Windows 8 Consumer Preview: o primă privire asupra noului sistem de operare Microsoft

Feb. 29, 2012 – – în fiecare zi miliarde de oameni din lume boot-up computerele lor și sunt aduse în lumea de Microsoft Windows. Indiferent dacă utilizează Windows XP sau Windows 7, aspectul este similar și a devenit familiar-un desktop cu pictograme, un buton Start în colț și o mulțime de ferestre.

astăzi, Microsoft trage cortina de pe următoarea versiune de Windows-Windows 8-și arată complet diferit de ceea ce acele miliarde de oameni sunt obișnuiți să vadă în fiecare zi.

compania din Seattle a proiectat Windows 8 nu numai pentru laptopuri și desktop-uri, ci și pentru tablete. A fost construit de la sol cu degetele în minte. Se înțelege la fel de mult pentru un ecran tactil ca și pentru un laptop.

Microsoft va oferi o versiune publică pre-lansare sau beta a sistemului de operare, numită Windows 8 Consumer Preview, începând de astăzi pentru ca toți să poată descărca și încerca, dar nu va începe livrarea pe tablete, laptopuri sau desktop-uri pe care le puteți achiziționa până mai târziu. (Microsoft nu dă încă o dată definitivă, dar a fost puternic zvonit pentru o lansare aproape de sezonul de vacanță.)

fotografii: Faceți un tur al Windows 8

de asemenea, consultați câteva dintre noile aplicații din Windows 8

în ultima săptămână, am testat noul sistem de operare pe o tabletă Samsung care mi-a fost dată de Microsoft și am fost impresionat de întreaga experiență. Este, totuși, o schimbare foarte mare.

este una pe care veți dori să o faceți? Sau cel puțin încercați? Microsoft a venit cu ceva care poate concura în cele din urmă cu iPad-ul? Mai jos veți găsi un ghid pentru noile caracteristici și ceea ce îmi place și nu-mi place despre unele dintre ele.

ecran de pornire

din al doilea când porniți tableta, Windows 8 arată dramatic diferit de Windows din trecut.

întreaga experiență este centrată pe ecranul de pornire, care găzduiește „plăci live” colorate sau aplicații. Plăcile în sine seamănă foarte mult cu cele de pe Microsoft Windows Phone; se vor reîmprospăta cu conținut din aplicație. De exemplu, dacă sunteți conectat la Internet, placa METEO va afișa temperatura curentă.

în timp ce plăcile de pe ecran pot arăta ca niște pietre pas cu pas, sunt complet personalizabile. Puteți ține apăsată și trageți fiecare țiglă și grupați-le în diferite categorii. Prindeți întregul ecran și veți obține o vedere a tuturor plăcilor și capacitatea de a numi un grup dintre ele (de exemplu, știri, aplicații sociale, jocuri).

de asemenea, puteți schimba culoarea fundalului. Deși nu puteți adăuga o imagine, puteți înlocui imaginea de pe ecranul de blocare, care, de asemenea, populează cu notificări diferite, de exemplu, numărul de e-mailuri care vă așteaptă.

deci, ce zici de desktop-ul pe care l-ai cunoscut de ani de zile? Deși nu mai este elementul central al Windows, puteți ajunge la acesta atingând aplicația Desktop de pe ecranul de pornire.

puteți reveni oricând la ecranul de pornire glisând degetul de la marginea din dreapta spre mijlocul ecranului. Acest lucru dezvăluie ceea ce Microsoft numește „farmece”, care includ Căutare, Partajare, dispozitive, Setări și comenzi rapide de pornire.

ecranul de pornire și farmecele sunt câteva dintre părțile mele preferate ale sistemului de operare; totul funcționează extrem de fluid, atingeți sau atingeți imediat, iar organizarea aplicațiilor este foarte ușoară.

Microsoft a adăugat, de asemenea, „parole imagine.”În loc să tastați o parolă secretă, puteți alege o imagine și să desenați un model deasupra acesteia pentru a o debloca. Îmi place ideea în teorie, dar am constatat că nu recunoaște întotdeauna gesturile mele. Am optat pentru utilizarea unei parole bazate pe text și număr.

există în sfârșit aplicații pentru asta

dacă ecranul de pornire este inima Windows 8, aplicațiile sunt sângele pentru a-l menține pompat. Microsoft își va lansa magazinul pentru achiziționarea de aplicații cu versiunea beta a sistemului de operare, dar nu a fost disponibil pe măsură ce scriam această recenzie. (Actualizare: magazinul este acum disponibil în previzualizarea consumatorului. Aruncați o privire la unele dintre noile aplicații aici.)

previzualizarea consumatorului vine cu 19 aplicații Microsoft de bază, dintre care majoritatea au fost complet reimaginate. Mail, mesagerie, Hărți Bing, oameni, fotografii, muzică și vreme sunt doar câteva care decorează ecranul de pornire. Toate aplicațiile au fost proiectate cu Microsoft „Metro UI” limbaj de design, care le dau un nou aspect curat și lustruit. Similar cu iPad-ul, aplicațiile ocupă ecranul complet.

