OMAR ITANI

dacă te simți pierdut, înțeleg.

am fost acolo.

uneori, mai ales în aceste ultime luni, simt că sunt acolo.

să simți că nu știi ce faci cu viața ta este unul dintre cele mai frustrante sentimente din lume. Și ca și în cazul altor emoții pe care le experimentăm, avem tendința de a lupta cu ea, în loc să învățăm cum să facem față.

viața nu este o linie dreaptă care merge de la A la B.

viața este o pânză de cercuri și valuri, suișuri și coborâșuri, maxime și minime. Este o călătorie de auto-descoperire și creație. Îl pictăm cu un set de culori și apoi îl repetăm cu altul. Este transformatoare. Mereu în schimbare.

asemenea mării, viața este mereu în mișcare. Uneori soarele strălucește peste patul său de albastru. Uneori, o pătură de nori întunecă lumina. Uneori, o furtună îl transformă într-o furie. Dar indiferent ce se întâmplă și dacă putem asista sau nu, undeva, undeva, în fiecare zi, Soarele se scufundă ușor pentru a săruta marea la orizontul ei.

dacă simți că nu știi ce faci cu viața ta, este în regulă. Este o fază care va trece. Este un alt val pe care îl vei călări. Iată cinci lucruri de realizat.

nimeni nu o are”.”

în primul rând, să fim de acord asupra a două lucruri:

  1. nimeni nu și-a dat seama de toate. Și dacă îți spun că o fac, te mint. Luați în considerare acest lucru: fiecare afacere încearcă în mod constant să-și dea seama cum să-și crească baza de clienți, să-și îmbunătățească produsul și să câștige cota de piață. Deci, fiecare afacere este o lucrare în desfășurare. Fiecare scriitor online încearcă în mod constant să-și dea seama cum să ajungă la mai mulți cititori, să-și îmbunătățească scrierea și să-și crească influența online. Fiecare cuplu într-o relație este în mod constant încearcă să dau seama cum să păstrați-l de lucru (sau cel puțin, face să funcționeze) și fiecare nou părinte încearcă să dau seama cum de a manevra drumul lor prin părinte. Nimeni nu și—a dat seama de toate—toată lumea își dă seama pe măsură ce merg-la fel ca tine.

  2. nimeni nu poate explica cu exactitate despre ce este existența noastră. Care este sensul vieții? Care este scopul nostru? Care este motivul pentru care suntem? Nu există un răspuns universal la această întrebare. Și așa, din nou, așa cum sa demonstrat mai sus, nimeni nu are totul dat seama.’

așa că nu mai fi atât de dur cu tine.

este în regulă să simți că nu știi ce faci cu viața ta—nu te aștepți să ai totul dat seama. Și acum că suntem de acord cu asta, să explorăm de ce te simți așa cum ești.

îți schimbi modul de gândire și acesta este un lucru bun

te simți pierdut pentru că lucrurile pe care le-ai apreciat cândva nu mai sunt lucrurile care contează pentru tine astăzi. Și știi de ce?

este pentru că nu mai sunteți sinele vostru mai tânăr.

când erai copil, îți stabileai obiective și vise pentru cine credeai că vrei să devii adult. Dar, pe măsură ce anotimpurile s-au schimbat și pământul a continuat să se rotească în jurul Soarelui, v-ați maturizat. Ai intrat într-o nouă ideologie. Ai schimbat modul în care gândești și acum îți dai seama că ideile pe care le-ai avut pentru sinele tău viitor nu mai rezonează cu ideile pe care le ai pentru sinele tău prezent.

este timpul să le dăm drumul și să le dăm drumul.

persoana care ești astăzi nu este responsabilă pentru a fi persoana pe care ai crezut-o cândva că vei deveni. Persoana care sunteți astăzi este singurul responsabil pentru adultul pe care doriți să fie astăzi.

nu datorezi nimic sinelui tău mai tânăr.

datorezi totul sinelui tău prezent.

deci întrebarea este: cine vrei să devii?

ce te cheamă? Ce caută inima ta atât de feroce?

puneți-vă aceste întrebări. Și apoi aplecați-vă în ele. Dacă este să scrii, atunci doar scrie. Dacă este să vă lansați propria afacere laterală, atunci mergeți pe această cale. Dacă este vorba de schimbarea industriilor, atunci începeți să faceți conexiuni. Dacă doriți să vă mutați într-o țară nouă, faceți un plan pentru aceasta.

sentimentul pierdut poate fi un lucru bun. Înseamnă că îți dai seama că nu mai vrei ceea ce ai făcut odată. Înseamnă că începi să schimbi modul în care gândești—și acesta este un semn de creștere. Deci, dați-vă permisiunea de a pune la îndoială ceea ce doriți astăzi.

vă concentrați asupra rezultatului când ar trebui să vă concentrați exclusiv asupra procesului

pe măsură ce vă acordați permisiunea de a descoperi ce vrea ‘tu’ de astăzi, amintiți-vă că nu trebuie să cunoașteți rezultatul.

tot ce trebuie să faceți acum este lucrarea în sine.

ai putea fi un scriitor care pune la îndoială validitatea ideilor tale și asertivitatea vocii tale. S-ar putea să fii un antreprenor care se îndoiește de tine și de potențialul afacerii tale. S-ar putea să fiți un angajat care se îneacă în remușcări pentru că a acceptat oferta de muncă greșită.

