lecții de Istorie a îmbunătățirii locuinței: izolație

la compania noastră de izolație din Pennsylvania, New Jersey, Delaware și Maryland, ne dăm seama că izolarea casei a parcurs un drum lung. De la noroi la azbest până la Spume pulverizate, am reușit să revoluționăm modul în care ne protejăm casele și familiile. Iată cum a început totul:

anii Î. HR.

cu mii de ani în urmă, în epoca Î. HR., civilizațiile antice aveau propriile lor moduri unice de a-și izola casele: atât vechii Egpytieni, cât și Vikingii au profitat de proprietățile de răcire ale noroiului. Egiptenii și-au construit casele din cărămizi de noroi pentru a le menține răcoroase, în timp ce Vikingii au tencuit noroi și paie între buștenii care alcătuiau casele lor.

grecii antici au fost primii care au folosit un tip de izolație care este încă popular astăzi – azbestul. Se credea că acest material are calități mistice, deoarece era rezistent la flăcări, așa că grecii l-au numit „azbest”, ceea ce înseamnă „inextinguibil.”

Evul Mediu

în Evul Mediu, casele erau făcute din piatră cu acoperișuri de stuf, deci erau reci, umede și drafty. Pentru a absorbi umezeala și a bloca curenții, oamenii au atârnat tapiserii pe pereți și între uși.

Revoluția Industrială

deși nu vă gândiți cu adevărat la izolare atunci când vă gândiți la Revoluția Industrială, această perioadă de timp a făcut azbestul foarte popular. Producătorii au folosit aburul pentru a-și alimenta tehnologia și, pentru ca acesta să călătorească în jurul clădirii, aburul a fost transportat prin conducte. Deoarece aceste conducte s-au încălzit foarte mult, producătorii au decis să folosească azbest pentru a înfășura conductele și a le face mai sigure pentru lucrători.

azbestul a fost folosit și în industria automobilelor la începutul anilor 1900.

1930 – 1940

izolația din fibră de sticlă a fost următoarea mare descoperire în izolarea casei. Când cercetătorul Dale Kleist a încercat să creeze un sigiliu de vid între două blocuri de sticlă, un flux accidental de aer cu presiune ridicată a transformat o parte din sticlă în fibre subțiri. Aceste fibre au devenit baza izolației din fibră de sticlă, care a devenit populară în anii 1940.

anii 1950-1970

o altă formă de izolație care a devenit populară este celuloza. Fabricat din ziar, carton, paie, rumeguș sau bumbac, celuloza a fost de fapt unul dintre primele tipuri de izolație. Cu toate acestea, nu a devenit popular decât mai târziu, deoarece a fost considerat foarte inflamabil. În anii 1950, producătorii de izolație au reușit să adauge un ignifug la Materialul de celuloză, iar izolația a fost folosită de mulți în anii 1970.

anii 1980

izolația din spumă poliuretanică prin pulverizare a fost considerată una dintre cele mai mari progrese în izolarea locuințelor. Deși a fost dezvoltat de armată în anii 1940, nu a devenit popular în case până la sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980. izolația cu spumă pulverizată a fost mult mai ușor de încorporat în construcția de case, deoarece s-a extins și ar putea completa divoturi și colțuri (spre deosebire de păturile din fibră de sticlă sau azbest care acopereau doar zonele de nivel).

astăzi

astăzi, multe forme de izolare sunt folosite pentru a proteja o casă. La P. J. Fitzpatrick, recomandăm cu tărie izolația noastră reflectorizantă cu barieră radiantă pentru casele din Pennsylvania, New Jersey, Delaware și Maryland. Izolația care este protectoare și eficientă din punct de vedere al costurilor este cea mai bună modalitate de a reduce facturile de încălzire și răcire și de a vă ajuta să reduceți emisiile de carbon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.