De ce vaccinuri are nevoie câinele meu înainte de a-l putea lua pentru îngrijire?

25 februarie 2019 11:45 pmpublicat de WriterLeave your thoughts

Grooming păstrează câinii noștri în căutarea curat, bine întreținute și frumos. Este o parte importantă a rutinei lor de îngrijire și vitală pentru sănătatea lor—în plus, arată super drăguț după aceea! Cu toate acestea, trebuie luate unele măsuri de siguranță înainte de a vă lua câinele pentru o baie și o tunsoare, în special vaccinări.

toți îngrijitorii necesită vaccinări. Vaccinarea câinelui vă asigură că câinele dvs. și ceilalți pui de la groomer sunt protejați împotriva răspândirii bolii. Bolile se pot răspândi cu ușurință la îngrijitor, la magazinele de animale de companie și la cabinetul veterinar dacă câinii nu sunt protejați corespunzător. Majoritatea statelor, inclusiv Nevada, solicită ca câinii să fie vaccinați în mod regulat. Legea din Nevada impune tuturor proprietarilor de câini să-și vaccineze câinele împotriva a patru virusuri comune. Iată cele patru vaccinări de care are nevoie animalul dvs. de companie înainte de a se îndrepta spre îngrijirea câinilor în Henderson, NV.

Rabia

rabia este un virus extrem de periculos care poate afecta atât câinii, cât și oamenii. Aproape fiecare stat necesită vaccinarea împotriva rabiei, deoarece este atât de mortală. Rabia nu are leac, iar vaccinarea este singurul instrument de prevenire disponibil. Câinii trebuie vaccinați la vârsta de aproximativ trei luni și din nou un an mai târziu. De asemenea, vor avea nevoie de vaccinări ulterioare la fiecare doi ani. Cereți medicului veterinar înregistrările de vaccinare pe care să le furnizeze groomerului. Unele județe din Nevada cer chiar câinilor să poarte etichete pe gulere care indică faptul că au primit vaccinul.

parvovirusul

parvovirusul este extrem de mortal și devine din ce în ce mai frecvent. Acest virus periculos apare de obicei pentru prima dată cu diaree sângeroasă și se răspândește atunci când câinele intră în contact cu fecalele infectate. În unele cazuri, parvovirusul poate ucide un câine cât mai repede în două zile. Virusul poate chiar să rămână pe spații comune timp de până la doi ani. Singura modalitate de a vă proteja câinele este cu vaccinul.

Bordetella

Bordetella, mai cunoscută sub numele de tuse de canisa, se poate răspândi rapid printr-un spațiu comun. Virusul provoacă inflamații în sistemul respirator superior al câinelui, ducând la tuse și o șansă crescută de a dezvolta alte boli. Din fericire, tusea de canisa este tratabila. Câinilor li se administrează două doze când au vârsta sub 16 săptămâni. Fotografiile de rapel sunt apoi date la fiecare doi ani.

gripa canină

gripa canină este echivalentul câinelui gripei. Se transmite de la câine la câine prin tuse, strănut și lătrat. Virusul poate persista pe suprafețe ore întregi, făcându-l ușor de prins la canisa sau pe boluri comune. Câinii vor dezvolta o tuse urâtă pe lângă febră, scăderea poftei de mâncare și letargie timp de până la trei săptămâni după expunere. Nevada recomandă ca toți câinii să primească vaccinul dacă vor fi duși la o unitate de îngrijire, îmbarcare sau îngrijire de zi.

toate vaccinările trebuie administrate între două și patru săptămâni pentru a fi eficiente. Păstrați documentele de vaccinare pentru a dovedi că câinele dvs. a fost vaccinat corespunzător. Veterinarul dvs. ar trebui să poată imprima o copie dacă nu găsiți originalul. Groomers dvs. va solicita o copie a înregistrărilor pentru a păstra la dosar.

pentru a afla mai multe, sau pentru a programa un timp pentru îngrijirea câinilor în Henderson, NV, sunați sau vizitați câinele ud astăzi!

categorisit în: Îngrijirea câinilor în Henderson

acest post a fost scris de scriitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.