În Cazul În Care Hitters Bune Conduce Off? FanGraphs investighează

această poveste începe, așa cum fac toate poveștile bune, cu mine povestind momentul în care unul dintre colegii mei și cu mine am discutat ceva. Bine, bine, foarte puține povești bune încep așa — aproape niciuna — de fapt-dar poartă-te cu mine. Acest coleg (non-baseball), cineva pe care îl consider foarte luminos și foarte interesat de baseball, mi-a spus că nu crede cu adevărat în wRC+, chiar și după ce I-am arătat câteva articole care îl descriu.

de ce, m-am întrebat, nu credea în asta? Este atât de elegant! Matematica este chiar acolo! Cum să nu vă placă ceva care încheie performanța la placă într-un singur număr? Nu este nevoie să comparați merele cu portocalele — puteți Suca totul într-o pulpă și pur și simplu numărați calorii. Răspunsul său a fost simplu: nu ia în considerare ordinea de bătăi.

” îmi spui, „a spus el,” că ai prefera să-l ai pe Mitch Moreland ca lider decât pe Xander Bogaerts?”A fost 2017 și lucram în nord-est, ceea ce explică de ce ambii jucători erau Red Sox și de ce această întrebare era chiar aproape. „WRC+ – ul său este mai mare, dar ar fi mai rău la leadoff. Nu ajunge suficient la bază.”

pentru a fi sincer, este un argument convingător. Nu am avut cu adevărat instrumentele intelectuale sau timpul să le contracarez. Am mers cu vechea metodă încercată și adevărată: am menționat vag ceva despre neutralitatea contextului pe termen lung, am spus că am niște legături cu arbitrajul sau fleacuri și m-am întors la muncă, încheind conversația fără a admite înfrângerea.

derulează rapid până astăzi și încă nu am un răspuns minunat la punctul de vedere al fostului meu coleg de muncă. Am un program de calculator care simulează jocuri, deși, așa că am decis să vină cu un control rapid și murdar. Ce se întâmplă dacă am conectat hitters reale cu statistici similare cu un singur număr bataie, dar care ajunge acolo în moduri salbatic diferite în gama? Am învăța ceva? Aș putea să scriu 1.500 de cuvinte despre asta și să distrez masele? Cred că vom afla!

să începem cu o prezentare generală generică a unei formații din liga majoră în 2020. Aici sunt wRC + și wOBA pentru fiecare loc în gama folosind linia de bataie agregat de toate echipele din 2020:

gama medie, 2020
pentru loc wRC + wOBA
1 105 .327
2 113 .337
3 116 .342
4 112 .337
5 107 .329
6 100 .318
7 80 .289
8 86 .298
9 80 .290

în ceea ce privește statisticile unice, forma gamei are, în general, sens. Poate că cei mai buni ar trebui să lovească mai întâi, dar echipele își concentrează cei mai buni jucători în primele cinci locuri din linie.

în spatele scenei, am înregistrat, de asemenea, o rată pentru fiecare rezultat în fiecare loc gama. Asta e o îmbucătură, așa că hai să trecem printr-un exemplu. În 2020, lovitorii de plumb au mers (neintenționat) 9,22% din timp și au lovit dublu 4,4% din timp. Numărul șase hitters a lovit 24,36% din timp și a lovit homers 3,61% din timp. Am făcut același lucru pentru fiecare rezultat (cu excepția atingerii unei erori, pe care am distribuit-o aleatoriu între toate ieșirile) și fiecare loc din linie.

de acolo, I-am spus programului meu de calculator să joace un joc. De fiecare dată când apare un bătător, programul generează un număr aleatoriu și îl folosește pentru a determina ce a făcut acel bătător, cum ar fi Strat-O-Matic digital. Ține evidența ordinii de bătăi, a stării de bază și de ieșire și a reprizei și continuă să simuleze aparițiile plăcii până când un joc de nouă reprize este complet. Apoi o face din nou, și din nou, până când a simulat un milion de jocuri.

modelul meu crede că această linie generică ar înscrie 4,83 alergări pe nouă reprize în 2020. În realitate, echipele din liga majoră au marcat 4,85 alergări pe nouă reprize. Având în vedere că ignorăm bazele furate, plimbările intenționate și bunturile de sacrificiu, sunt bine să spun că acest lucru este suficient de aproape pentru scopurile noastre.

apoi, este timpul să începeți să schimbați aceste bătăi medii generice pentru hitters reali. Vom începe de la leadoff. M-am uitat pentru doi hitters a căror woba potrivire că la fața locului gama .327 mark, dar care au ajuns la producția lor în moduri diferite. De ce wOBA peste wRC+? wRC + este practic wOBA cu corecții park și league și, din moment ce jucăm aceste jocuri ipotetice împotriva opoziției medii într-un parc generic, nu vreau nuanța adăugată.

Faceți cunoștință cu cei doi concurenți ai noștri, Nick Castellanos și Whit Merrifield:

două potențiale Hitters Leadoff
jucător wOBA AVG OBP SLG BB % K%
Nick Castellanos .329 .225 .298 .486 7.9% 28.5%
Whit Merrifield .329 .282 .325 .440 4.5% 12.5%

ignorați pentru moment a cărui linie ați prefera să mergeți înainte sau care credeți că este mai durabilă. Sunt greu de codificare acestea; ambele sunt de gând să lovit exact în acest fel, BABIP și noroc și toate, pe termen nelimitat. Acestea sunt două hitters diferite, dar ajung la aceeași ieșire ofensivă totală, în ciuda abordărilor extrem de diferite.

