitate.

suplimente din Autodesk App Store

Autodesk App Store conține o colecție mare de suplimente disponibile pentru diverse produse Autodesk. De la scrierea acestei postări, există 973 de suplimente disponibile numai pentru AutoCAD. Aceste suplimente au o gamă largă de aplicații în cadrul programului, dar, în general, se bazează pe funcțiile de automatizare existente, permițând utilizatorilor să rămână productivi.

majoritatea dezvoltatorilor de suplimente au doar 1-3 suplimente în magazin, dar câțiva dezvoltatori sunt companii sau firme bine stabilite, cum ar fi JTB World. JTB FlexReport oferă informații importante pentru urmărirea utilizării și gestionarea accesului pentru implementările de rețea, ceea ce este de neprețuit pentru managerii CAD. În plus față de JTB FlexReport, JTB World are peste 80 de alte aplicații pentru a ajuta la menținerea utilizatorilor și managerilor productivi și pe sarcină.

alte suplimente din gama magazinului în funcționalitate, de la foarte nișă, cum ar fi desfășurarea conductelor pentru a produce desene pentru tăierea cu laser a tablelor, până la general aplicabile, cum ar fi găsirea și curățarea obiectelor neutilizate sau corupte. Există chiar și un add-on care ajută la gestionarea tuturor add-on-urilor care au fost instalate! Dacă v-ați dorit vreodată ca AutoCAD să poată face ceva puțin mai bine, este posibil ca soluția să aștepte în App Store.

toolsets specializate Industrie

în plus față de ‘Vanilla’ AutoCAD, există diverse Toolsets specializate, care au funcționalitate anumite meserii sau discipline vor găsi de neprețuit pentru adnotarea, dimensionarea, lucrul cu desene componente, și elaborarea de producție, în general. Acestea includ fluxuri de lucru automate și colecții mari de piese inteligente, simboluri și obiecte de construcție. Seturile de instrumente sunt construite deasupra instalării AutoCAD de bază, iar studiile de productivitate au constatat că utilizatorii pot economisi 60% din timpul lor de redactare atunci când folosesc arhitectura AutoCAD față de AutoCAD obișnuit.

desenele CAD pot rămâne în format DWG, dar fiecare membru al echipei de proiectare poate alege un instrument specializat pe măsură ce își dezvoltă partea din design.

mai jos sunt diferitele produse disponibile cu un abonament la AutoCAD, inclusiv seturi de instrumente specializate:

 • AutoCAD (Windows& Mac)
 • AutoCAD Architecture
  • creați planuri de etaj, secțiuni, elevații
  • pereți, uși, ferestre
  • 8000 + obiecte și stiluri arhitecturale inteligente
 • AutoCAD electric
  • machete panou, diagrame schematice
  • structura organizatorică bazată pe proiect
  • 65.000 + simboluri inteligente
 • AutoCAD Map 3D
  • creați, întrețineți și comunicați informații de cartografiere și GIS
  • Gestionați datele GIS, agregate cu datele de proiectare
 • AutoCAD mecanice
  • sarcini de automatizare pentru sisteme mecanice, genera componente de mașini, de a crea un proiect de lege de materiale.
  • creați piese, ansambluri și alte desene pentru proiectarea produsului
  • 70.000 + obiecte inteligente
 • AutoCAD MEP
  • instrumente bazate pe sarcini pentru a crea desene MEP pentru sistemele de construcție
  • 10.500 + obiecte MEP inteligente
 • AutoCAD Plant 3d
  • generați rapoarte izometrice, ortografice și materiale
  • diagrame schematice, machete de plante
  • 400 + obiecte de plante inteligente
 • AutoCAD Raster Design
  • Despeckle, părtinire, oglindă, și atingeți imagini
  • crea linii și polilinii din imagini raster, conversia fișierelor raster în desene vectoriale

o listă mai cuprinzătoare de caracteristici poate fi găsită aici.

