Goldcrest

Voice

cântecul lor este un twittering liniștit, înalt: „tweedly tweedly twiddleedidee”. Apelul este un „zi” sau „zi-zi-zi” liniștit, care este ușor de confundat cu Treecreeper și unele țâțe.

chemarea si cantecul din Firecrest sunt foarte asemanatoare cu cele din Goldcrest – cantecul este mai tare si fara inflorire la sfarsit.

Goldcrest Song
browserul dvs. nu acceptă elementul audio.
inox Jean Roch inox, www.sittelle.com
Goldcrest Call
browserul dvs. nu acceptă elementul audio.
inox Jean Roch inox, www.sittelle.com

Firecrest Song
browserul dvs. nu acceptă elementul audio.
inox Jean Roch inox, www.sittelle.com

hrănirea

dieta lor este în principal insecte și păianjeni, pe care le găsesc de obicei printre frunze și ramuri și, uneori, plutind sub frunze. Copacii lor favorizați sunt molidul, pinul și bradul.

vor vizita grădinile, dar numai în iernile extrem de reci se vor aventura la mesele de păsări pentru firimituri de pâine și brânză.

cuibărit

cuibul este suspendat aproape de capătul unei ramuri de conifere și este realizat de femelă. Cuibul este făcut din mușchi, licheni și pânze de păianjeni și căptușit cu pene. De asemenea, vor cuibări printre iederă.

femela Goldcrest depune și incubează ouă netede, ne-lucioase și albe sau palide, cu pete maronii. Ouăle sunt de aproximativ 14 mm pe 11 mm. ambii părinți îi hrănesc pe tineri după ce au eclozat.

începe reproducerea ambreiaje ouă incubare (zile) Fledge (zile)
sfârșitul lunii aprilie 2 7-13 14-17 16-21

mișcări

păsărilor rezidente Britanice li se alătură imigranți din Scandinavia, Polonia și Rusia în timpul iernii. Ocazional, un număr mare ajunge pe coasta de Est, cum ar fi în toamna anului 2005, când tufișuri, cum ar fi gorse și cătină, „picurau cu crestături de aur”.

conservare

Goldcrest a fost o specie de conservare preocupare pentru mulți ani datorită populației sale fiind afectate negativ de iernile reci la începutul anilor 1960, dar numărul lor s-au recuperat în mod substanțial și continuă să facă acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.