de officielle regler

udstyr

under VM i boble fodbold og mål vil blive leveret til turneringen.

Kit

hvert hold skal medbringe deres eget sæt til at bære på kampdagen. Det er vigtigt, at hvert sæt er identisk med de andre medlemmer af holdet, så spillere i et hold let kan identificeres. Et alternativt sæt af en anden farve bør også købes sammen af hvert hold i tilfælde af, at et modstanderhold bærer samme farve.Behageligt fodtøj bør bæres på dagen, men vær opmærksom på, at sko med klamper og pigge ikke er tilladt.

spilletid

hver boble fodboldkamp vil vare i en varighed på 10 minutter. Dette vil blive opdelt i to halvdele med en halv tid pause, som vil være fem minutter lang. Spilletiden standses af dommeren, hvis der forventes en længere aflytning. Ekstra tid kan kun tilføjes, hvis scoren forbliver lige.

det skal bemærkes, at den sidste bit af kontakt, før den endelige fløjte blæses, vil være gyldig. Hvis når den endelige fløjte blæses, fører bolden sparket til et mål, så er dette mål gyldigt. Det modsatte hold har stadig ret til at forsvare deres mål, efter at den endelige fløjte er sprængt.

felt

boblefodboldbanen efterligner størrelsen af en indendørs fodboldkamp med minimumsmålingen 15m * 23m og højst 25m * 33m.

målnetene bør ikke fastgøres på gulvet, da de skal hæves, når der er en udskiftning af spillere.

dommer

under hver kamp skal der være en dommer til stede, der har læst og forstår reglerne for verdensmesterskabet i boble fodbold.

hold

hvert boble fodboldhold består af fem spillere, og op til tre subs er tilladt.

udskiftning af spiller

• en erstatningsspiller må ikke komme ind på banen uden at bære deres boble fodbold
  • en spiller, der udskiftes, skal helt forlade banen, før den nye spiller finder vej på banen

Strafferegler

• hvis en spiller på banen misbehaves, så vil de blive straffet med en to minutters straf og vil blive sendt ud af banen. Denne straf gælder også, når der er en fejl under udskiftningsprocessen
  • i tilfælde af, at to spillere fra et hold afsoner straffen på en gang, får dette hold lov til at genopfylde holdspillere til fuld kapacitet
  • der skal være mindst fire spillere på banen til enhver tid. Hvis dette ikke er muligt, vil spillet blive forladt og evalueret som en 5:0 for modstanderholdet. Hvis målforskellen er i det andet holds favør og højere end to mål, når kampen slutter, vil modstanderholdet modtage yderligere to mål til deres score

før kampen

før kampen starter, vil hvert hold på fem spillere gå på banen i en linje med deres boble fodbolde på. De vil derefter passere spillerne fra det andet hold og forsigtigt støde hinanden som en hilsen i stedet for at ryste hænder som i et standard fodboldkamp.

bumpingen skal udføres på en skånsom måde, og derfor må der ikke bruges nogen tvang, der ville slå en anden spiller ned. Hvis en anden spiller falder over som følge af bumpingen, er det efter dommerens skøn, om spilleren skal straffes med en straf eller ej.

herfra tager hvert hold sig til målbrættet. Dommeren vil derefter sikre, at hver spiller er i stand til at røre målbrættet iført deres boble fodbold. Når alt er blevet bekræftet, er kampen klar til at begynde! Dommeren sætter derefter bolden midt på banen, og fløjten blæses derefter for at starte.

Scoring a goal

du kan bruge enhver del af din krop til at score et mål i bubble football (med undtagelse af dine hænder!)

målmand

der er ingen målmand i boblefodbold, derfor er det op til hvert hold at beskytte deres territorium og forhindre det modsatte hold i at score et mål.

Bumping regler

i bubble football er der en vigtig ting, du skal huske; der er ingen skubbe og skubbe tilladt-kun bumping! Det er vigtigt, at nedenstående regler omkring bumping følges gennem hele kampen.

• Du må kun støde en anden spiller fra forsiden eller siden. Dette er således, at den spiller, der er blevet bumpet, let kan nå positionen
  • det er forbudt at støde en anden spiller bagfra. Den eneste undtagelse for dette er, hvis en spiller vender sig om, før bumping-handlingen
  • det er muligt at bumpe enhver spiller, uanset om de har bolden eller ej
  • det er ikke tilladt at følge en anden spiller med den hensigt at bumpe dem over, og resulterer i, at spilleren får et gult kort
  • ingen spark af en anden spiller er tilladt under spillet
  • Hjørnebumpning er ikke tilladt

et gult kort udstedes til enhver spiller, der gør et af følgende under Bubble Football-kampen

• bumping a Bubble Football spiller, der ligger på gulvet
  • hvis en boblefodboldspiller, der lægger sig på gulvet, forsætligt snubler en anden spiller
  • overdrevet klager over dommeren
  • viser aggressiv opførsel
  • hvis en erstatningsboblefodboldspiller er kommet ind på banen, før den udskiftede spiller helt har forladt

hvis der er udstedt tre gule kort til en spiller under boblen fodboldkamp, så vil dette automatisk føre til et rødt kort. Spilleren vil derefter blive sendt ud, og holdet skal fortsætte med at spille med en spiller mindre.

det er efter dommerens skøn, hvis de vil forbyde spilleren med det røde kort fra alle fremtidige spil.

straffespark

straffespark gives til enhver spiller, der er stødt bagfra, når han løber frit mod modstandsmålet.

når den person, der er blevet snavset, tager straffesparket, skal de stå seks meter væk fra målet. Det er tilladt for en person fra et andet hold at forsvare på mållinjen.

enhver spiller må tage straffesparket – det behøver derfor ikke at blive taget af den person, der er blevet tilsmudset.

frispark

eventuelle andre uregelmæssigheder i løbet af spillet vil føre til et frispark – spillet vil blive sat på pause, når en spiller tager et gratis hurtigt, hjørnespark eller målspark. Bumping er derfor ikke tilladt i løbet af denne tid. Ethvert medlem af holdet kan tage et frispark, og det behøver ikke udføres af den forurettede person.