date de proiectare

datele sunt o parte importantă a proiectării, iar instrumentele Express din AutoCAD facilitează gestionarea. Cu blocuri și obiecte inteligente, este mult mai ușor să importați și să exportați date de proiectare. Aceasta poate include orare, cantități, suprafețe, volume etc. și pot fi introduse manual, sau generate automat. Datele pot fi copiate din foi de calcul în tabele sau foile de calcul Excel pot fi legate de desen prin legături de date.

norii de puncte pot fi atașați la un DWG pentru a genera o geometrie precisă bazată pe scanările condițiilor existente. Aceste scanări, eșantionate cu hardware precum GeoSLAM, pot accelera documentarea condițiilor existente și pot reduce semnificativ numărul de vizite la fața locului.

în plus, câmpurile au fost introduse în 2005, ceea ce permite ca proiectul și datele de desen să fie inserate automat în orice obiect de câmp, cum ar fi MText, blocuri de titlu, orare etc. Lucrul cu datele din AutoCAD poate dura puțin timp pentru a configura și înțelege, dar odată ce gestionarea câmpurilor este integrată în fluxul de lucru zilnic, utilizatorii se vor bucura de beneficii extraordinare de economisire a timpului pe parcursul unui întreg proiect.

aceste instrumente pentru colectarea, organizarea și gestionarea datelor de proiectare sunt unele dintre cele mai puternice caracteristici AutoCAD pentru automatizarea procesului de documentare.

caracteristici noi

noua versiune de AutoCAD are caracteristici noi și îmbunătățiri puternice pe care mulți le vor găsi foarte utile pentru automatizarea fluxurilor de lucru în AutoCAD:

 • DWG comparați
  • comparați două DWG una lângă alta și vizualizați cu ușurință diferențele lor și îmbinați-le dacă este necesar
 • Istoricul desenelor
  • pentru desenele salvate în Box, Dropbox sau OneDrive, versiunea curentă a desenului poate fi comparată cu versiunile anterioare. Ca o extensie a instrumentului de comparare DWG, diferențele pot fi vizualizate cu ușurință și geometria poate fi îmbinată în desenul curent.
 • Xref compara
  • compara versiuni diferite ale unui XREF în orice moment, sau atunci când vi se solicită să reîncărcați
 • blocuri paleta
  • organizați blocuri în biblioteci pentru introducerea rapidă și ușoară în desene
 • măsură rapidă
  • măsurători în timp real afișate pe baza

consultați canalul YouTube al Microsol Resources pentru webinarul nostru despre noutățile din AutoCAD 2021, pe lângă seminariile web anterioare care acoperă AutoCAD.

AutoCAD Anywhere

inclus în abonamentele noi, AutoCAD este disponibil și ca aplicație pentru Dispozitive mobile (Android, iOS), precum și AutoCAD Web, care este o aromă limitată de AutoCAD care aduce designul asistat de Computer în browser. Noile abonamente la software-ul AutoCAD includ aceste versiuni mobile, permițând utilizatorilor accesul la AutoCAD de oriunde cu o conexiune la internet.

în timp ce fiecare dintre aceste arome ale AutoCAD are limitări, capacitatea de a deschide și accesa DWG-uri de oriunde poate ajuta la rezolvarea problemelor într-un mod mai prompt, ceea ce este din ce în ce mai necesar și util într-o lume mobilă, post-pandemică.

stocare în Cloud

integrate cu versiunile mobile ale AutoCAD sunt un set select de opțiuni de stocare în cloud:

 • Box
 • Dropbox
 • OneDrive
 • Google Drive
 • BIM 360 DOCS

acestea permit accesul facil la fișierele de proiect de pe orice mașină. Cu Box, Dropbox și OneDrive, utilizatorii pot profita de versionare, care este o tehnologie care păstrează fiecare versiune care a fost salvată în cloud. Pierderea muncii din cauza suprascrierii este acum un lucru din trecut cu aceste noi integrări cu servicii cloud.

