Ragdoll

Ragdoll se referă la sănătate

Ragdolls sunt destul de sănătoși, dar pot fi predispuși la câteva afecțiuni de sănătate, inclusiv cardiomiopatie hipertrofică, pietre urinare și boli de rinichi polichistice.

cardiomiopatia hipertrofică

cardiomiopatia hipertrofică (HCM) este o afecțiune în care pereții musculari ai inimii se îngroașă excesiv, reducând capacitatea sa de a pompa sângele în mod eficient, ducând la insuficiență cardiacă. Deși cauza principală a HCM nu este întotdeauna clară, genetica pare a fi un factor în unele cazuri.

semnele de insuficiență cardiacă pot să nu fie evidente în stadiile incipiente ale bolii, cu toate acestea, pe măsură ce starea progresează și funcția inimii se deteriorează, se pot dezvolta semne de insuficiență cardiacă, cum ar fi respirația rapidă sau pierderea poftei de mâncare sau alte complicații. În majoritatea cazurilor, HCM este detectat pentru prima dată la controalele de sănătate de rutină atunci când medicul veterinar este capabil să audă un sunet cardiac suplimentar (murmur) sau un ritm anormal. O ecografie a inimii este apoi utilizată pentru a confirma diagnosticul și a măsura severitatea. Deși nu există nici un remediu pentru HCM simptomele și progresia pot fi gestionate cu medicamente.

pietrele vezicii urinare

pietrele vezicii urinare sau ‘uroliții’ reprezintă o acumulare de sedimente minerale în urină. Uroliții pot fi formați dintr-o serie de tipuri diferite de minerale, inclusiv struvit de magneziu, oxalat de calciu, urat de amoniu și cisteină. O acumulare de cristale în urină duce la formarea de pietre, care pot provoca blocaje și disconfort. Unele pietre urinare pot fi dizolvate cu nutriție, dar altele pot fi îndepărtate chirurgical.

Ragdolls sunt deosebit de predispuși la pietre obținute din oxalat de calciu. Aceste pietre tind să se formeze în urină acidă și pot provoca simptome precum încordarea la urinare, urină sângeroasă, urinarea în locuri ciudate și linsul organelor genitale. Spre deosebire de alte tipuri de pietre, pietrele de oxalat de calciu nu pot fi dizolvate cu nutriție și este necesară intervenția chirurgicală.

vrei să afli mai multe? Consultați articolul nostru: cristale urinare la animalele de companie.

boala polichistică a rinichilor

boala polichistică a rinichilor (PKD) este o boală în care se formează chisturi în rinichi, perturbând funcția sa normală și ducând la insuficiență renală. Se știe că are o legătură genetică la pisicile Maine Coon și poate fi testat pentru utilizarea testelor genetice. În timp ce PKD este o trăsătură dominantă autosomală, ceea ce înseamnă că toate pisicile cu gena sunt afectate, se pare că există grade diferite de severitate. Atunci când cumpărați un pisoi Maine Coon de la un crescător, este o idee bună să întrebați dacă părinții au fost examinați pentru PKD și dacă există antecedente ale bolii la pisoii lor.

Ragdoll Nutrition

care este cel mai bun aliment pentru un Ragdoll? Deoarece această rasă pufoasă este cea mai potrivită pentru un stil de viață interior mai puțin activ, este mai bine să hrăniți o formulă ușoară sau interioară pentru a preveni orice creștere nedorită în greutate. Acești tipi vor beneficia, de asemenea, de o formulă care conține un suport suplimentar pentru piele, pentru a-și păstra haina lucioasă și mătăsoasă.

hrănirea meselor obișnuite cu alimente umede împreună cu kibble uscat este o modalitate simplă de a crește aportul de apă al Ragdoll-ului pentru a asigura o hidratare adecvată și a ajuta la susținerea sănătății tractului urinar.

vrei să afli mai multe? Consultați articolul nostru: Cum să observați un crescător bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.