‘Power Rangers’ Star: De ce un super-erou LGBTQ este un mare pas înainte (coloana de oaspeți)

prin amabilitatea Photofest; Getty Images

David Yost este un actor și producător cunoscut pentru rolul lui Billy Cranston/The Blue Ranger pe Mighty Morphin Power Rangers din 1993-96. Yost se uită înapoi la momentele dificile cu care s-a confruntat în serie și examinează impactul pozitiv pe care noul film Power Rangers l-ar putea avea cu portretizarea sa revoluționară a primului supererou LGBTQ cu ecran mare.

când m-am mutat pentru prima dată la Hollywood în anii ’90 pentru a fi actor, era încă considerat tabu să fii gay, mai ales dacă ai vrut să fii un actor principal în seriale TV sau filme. Dacă erai gay, cu siguranță nu aveai voie să o faci publică. Și dacă ai făcut – o, în esență te-ai împușcat în picior, pentru că nu aveai de gând să primești niciun rol.

mă luptam atât de mult cu cine eram și nu voiam să fiu gay din cauza a ceea ce societatea îmi spunea — că nu este un lucru bun, că este împotriva lui Dumnezeu, că ești cumva diferit. Tot ce am vrut să fac a fost să fiu un actor de lucru. Așa că a trebuit să mă lupt cu faptul că nu sunt sincer cu mine. Când eram la Power Rangers, nu mă întâlneam niciodată cu nimeni. Trăiam o viață care nu se împlinea și în mod constant plină de minciuni pentru a-mi acoperi urmele.

au existat comentarii la locul de muncă, care au fost făcute despre mine în termeni de a fi gay sau „a fi un poponar,” și pe măsură ce timpul a trecut doar a devenit vechi și am fost obosit de a asculta-l. Oamenii mă întreabă mereu: „de ce nu ai o prietenă?”și toate numeroasele zvonuri care au mers împreună cu asta. Tot ce am vrut a fost să merg la muncă și să-mi fac treaba fără probleme. Dar, cu trecerea timpului, tot mai multe comentarii au fost făcute până la punctul în care nu puteam continua așa, pentru că îmi afecta cu adevărat psihicul și capacitatea de a-mi face treaba.

în anii ‘ 90, nu exista cu adevărat nicio persoană de la resurse umane la care să pot merge și să vorbesc despre ceea ce se întâmplă. Cu siguranță nu am putut merge la producătorii mei și să spun: „Hei, oamenii spun asta sau asta și nu-mi place.”Dacă ar fi să fac asta, aș ieși singur. Și dacă ieși singur, ai terminat.

m-am gândit: „OK, trebuie să plec, pentru că dacă rămân, voi sfârși prin a mă sinucide.”

după ce am părăsit Power Rangers, eram încă într-un loc foarte întunecat. Începusem deja conversația despre terapia de conversie în timp ce eram pe Power Rangers, probabil în ultimele trei luni. Când am plecat, m-am implicat mai mult în asta. Citeam cinci versiuni diferite ale Bibliei. Mă rugam mult și mă întâlneam cu vindecătorii spirituali. Am făcut orice și tot ce am putut pentru a scăpa de a fi gay.

când făceam terapie de conversie, puteam simți literalmente o schimbare în corpul meu. M-am simțit ca și cum aș merge împotriva stării mele naturale. Am putut simți o luptă internă care se desfășoară în corpul și mintea mea. În cele din urmă, asta a dus la căderea mea nervoasă, pentru că nu eram autentic pentru cine eram. Uneori în viață trebuie să lovești fundul pentru a te schimba. Căderea mea nervoasă a fost fundul meu.

am fost spitalizat și am luat medicamente pentru a mă trece prin ea și a începe procesul de a învăța să mă accept. În cele din urmă am ajuns la un punct în mintea mea în cazul în care am spus, „acest lucru nu este OK. Nu așa vreau să trăiesc.”