Autodesk Desktop App

împreună cu instalarea majorității software-ului Autodesk, va fi instalată o aplicație numită Autodesk Desktop App. Unii utilizatori consideră că acesta este bloatware și l-au dezinstalat, dar este foarte recomandat să se asigure performanța optimă a tuturor produselor. Aplicația va detecta automat toate software-urile Autodesk instalate pe un computer și va oferi actualizări relevante.

Actualizările pot fi setate astfel încât utilizatorul să poată selecta manual ce actualizări să instaleze sau, dacă se dorește, ca orice actualizări disponibile să fie instalate automat. Pe lângă gestionarea actualizărilor, aplicația Desktop poate ajuta la controlul licențierii pentru toate produsele, ceea ce poate fi foarte util pentru utilizatorii numiți care sunt abonați. Utilizatorii trebuie pur și simplu să vă conectați la aplicația desktop Autodesk și tot software-ul care are modul de licențiere setat la utilizator va fi activat automat odată deschis. Aplicația desktop Autodesk este un instrument excelent care va economisi mult timp și vă va asigura că software-ul Autodesk rulează optim și sigur.

Salvare automată și recuperare desen

Ocazional, software-ul se poate bloca în mod neașteptat din cauza unor factori care nu țin de controlul produsului. De exemplu, este obișnuit ca actualizările Microsoft Windows 10 să fie instalate automat pe un computer, necesitând actualizarea și instalarea oricărui hardware sau software care depinde de aceste actualizări. Uneori, o actualizare Windows va necesita un pachet Service Pack sau o remediere rapidă pentru AutoCAD și, dacă nu este instalat, programul se poate bloca. De cele mai multe ori, problema poate fi rezolvată prin actualizarea prin aplicația desktop Autodesk, dar dacă accidentul a avut deja loc, există șansa pierderii datelor.

din fericire, AutoCAD are funcționalitate convenabilă de salvare automată și recuperare care este personalizabilă. Fișierele de salvare automată vor fi salvate într-o locație specificată (implicit: TEMP) și pot fi salvate la intervale definite de utilizator. În plus, fișiere de rezervă (.BAK) sunt salvate în același folder ca desenul curent și pot fi convertite în DWGs dacă fișierul original este pierdut. Aceste opțiuni de recuperare asigură atenuarea pierderii de date, ceea ce va economisi timp și va ajuta la menținerea profitabilă a proiectelor.

flexibilitate

extensia de fișier DWG există de aproape 40 de ani și, datorită prevalenței AutoCAD, majoritatea celorlalte programe de proiectare care au fost dezvoltate ulterior au permis importul sau conversia fișierelor DWG. Drept urmare, fișierul DWG este unul dintre cele mai dinamice formate și oferă cele mai mari șanse de compatibilitate cu software-ul CAD utilizat de consultanții externi.

AutoCAD poate fi folosit ca un instrument de proiectare de precizie pentru desene 2D, precum și modele 3d. În mod implicit, spațiile de lucru pot fi comutate de la redactarea și adnotarea 2D la modelarea 3D, astfel încât instrumentele și paletele adecvate să fie ușor disponibile pentru producerea de modele 3d. Cu un abonament la AutoCAD, instrumentul de imprimare 3D Print Studio este disponibil, astfel încât modelele 3D pot imprima optim în funcție de producătorul și modelul imprimantei 3D.

rezumat

ca o recapitulare, aici sunt toate caracteristicile și serviciile suplimentare pe care utilizatorii pot profita de atunci când se utilizează AutoCAD:

 1. experiență
 2. comunitate
 3. suplimente în magazinul de aplicații Autodesk
 4. Seturi de instrumente specializate din industrie
 5. date de proiectare
 6. funcții noi
 7. AutoCAD oriunde
 8. cloud storage integration
 9. Autodesk Desktop App
 10. Salvare automată și Recuperare fișiere
 11. flexibilitate

avantajele AutoCAD sunt multe și continuă să crească pe măsură ce instrumentele, serviciile și comunitatea de sprijin devin mai robuste. De-a lungul evoluției sale, s-a dovedit a fi un instrument rafinat, cu caracteristici testate în timp, pe care designerii le-au cerut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.