Iată ce trebuie să realizezi:

J. K. Rowling nu știa că va fi una dintre cele mai faimoase scriitoare din lume. Nu avea idee că Harry Potter va deveni o serie de filme blockbuster. S-a concentrat doar pe scrierea unei cărți bune despre vrăjitori și magie. Steve Jobs știa acum că Apple va deveni la un moment dat cea mai valoroasă companie din lume, doar s-a concentrat pe construirea celui mai bun computer din lume. Călătoria sa spre vârful lumii a început în garajul părinților săi. Michael Jordan nu știa că va deveni cel mai celebru jucător de baschet din lume, ci doar s-a concentrat pe construirea mentalității sale și îmbunătățirea jocului său. Sir Richard Branson nu știa ce va deveni Virgin, ci doar s-a concentrat pe crearea unei reviste pentru studenți, care apoi a pivotat într-un magazin de discuri muzicale.

fiecare persoană extraordinară și de succes a început acolo unde vă aflați astăzi: simțind că nu au idee ce fac cu viața lor. Ceea ce au făcut, însă, nu a fost să se plângă și să se plângă. Ei s-au concentrat pe sarcina lor la îndemână și pe a face tot ce pot cu ea. Ei s-au concentrat asupra procesului, nu asupra rezultatului.

Nu poți gândi drumul tău într-o viață nouă, poți acționa drumul tău într-unul

nu te mai plânge și nu te mai înjosi. Ce bine îți aduce? Doar îți îneacă motivația în fântâna autocompătimirii.

deci, iată o idee mai bună:

începeți să faceți brainstorming cu câteva idei și să veniți cu acțiuni pe care le puteți lua pentru a vă deplasa în direcția în care doriți să vă deplasați.

Ah, da, te aud spunând: Dar, nu știu în ce direcție să merg! M-am rătăcit!

la această exclamație spun: Orice direcție este mai bună decât nicio direcție.

pe măsură ce mergi, calea apare. Pe măsură ce vă deplasați într-o direcție, răspunsurile se dezvăluie. Și pe măsură ce continuați să faceți un pas înainte, veți începe să vedeți posibilitățile. Ele sunt acolo și prezente la fel cum luna este întreagă-în ciuda semilunii sale.

indecizia duce la inacțiune, iar inacțiunea este eșecul implicit.

mișcarea duce la claritate, deoarece acțiunea generează mai multă claritate decât gândirea. Așadar, amintiți-vă această mantră și trăiți după ea: nu fiți un gânditor, fiți un făcător care gândește.

Nu poți gândi drumul tău într-o viață nouă, poți acționa doar drumul tău într-una.

răspunsul constă în ceea ce faci cu ziua ta de azi

există o zicală care spune: „dacă nu-ți place conversația, schimbă-o.”

deci, iată o idee: dacă nu vă place întrebarea, schimbați-o.

nu te mai întreba ” ce fac cu viața mea?”și începeți să vă întrebați” ce fac cu fiecare zi?”

ce faci cu ziua ta de azi?

aceasta este întrebarea la care ar trebui să răspundeți. Și dacă răspunsul nu te inspiră—dacă nu reînvie un sentiment de mândrie până la sfârșitul zilei—atunci știi ce trebuie să faci; trebuie să schimbi acțiunile zilei tale.

în fiecare dimineață Benjamin Franklin se ridica și își punea această întrebare:

„ce bine să fac în această zi?”

dacă nu puteți crea o imagine clară a modului în care doriți să arate viitorul dvs., este în regulă. Nu te grăbi cu asta. Cu toate acestea, cea mai mare nedreptate pe care o poți face pentru tine însuți este să lași privilegiul zilei tale de astăzi să se clatine în deșeuri.

deci, aici e sugestia mea: Dacă vă simțiți pierdut, luați-l Zi de zi.

concentrează-te pe ceea ce poți face cu ziua ta de azi. Concentrează-te pe ceea ce vrei să faci cu existența ta. Arată apreciere pentru darul timpului. Fă ceva care merită—ceva care contează pentru tine. Alege un singur lucru, și fă-o în fiecare zi. Lasă-l să fie ancora zilei tale. Și rămâi cu el—te va duce undeva pozitiv.

în acest fel, veți încheia fiecare zi cu această întrebare:

„ce bine am făcut azi?”

ce este ceva valoros pe care l-am făcut pentru mine astăzi?

ce valoare am adăugat vieții mele astăzi?

cum mi-am dus viața mai departe astăzi?

dacă te poți culca cu un răspuns, dacă te poți sprijini pe ancora ta, vei rămâne la pământ și, mai devreme decât mai târziu, vei putea spune, știu ce fac cu viața mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.