renunțarea ca executor al unui testament

există o serie de motive pentru care cineva ar putea dori să refuze să devină executor, în ciuda faptului că a fost numit ca unul într-un testament.

este posibil ca aceștia să nu aibă timp să se ocupe de administrarea patrimoniului succesoral, ceea ce ar putea fi îndelungat și consumator de timp. Ei pot simți că rolul este mai mult decât pot face față, de exemplu dacă simt că va fi complicat sau că au o capacitate limitată. Sau pur și simplu nu vor să-și asume responsabilitatea, care poate fi destul de oneroasă, deoarece executorul trebuie să colecteze și să valorifice toate activele din patrimoniu, să contabilizeze toate datoriile și pasivele, să întocmească conturi și să distribuie patrimoniul net beneficiarilor numiți.

cum să renunți la rolul de executor

este important ca decizia de a renunța să fie luată cât mai curând posibil și, desigur, înainte de a se lua orice acțiune în numele patrimoniului. Executorul numit va trebui să semneze un act de renunțare, care poate fi întocmit de un practicant de succesiune și care trebuie apoi depus la Registrul de succesiune.

este esențial ca nici un act de administrare să nu fie efectuat de cineva care dorește să renunțe la executarea sa. Aceasta include chiar și sarcini minore, cum ar fi consilierea unei bănci cu privire la deces sau primirea oricăror bani datorați proprietății. Acest lucru este clasificat ca amestec în moșie și înseamnă că atunci va fi foarte dificil să renunți.

cine poate acționa ca executor dacă cineva renunță la

testamentul poate fi numit doi executori, caz în care executorul rămas poate continua să acționeze cu condiția ca Testamentul să le permită să acționeze individual.

dacă nu au fost numiți alți executori, atunci se poate depune o cerere la instanță pentru numirea unui administrator.

evitarea problemei renunțării

este posibil să se numească un executor profesionist într-un testament, cum ar fi un avocat. În acest caz, aceștia vor avea experiență în complexitatea administrării unei moșii și este puțin probabil să renunțe.

acestea vor putea să se ocupe de lichidarea patrimoniului succesoral, inclusiv de evaluarea eventualelor obligații fiscale, și vor pregăti conturile succesorale odată ce problema se apropie de finalizare.

acest lucru poate ajuta adesea familiile să evite situațiile dificile în care oamenii pot simți că sunt lăsați în afara procesului sau că nu sunt informați cu privire la progres.

după o moarte, emoțiile pot fi ridicate și uneori există riscul apariției unor dispute. Prin numirea unui executor profesionist care să se ocupe de avere, oamenii pot fi asigurați că problemele sunt tratate în mod corespunzător și în conformitate cu voința și statul de drept.

pentru a vorbi cu unul dintre testamentele noastre de experți și avocații de probă, sunați-ne la 01634 353 658 sau trimiteți-ne un e-mail la

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.