cu toate acestea, unul dintre cele mai bune lucruri despre Windows 8 este faptul că puteți pune aplicațiile una lângă alta. Când trageți degetul din partea stângă a ecranului, puteți glisa prin aplicațiile deschise și poziționați unul lângă altul. Dacă trageți rapid o aplicație în și din partea stângă, va apărea un meniu cu toate aplicațiile deschise, astfel încât să puteți sări cu ușurință la o altă aplicație deschisă. Puteți închide o aplicație trăgând în jos din partea de sus a ecranului.

aceste caracteristici nu sunt atât de evidente, o slăbiciune, deoarece toată lumea va fi nouă în Windows 8. Odată ce ați prins, este foarte intuitiv, dar pare necesar ca Microsoft să educe oamenii despre aceste capabilități. (Nu aș fi știut despre multe dintre acestea fără ajutor de la Microsoft.)

mai jos sunt gânduri despre unele dintre aplicațiile proprii Microsoft.

Mail – îmi place aplicația mail. Similar cu tabletele iPad și Android, aveți o vizualizare cu două panouri, cu căsuța de e-mail în stânga și mesaje în dreapta. Puteți schimba cu ușurință fontul, culoarea fontului și puteți introduce o mare varietate de emoticoane în mesajul dvs.

oameni – aici vă puteți conecta la conturile Twitter, Facebook, Google, Microsoft Live și puteți trimite mesaje prietenilor dvs. și puteți verifica stările acestora. Nu este un foarte versatil, dar este un portal frumos pentru păstrarea file pe toți prietenii tăi.

Music/Video – Microsoft și-a integrat magazinele de muzică și video în nucleul Windows 8. Magazinele nu funcționau în timp ce testam, dar aspectul aplicațiilor este foarte simplu de navigat.

succesul Windows 8 depinde în mare măsură de aplicațiile create de dezvoltatori. (Microsoft a fost ocupat oferind producătorilor de software instrumentele necesare pentru a-și crea propriile aplicații Metro.) IPad-ul a avut atât de mult succes datorită aplicațiilor frumoase pentru tablete pe care le puteți obține pentru el; Windows trebuie să ofere o experiență de aplicație egală, dacă nu chiar mai bună.

s-ar putea să vă întrebați despre aplicațiile dvs. mai vechi – vor rula? Răspunsul: ar trebui. Acestea vor rula doar în zona Desktop tradițională a sistemului de operare. Majoritatea aplicațiilor pe care le-am încercat, inclusiv OpenOffice, Trillian și TweetDeck, au funcționat bine, dar când am încercat să instalez Microsoft Office 2010 am primit o eroare de compatibilitate. Microsoft va lansa Office 15 pentru a coincide cu Windows 8.

Xbox vine la Computer

una dintre cele mai interesante aplicații preîncărcate este jocurile Xbox Live. În timp ce magazinul nu funcționa pe tableta mea, am putut încerca o versiune de Pinball FX2.

grafica arata frumos pe 11.Tabletă de 6 inci și a fost foarte receptivă la robinetele mele, chiar dacă am urmărit mingea de argint rulând prin flippers de prea multe ori în ultima săptămână. (Acesta este un comentariu cu privire la abilitățile mele de joc, nu software-ul.) Ar trebui să existe mai multe jocuri pentru a încerca în Windows Games Marketplace în curând. Și da, există și o versiune nouă, reproiectată a Solitaire ready și așteaptă toți testerii beta.

Microsoft a inclus, de asemenea, o aplicație Xbox companion, care vă permite să utilizați tableta ca controler pentru jocurile care rulează pe o consolă obișnuită de jocuri Xbox.

Internet Explorer și Cloud

după cum probabil ați ghicit, o nouă versiune de Windows înseamnă o nouă versiune de Internet Explorer. Cu toate acestea, există două versiuni ale browserului web în Windows 8, pe care le găsesc confuze.

dacă vă aflați pe ecranul de pornire, veți vedea o comandă rapidă către o versiune în stil Metro a browserului, dar dacă vă aflați pe desktopul tradițional, veți primi o versiune desktop. Dincolo de căutarea diferită, noua versiune nu acceptă Flash și a fost construită mai mult pentru introducerea tactilă.

noul browser este foarte ușor de utilizat. Glisați în jos din partea de sus a ecranului și puteți deschide file noi și introduceți adresele URL ale site-ului web. De asemenea, puteți glisa înapoi și înainte pe pagină pentru a merge înainte și înapoi între pagini. Site-uri încărcate foarte repede și defilare a fost la fel de buna ca este pe iPad 2. Nu este un lucru mic, deoarece multe tablete Android suferă de defilare nervoasă.

aș dori să văd cele două browsere interacționează mai bine. Dacă aveți pagini încărcate într-un browser, acestea nu se vor afișa în celălalt și, deși puteți trimite o pagină către celălalt browser, este o setare care este destul de îngropată.

