11 povești mai puțin cunoscute despre Karna care dovedesc că nu și-a primit niciodată datoria

când vorbim despre Mahabharata, ne amintim cu drag de Domnul Krishna, Arjuna și Yudhisther. Și apoi sunt Kauravas, băieții răi. Personajul despre care vorbim cel mai puțin este Karna – tipul nefericit, regele scăzut și omul care a fost blestemat accidental de mai multe ori. Dar rolul lui Karna în Mahabharata este important la fel. Vă aducem 10 povești mai puțin cunoscute despre ‘suryaputra’, dovedind că nu a fost altceva decât un erou.

1. Karna a fost mai clară decât Yudhishtira

youtube / startv

Iată de ce.

odată, Arjuna l-a întrebat pe Domnul Krishna de ce i-a chemat pe Yudhishtira, Dharamaraj și Karna, Daanveer. Pentru a răspunde la această întrebare, Krishna s-a deghizat pe el și pe Arjuna ca brahmini și a decis să viziteze ambii Regi. Când au vizitat Yudhishitra, au cerut lemn de santal pentru a găti mâncare. Ploua puternic la acea vreme, iar Yudhishitra nu a putut găsi lemn de santal uscat potrivit pentru a fi folosit drept combustibil. El le-a cerut scuze amândurora și s-au întors cu mâna goală.

puțin mai târziu, s-au dus la Karna și au cerut același lucru. Karna a căutat peste tot lemn de santal uscat, dar nu a reușit. Dar nu i-a lăsat pe brahmini să plece acasă cu mâna goală. Și-a ridicat Arcul și săgeata și a distrus ușile din lemn de santal. Acest lucru, el a dat Krishna și Arjuna.

Karna a fost blestemat de Rishi Parusharam chiar dacă era conștient de adevărata sa moștenire.

startv.in

Rishi Parusharam l-a blestemat pe Karna pentru că l-a înșelat. Karna susținuse că era un brahman, ceea ce era o minciună. Mințise pentru a putea învăța tirul cu arcul de la cel mai mare profesor din toate timpurile. Dar s-a întors. În realitate însă, Parusharam știa despre adevărata moștenire a lui Karna. Dar știa și imaginea de ansamblu care va fi redată mai târziu.

Karna nu a fost atrasă de Duryodhan doar de dharma.

startv.in

după încoronarea lui Karna ca Angh Raj, și-a petrecut cea mai mare parte a timpului cu Duryodhana. Ei ar juca un joc de zaruri în seara. La o zi după apusul soarelui, Duryodhana a trebuit să plece momentan. Soția sa Bhanumati, care trecea, a văzut-o pe Karna așteptând soțul ei și a decis să continue jocul soțului ei. La un moment dat au avut o ceartă întâmplătoare cu privire la al cărui rând a fost următorul. Jucăuș, Karna a încercat să smulgă zarurile din mână. În timp ce se zvârcoleau, rochia lui Bhanumati s-a schimbat din loc, iar colierul ei de perle s-a rupt. Perlele împrăștiate peste tot pe podea. În acel moment, Duryodhana a intrat și și-a găsit soția cu prietenul său într-o poziție compromițătoare, cu hainele încurcate și perlele pe tot podeaua. Duryodhana a întrebat-o pe Karna pentru ce s-a certat. După ce a știut motivul pentru care a spart o glumă și a râs cu voce tare și a continuat să joace.

mai târziu, când Bhanumati l-a întrebat pe Duryodhana de ce nu se îndoiește de ea, el a răspuns: „într-o relație nu există loc de îndoială, pentru că atunci când îndoiala se instalează, nu va exista nicio relație. Karna este cel mai bun prieten al meu și am încredere în el pentru că am credința că el nu va rupe încrederea mea

Karna este fără îndoială cel mai puternic om din Mahabharata

startv.in

de fapt, nici măcar Arjuna nu l-a putut învinge pe Karna de unul singur. În timpul Războiului de la Kurukshetra, Krishna și Indra au ajutat Pandavii să-l omoare pe Karna. Primul a intrat pe câmpul de luptă ca un car pentru Arjuna, în timp ce Indra a luat armura de la Karna, deschizând calea pentru Arjuna.

până la sfârșit, Karna i-a rămas recunoscătoare lui Duryodhan pentru tot ce făcuse.

photobucket.com

înainte de război, Krishna l-a confruntat pe Karna și i-a spus cum era cel mai mare dintre Pandava și moștenitorul de drept al tronului; nu Yudhishthir. Deși Karna a fost entuziasmat după ce a aflat că Kunti era mama lui și Surya tatăl său, el a refuzat să se alăture rândurilor cu Pandavas, din cauza prieteniei și loialității sale față de Duryodhana. În termeni adevărați, Karna a fost singurul care a urmat dharma de-a lungul vieții sale.

Domnul Krishna a lăudat Karna în mai multe rânduri.

startv.in

în mijlocul războiului, Krishna chiar i-a spus lui Arjuna că Karna era într-adevăr un adevărat războinic și mult mai bun decât el. Karna ne amintește de zicala „vremurile grele nu durează niciodată, dar oamenii duri o fac.”

viața lui Karna a avut mai multe tragedii decât majoritatea celorlalți din Mahabharata.

startv.in

în război, toți fiii lui Karna, cu excepția unuia, au fost uciși de Pandava. În ciuda faptului că a fost cel mai mare războinic al tuturor timpurilor, a fost neajutorat. Viața lui Karna a trecut prin diferite valuri de tragedie și sacrificiu alternativ. El a fost distrus de atitudinea greșită, pentru că el a vrut să fie cineva el nu a fost. el știa ce Duryodhana făcea a fost greșit, dar el a fost un participant activ care a sprijinit Duryodhan la nesfârșit. Karna a fost tot pentru loialitate și recunoștință.

Domnul Krishna ceruse ca Karna să devină regele Indiei.

startv.in

potrivit lui Krishna, pentru a evita războiul, el îi ceruse lui Karna să devină rege. El a susținut că Karna, fiind mai mare atât pentru Yudhisthir, cât și pentru Duryodhan, ar fi moștenitorul de drept al tronului. Dar Karna a refuzat oferta.

Karna a știut întotdeauna că Pandava va câștiga războiul de la Kurukshetra.

start TV.în

Domnul Krishna l-a întrebat pe Karna de unde știa că Pandava va câștiga războiul, la care a răspuns: „Kurukshetra este un câmp de sacrificiu. Arjuna este preotul șef, tu-Krishna ești zeitatea care prezidează. Eu (Karna), Bhishma Dev, Dronacharya și Duryodhana sunt sacrificiul. Krishna și-a încheiat conversația spunându-i lui Karna: tu ești cel mai bun dintre Pandava.’

unele teorii spun că Karna a fost o creație a Domnului Krishna.

start TV.în

Domnul Krishna l-a creat pe Karna pentru a arăta lumii adevăratul sens al sacrificiului și cum ar trebui să-și accepte soarta. În ciuda ghinionului sau a vremurilor proaste, el a continuat să creadă în spiritualitate, generozitate, smerenie, demnitate și respect de sine și a rămas respectuos față de cei dragi.

Karna a dorit să fie amintit ca Radheya – fiul lui Radha.

startv.in

mama naturală a lui Karna a fost Kunti, dar chiar și după ce a descoperit acest lucru, el a dorit să fie cunoscut sub numele de Radheya, fiul lui Radha, și nu Kaunteya, fiul lui Kunti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.