îmi amintesc că am stat în pat prima mea noapte în spital și am spus: „Doamne, dacă îmi dai mintea înapoi, voi fi gay.”Și am început procesul lung de a-mi recăpăta mintea și de a fi sănătos și de a accepta adevărul despre cine sunt.

când Ellen DeGeneres a apărut în 1997, ea a schimbat cu adevărat peisajul tuturor lucrurilor și a deschis cu adevărat ușa pentru atât de mulți dintre noi. Îi datorez o grămadă de recunoștință. Ea a deschis într-adevăr calea pentru atât de mulți oameni, iar acum am văzut Neil Patrick Harris, T. R. Knight și Jim Parsons pas înainte. Am văzut toți acești oameni venind în prim plan și spunând: „Acesta sunt eu.”

crescând, am trăit în Montana și Iowa. Cred că eram în clasa a șaptea sau a opta când Rock Hudson a murit. A fost una dintre primele victime celebre ale SIDA. Îmi amintesc că am ascultat colegii mei vorbind despre el și spunând lucruri cu adevărat oribile despre oamenii gay. Și asta m-a afectat cu adevărat. M-am gândit, „Wow, eu sunt ca Rock Hudson,” și, „ei spun toate aceste lucruri despre mine.”Acest lucru m-a făcut să mă ghemuiesc și să încep să ascund adevărul despre cine eram.

în 2010, am vorbit public despre hărțuirea care mi s-a întâmplat în timp ce eram la Power Rangers, deoarece vedeam o creștere a sinuciderilor adolescenților. Multe dintre aceste sinucideri erau copii care se luptau cu sexualitatea lor și asta m-a lovit foarte tare pentru că mă luptasem atât de mult cu sinuciderea, mai ales când eram la Power Rangers. Au fost de cel puțin trei ori în care m-am gândit să mă sinucid foarte serios în timp ce eram în spectacol. Când am văzut și am citit ceea ce oamenii spuneau acestor copii săraci, cum ar fi că sunt răi și împotriva lui Dumnezeu, mi-a rănit inima. Am vrut doar să fac un pas înainte și să spun: „m-am luptat cu asta, dar vreau să știi că poți trece prin asta și nu ești o persoană rea.”

cu noul film Power Rangers, inclusiv un personaj LGBTQI, au urcat într-adevăr pe farfurie și cred că atât de mulți oameni din comunitatea LGBTQI vor fi încântați să vadă această reprezentare.

oamenii mă întreabă mereu: „nu ar fi minunat dacă există un personaj gay într-unul din serialele TV Power Rangers?”Și întotdeauna spun:” da, ar fi grozav, dar nu vreau ca oamenii să simtă că producătorii sau studiourile de televiziune trebuie să fie forțați să creeze aceste personaje. Vreau să simt că aceste personaje apar organic. Cu noul Power Rangers, se simte ca a fost alegerea potrivită pentru personajul potrivit, așa că mă face și mai fericit.

alegerea personajului lui Trini adaugă o dimensiune cu totul diferită la ceea ce se poate face cu acel personaj în ceea ce privește a fi un tânăr interogator sau o lesbiană și a te împăca cu toate acele sentimente pe care le ai când ești adolescent. Cred că este minunat să portretizezi.

cu cât Hollywood-ul pune mai multe personaje lesbiene, gay, bisexuale și transgender, interogând, intersexuale într-un film sau o emisiune TV, îi ajută pe oameni să înțeleagă și să vadă că oamenii sunt doar oameni. Și că suntem toți la fel. Nu suntem devianți. Nu suntem toate aceste lucruri oribile pe care mulți oameni vor să le spună. Pentru persoanele care nu ajung să experimenteze persoanele LGBTQI în viața reală, văzând aceste tipuri de personaje la televizor sau în filme ne ajută să ne normalizăm la ele, ceea ce cred că este necesar și vital.

am fost destul de norocos pentru a deveni prieteni cu RJ Cylon, care joacă noul Billy. E un mare actor. Ne-am dus la masa de prânz de câteva ori, și eu sunt foarte entuziasmat pentru el și restul exprimate. Ceva ce am învățat ca Power Rangers că nu ne așteptam a fost că Power Rangers a influențat într-adevăr viața oamenilor în moduri pe care noi, ca actori, nu le-am putut înțelege. Și cu cât călătoresc mai mult în jurul lumii, și cu cât mai mulți oameni vin la mine și îmi spun poveștile lor despre modul în care Power Rangers i-a influențat, este umilitor și uluitor și îmi place. Această nouă distribuție de Power Rangers ajunge să vină pe acest tărâm și le va schimba viața în moduri la care nu s-ar fi putut aștepta niciodată. Sunt foarte entuziasmat pentru ei.

pentru informații despre prevenirea suicidului, vă rugăm să vizitați proiectul Trevor sau National Suicide Prevention Lifeline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.