în primul rând, am conectat linia lui Merrifield în program și am reluat lucrurile. Cu Merrifield în frunte, dar toți ceilalți din linie neschimbați, echipa noastră a marcat … 4.83 rulează pe nouă reprize, Exact la fel ca înainte. Neat! El este un adevărat lovitor de plumb, așa că este îmbucurător faptul că un lovitor de plumb mediu pentru loc ne dă un rezultat mediu. Pfiu!

apoi, l-am înlocuit pe Merrifield cu Castellanos. Este un tip power-over-OBP, dar din nou, când vine vorba de wOBA, cei doi hitters sunt exact la fel. Iată testul Moreland-Bogaerts de la începutul acestui articol: Castellanos efectuează la fel ca Merrifield ca un hitter leadoff?

nu poate! Într-un milion de simulări, echipa cu Castellanos conducând și o linie medie de 2-9 înscrie doar 4,8 alergări pe joc. Peste 162 de jocuri, adică aproximativ 5 runde de diferență sau jumătate de victorie. Acesta nu este un munte de diferență, dar este unul real. De fapt, o echipă ar fi marcat mai multe runde cu Carlos Santana (.199/.349/.350, .316 wOBA) în frunte decât cu Castellanos.

cu alte cuvinte, într-adevăr puteți adăuga la înțelegerea dvs. de un hitter prin completarea wRC+ cu forma producției lor. Mai mult OBP este mai bine în leadoff la fața locului, ceea ce face sens logic bun. Noțiuni de bază pe bază înainte de porțiunea Homer-grele din gama adaugă ruleaza-a lungul timpului.

sperăm că inversul va rămâne adevărat. Să mergem la locul de curățare, casa celei de-a treia linii generale și cea mai mare rată de acasă. Clasicul hitter de curățare este un prim bază greoi, dar am plecat cu un al treilea bază care a alimentat în schimb. În plus, un lucru distractiv despre utilizarea unui parc neutru este că pot pur și simplu să iau statline-ul unui Rockies hitter și să-l folosesc fără ajustare. Dacă ar pune aceste numere într — un parc obișnuit, wOBA lor nu ar avea nevoie de ajustare-și hei, ne putem imagina că au pus aceste numere într-un parc obișnuit. Salutați-i pe Rafael Devers și Raimel Tapia:

doi potențiali agenți de curățare
jucător wOBA AVG OBP SLG BB % K%
Rafael Devers .337 .263 .310 .483 5.2% 27.0%
Raimel Tapia .338 .321 .369 .402 6.8% 18.4%

cu Devers în linie, echipa noastră ipotetică înscrie 4,82 alergări pe meci. Asta e îngrijorător, pentru că căile lui homer-fericit nu fac gama mai bine. Nu aici trebuia să fie bun? WRC+ este doar rupt?

nu! Conectarea la Tapia lasă, de asemenea, echipa noastră marcând 4,82 runde pe meci. În centrul gamei, se pare că intrarea puternică în OBP sau slugging sunt ambele planuri acceptabile. De ce este asta? Acest lucru merită mai multă explorare, dar al patrulea pare să stea la un mediu fericit în gama. Există hitters în fața ta pentru a conduce în cazul în care sunteți un slugger. Există hitters după ce să vă conducă în cazul în care sunteți mai mult de un tip de bază. Orice ai face, cheia este să o faci bine.

pe locul al șaselea, pe de altă parte, puterea începe să joace în sus. Am conectat Devers și o linie medie, dar cu 2020 Devers lovind al șaselea ar produce 4.90 rulează pe joc. Unul cu linia de bătăi a lui Tapia pe locul șase ar produce doar 4.885 de curse. Este o diferență minusculă, dar una care are sens: abilitatea superioară a lui Tapia (nu în viața reală, dar cu siguranță în statline-ul său din 2020) contează mult mai puțin cu cei 7-8-9 hitters care urmează.

a avut dreptate colegul meu? Da și nu. Cum ajungi la wRC + contează cu siguranță și nu ar trebui să mergi orbește presupunând că un anumit jucător este cel mai bun pariu pentru a conduce, deoarece are un wRC+ridicat. Obținerea pe bază contează mai mult decât maximizarea producției ofensive all-in. Punctele de mijloc ale Ordinului, pe de altă parte, se apropie destul de mult de reflectarea wRC+; cu toate acestea, veți ajunge la producția ofensivă, este important să produceți cât mai mult posibil. În cele din urmă, dacă lovitorii care te urmăresc sunt răi, puterea contează mai mult, deoarece plimbările și single-urile tale sunt tot mai des.

a fost destul de evident chiar înainte de a rula toate aceste simulări? Da! Mă bucur că modelarea a purtat-o, totuși, pentru că am crezut o mulțime de lucruri care pur și simplu nu erau adevărate. Acesta — că wRC + este, în general, suficient, dar că ar trebui să îl completați cu gândirea puțin dincolo de numărul de titlu — are ceva pentru toată lumea.

vrei să te uiți la un număr și să mergi mai departe cu viața ta? În mare parte ești bine! La naiba, ai fi putut sări peste acest articol și cu greu ar conta. Vrei să sapi prea adânc și să citești prea mult în toate? Puteți face acest lucru și stoarce o mână de ruleaza pe parcursul unui an. Vrei să te bazezi doar pe bunul simț? Avem și asta. Specialiștii de la bază ar trebui să conducă, tipurile de putere unidimensionale ar trebui să lovească la sfârșitul șirului dvs. de lovitori buni și toată lumea dintre cei doi ar trebui să fie bună. Cu toții știam asta deja, dar oricum este bine să o vedem din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.