Raportul anual arată că 1 din 5 î. HR. copii încă cresc în sărăcie

British Columbia

Share on Facebook Share on Twitter Share by Email

decalajul dintre cele mai bogate și cele mai sărace familii s-a lărgit dramatic în 2019, spune grupul de advocacy

Bridgette Watson – știri CBC

postat: noiembrie 24, 2021

copiii de școală de mers pe jos acasă
încă o dată, datele arată British Columbia are rate mai mari de copii care trăiesc în sărăcie decât media națională. (Ben Nelms / CBC)

peste 150.000 de copii din Columbia Britanică trăiesc în gospodării sărace, potrivit raportului privind sărăcia copiilor din 2021 publicat de coaliția de advocacy pentru copii și tineret primul apel.

raportul anual se bazează pe datele din 2019 care reiterează încă o dată ceea ce factorii de decizie provinciali au auzit înainte — că unul din cinci copii care cresc în Î.HR. face acest lucru probabil fără necesitățile de bază, cum ar fi alimentele sănătoase, care ajută copiii să prospere.

unul din cinci este același apel statistic publicat anul trecut, anul anterior și anul anterior.

publicitate

„încă o dată, raportul nostru constată că unul din cinci copii din B. C. trăia în sărăcie în 2019”, a declarat organizația într-o declarație publicată miercuri alături de raportul din 2021.

cu 18% din copiii din BC care trăiesc în sărăcie, provincia este puțin peste media națională de 17,7%.

  • Ottawa neglijând misiunea sa de eradicare a sărăciei în rândul copiilor, un nou raport avertizează

Adrienne Montani, directorul executiv al First Call, spune că raportul arată, de asemenea, o „diferență dramatică” între veniturile totale medii ale celor mai bogați și mai săraci 10% din familiile cu copii din BC.

organizația a împărțit familiile cu copii în decile — 10 grupuri fiecare reprezentând 10% din populație — pentru a analiza datele.

a arătat că familiile cu cel mai mare venit decile au câștigat de 24 de ori mai mulți bani decât familiile cu cel mai mic venit decile. Diferența la nivel național este de 20.

publicitate

disparitatea dintre familiile monoparentale cu cei mai mulți bani și cele cu cel mai puțin în Î.hr. a fost cea mai mare din țară, cu venitul mediu pentru primele 10% din familiile monoparentale la 54 de ori mai mare decât cea a părinților singuri care se luptă în cea mai mică decilă.

rata sărăciei pentru copiii din BC în familii monoparentale a fost în general de 49%.

Î. HR.rata sărăciei în rândul copiilor a scăzut ușor între 2018 și 2019 atât pentru copiii din familiile de cuplu (de la 10,2% la 9,7%), cât și pentru copiii din familiile monoparentale (de la 50,4% la 49%). Dar ratele sărăciei în rândul copiilor din BC au fost încă mai mari decât cele din Canada pentru copiii din ambele tipuri de familii în 2019.

primul apel a constatat, de asemenea, că districtele regionale cel mai probabil să aibă rate mai mari de copii care trăiesc sub pragul sărăciei se aflau în zonele de coastă, în special de-a lungul coastei de Nord și centrale.

  • pandemia COVID-19 va crește sărăcia copiilor în Î. HR., susținătorii se tem
  • 5 zile plătite concediu medical vine pentru columbienii britanici Jan. 1

publicitate

raportul face 22 recomandări pentru toate cele trei niveluri de guvernare pentru a oferi copiilor săraci din provincie o șansă mai bună la succes.

acestea includ asigurarea faptului că toți lucrătorii din Î. HR. sunt plătiți cel puțin salariul minim și crearea unei comisii salariale pentru a consilia guvernul provincial; asigurarea lucrătorilor cu concediu medical plătit; creșterea veniturilor sociale și a asistenței pentru familiile copiilor cu dizabilități; și reducerea birocrației pentru prestațiile disponibile bunicilor care cresc copii.

o listă completă de recomandări este disponibilă începând cu pagina 34 a raportului.

guvernul B. C. este de așteptat să facă publice detaliile planului său pentru un program permanent de concediu medical plătit miercuri după-amiază.

  • venitul de bază garantat în BC nu cel mai bun mod de a o societate mai dreaptă, expert panel constată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.