Microsoft a adus, de asemenea, spațiul de stocare cloud SkyDrive în sistemul de operare și este una dintre cele mai bune modalități de a partaja conținutul dvs. (fotografii, fișiere, e-mail etc.) peste dispozitive. Cu 25 GB spațiu de stocare gratuit, vă puteți stoca fotografiile, fișierele etc. în aplicație și apoi accesați-o din orice browser web sau din orice altă aplicație SkyDrive.

Mouse și tastatură

în mod clar, o mulțime de Windows 8 a fost construit pentru atingere, dar acest lucru nu este doar un sistem de operare comprimat. Asocierea Windows 8 cu mouse-ul și tastatura funcționează destul de bine. De îndată ce un mouse este conectat (am folosit un mouse wireless cu tableta), veți obține săgeata familiară pe ecran. Dacă mouse-ul are o roată de defilare, îl puteți folosi pentru a derula ecranul de pornire. În timp ce comenzile rapide sunt împământate la margini cu atingere, acestea se află în colțuri atunci când utilizați un mouse: puteți ajunge la farmece plasând în colțul din dreapta sus al ecranului și vizualizați aplicațiile deschise plasând mouse-ul în colțul din stânga sus.

deși există două tastaturi excelente pe ecran, asocierea unei tastaturi fizice cu sistemul este mai eficientă pentru cei care au nevoie să scrie e-mailuri sau documente lungi. Comenzile rapide de la tastatură ajută, de asemenea, la Navigare. De exemplu, ținând apăsată tasta Windows și tasta Z va afișa meniul unei aplicații. Apăsarea butoanelor Page Up sau Page Down vă va permite să derulați ecranul de pornire fără a fi nevoie să atingeți mouse-ul.

în timp ce un mouse și o tastatură oferă ceea ce Microsoft numește o experiență de calcul „fără compromis”, directorul Microsoft Pentru Windows Communications, Christopher Flores, mi-a spus că se așteaptă ca „atingerea să fie omniprezentă pe computerele Windows 8, chiar și pe laptopuri” atunci când sistemul de operare începe să fie livrat pe computere. Am văzut deja factori de formă hardware interesanți pentru Windows 8; Lenovo a prezentat un laptop care se strecoară într-o tabletă la începutul acestui an.

linia de fund

în general, sunt extrem de impresionat de următoarea versiune de Windows – caracteristicile, noile modalități de interacțiune cu o tabletă și potențialul tuturor. Și există părți ale acestuia, cum ar fi modul în care puteți poziționa aplicațiile una lângă alta, îmi place mai bine decât iPad-ul meu 2. Cu toate acestea, Windows 8 nu este încă gata. În timp ce publicul poate descărca software-ul pre-lansare astăzi, există părți majore ale sistemului de operare care nu funcționează încă.

în timpul testării mele, am întâlnit câteva erori consistente, inclusiv ecrane goale. Microsoft spune: „calitatea rămâne prioritatea noastră cheie în determinarea momentului în care produsul este gata de lansare.”Deși problemele pe care le-am văzut nu au fost suficiente pentru a mă frustra până la punctul de a nu dori să folosesc tableta în ultima săptămână, ele împiedică serios experiența.

dincolo de asta, au mai rămas câteva întrebări foarte mari despre succesul Windows 8, iar unele dintre acestea sunt în afara mâinilor Microsoft. Primul dintre acestea depinde de partenerii Microsoft (HP, Lenovo, Dell etc.) și hardware-ul pe care îl creează pentru a completa sistemul de operare. Pentru prima dată, Microsoft face Windows compatibil cu procesoarele ARM cu putere redusă, hardware-ul găsit în majoritatea telefoanelor mobile de astăzi. Există încă multe întrebări despre modul în care sistemul de operare va funcționa pe acel hardware.

al doilea are de a face cu dezvoltatorii de aplicații. Fără o mare varietate de aplicații frumoase, sistemul de operare nu va fi altceva decât un născut mort.

toate aceste probleme deoparte, Windows 8 nu este doar un salt curajos pentru Microsoft și de pe desktop suntem cu toții atât de familiarizați, dar unul interesant. Trăim într-o perioadă foarte interesantă de calcul, deoarece atât Apple, cât și Microsoft încearcă să-și contopească sistemele de operare mobile și desktop.

deci, miliarde vor fi dispuși să facă saltul către o fereastră care nu seamănă deloc cu ferestrele pe care le-au cunoscut? Microsoft trebuie să ne convingă că atunci când versiunea finală este gata să se lanseze, dar dacă sunteți suficient de priceput pentru a instala sistemul de operare pe cont propriu, merită cu siguranță să încercați astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.