Cum se utilizează un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport

tehnologia a avansat cu o viteză amețitoare în ultimii ani, iar un exemplu în acest sens este adaptorul Microsoft Virtual WiFi Miniport. Deși numele său poate fi extins și pare complicat, caracteristicile sale esențiale nu trebuie să fie.

adaptorul Microsoft Virtual WiFi Miniport nu este nici măcar un dispozitiv nou! Chiar dacă observați doar această caracteristică pe desktop, a fost în jur de ceva timp – cu ușurință un deceniu. Deci, atâta timp cât utilizați ceva mai mare decât un sistem de operare Windows 7, veți descoperi că aceasta este o caracteristică convenabilă.

cu toate acestea, doar pentru că ceva este disponibil pe scară largă nu înseamnă că este ușor de utilizat. Deci, dacă sunteți puțin confuz cu privire la ceea ce este un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport, cum să îl utilizați și de ce aveți nevoie de el, citiți mai departe!

cuprins

ce este un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport?

înainte de a sări în modul de configurare a acestui dispozitiv, să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce este exact. S-ar putea să fi văzut acest dispozitiv în uz fără să-ți dai seama ce era. În esență, un adaptor WiFi este o caracteristică care virtualizează adaptorul de rețea.

în termeni mai simpli, acest dispozitiv creează o singură rețea virtuală și două rețele separate, fără a fi nevoie de un adaptor wireless fizic diferit.

cu ajutorul unui adaptor WiFi virtual, puteți utiliza a doua rețea virtuală ca rețea ad-hoc. ItThislets creați un hotspot WiFi la care alte dispozitive se pot conecta cu ușurință!

Microsoft Virtual adapter

cum se configurează un adaptor Microsoft Virtual Miniport

există două moduri în care puteți configura adaptorul Microsoft Virtual WiFi Miniport – puteți utiliza o linie de comandă sau puteți descărca un program terț. Din păcate, deși poate părea că software-ul terță parte ar fi cea mai ușoară opțiune, de obicei va trebui să plătiți pentru acest lucru.

există, de asemenea, toate amenințarea de a invita viruși necunoscuți în PC-ul dvs., așa că ne-ar orienteze clar. Dar, pe de altă parte, iată cum utilizați o linie de comandă pentru a configura a doua rețea wireless!

Pasul 1: partajați conexiunea la internet a adaptorului de rețea fizic principal.

 • accesați Centrul de rețea și partajare
 • Faceți clic pe Modificare setări adaptor
 • selectați fila Partajare
 • bifați caseta numită ‘permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze prin conexiunea la internet a acestui computer’
 • sub ‘conexiune rețea la domiciliu’, alegeți numele adaptorului dvs. Virtual WiFi Miniport.

Pasul 2: Deschideți promptul de comandă

 • Faceți clic pe Start și tastați ‘cmd’
 • introduceți comanda ‘netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=VirtualNetworkName key=Password’
 • în locul ‘Virtual Network Name,’ puteți introduce orice nume doriți pentru rețeaua dvs. wireless.
 • în locul ‘Password’ puteți adăuga parola aleasă pentru rețea.
 • după ce ați adăugat numele și parola, introduceți „netsh wlan start hostednetwork”

de ce aveți nevoie de un adaptor WiFi Virtual

un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport vă permite să creați o rețea virtuală nouă. Acest lucru este util mai ales atunci când trebuie să vă extindeți conexiunea wireless. Când extindeți conexiunea, puteți furniza WiFi altor dispozitive și utilizând propriul laptop ca gazdă.

în trecut, nu era posibil să vă convertiți laptopul sau desktopul într-o rețea independentă. Acest lucru a însemnat că un singur dispozitiv s-ar putea conecta la WiFi la un moment dat, cu excepția cazului în care a existat o conexiune separată și un adaptor configurat. Un adaptor virtual Microsoft ajută la depășirea acestei limitări și facilitează conectarea directă la orice rețea WiFi.

este util un adaptor WiFi Virtual?

cu toată sinceritatea, acest tip de dispozitiv este util doar în anumite situații. Cu excepția cazului în care utilizați un computer ca hotspot sau bridge, nu veți avea nicio utilizare pentru această caracteristică. În plus, deoarece performanța computerului dvs. va fi ușor afectată atunci când activați această caracteristică, mulți evită să o folosească deloc.

astăzi, nu este nevoie de această caracteristică decât în anumite circumstanțe. Deci, este posibil să nu aveți nevoie să o utilizați și cu siguranță nu va trebui să o mențineți în funcțiune.

cum să dezactivați un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport

dezactivarea acestei funcții nu necesită mult timp sau efort. Deoarece este complet virtual, dezactivarea funcției implică schimbarea configurației. Dacă doriți să eliminați funcția permanent, puteți elimina driverul cu totul.

cu toate acestea, este probabil mai bine să îl opriți în cazul în care aveți nevoie de el în viitor!

cum să dezactivați un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport

 1. deschideți fereastra liniei de comandă făcând clic pe start și introducând „cmd”
 2. tastați ‘netsh wlan stop hostednetwork’ și selectați enter
 3. tastați ‘netsh wlan set hostednetwork mode=disallow’ și faceți clic pe enter

felicitări – ați dezactivat cu succes WiFi Virtual. Acesta nu va fi vizibil în conexiunile de rețea sau de a lua orice lățime de bandă de rețea. De asemenea, nu va fi permis să ruleze în fundal sau reporniți fără să știe dumneavoastră.

dezactivarea adaptorului Microsoft Virtual WiFi Miniport: Metoda 2

există o modalitate mult mai simplă de a dezactiva complet această caracteristică. Tot ce trebuie să faceți este să mergeți la panoul de Control și apoi să selectați managerul de dispozitive.

după ce ați ajuns la managerul de dispozitive, puteți dezactiva caracteristica din meniul controlere de rețea. Nu vă faceți griji – puteți porni rapid din nou atunci când doriți!

cum să dezactivați un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport

dacă știți că nu veți folosi niciodată funcția, o puteți elimina cu totul din ecuație. Urmând acești pași, veți elimina driverul, astfel încât dispozitivul să poată elimina apoi această funcție. Acest lucru oprește efectiv programul să ruleze.

 1. deschideți fereastra liniei de comandă ca administrator
 2. tastați ‘net start VirtualWiFiService’ și faceți clic pe enter
 3. Deschideți ‘Control Panel’
 4. deschideți ‘Network and Sharing Center’
 5. faceți clic dreapta pe ‘Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter’
 6. selectați Proprietăți
 7. faceți clic pe Dezinstalare atunci când fereastra pop-up vine
 8. urmați expertul
 9. tip ‘net stop virtualwifiservice’ și faceți clic pe Enter
 10. Tip ‘Virtualwifiservice.exe-remove ‘ și faceți clic pe enter

după ce ați terminat, programul nu va rula din nou. Dacă aveți vreodată nevoie din nou, puteți descărca driverul din nou de pe site-ul Microsoft!

note finale

deși nu este necesar pentru majoritatea oamenilor, adaptorul Microsoft Virtual WiFi Miniport este un accident vascular cerebral de inovație. Este o caracteristică utilă în situațiile în care aveți nevoie de două rețele, făcând inutil un hotspot WiFi alternativ.

în ciuda aplicațiilor sale limitate, este ușor să înveți cum să folosești un adaptor Microsoft Virtual WiFi Miniport. Odată ce-l rulează, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la conectivitate din nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.