cum să se ocupe de un mandat de bancă sau neprezentarea în Arizona

neprezentarea în instanță într-un caz penal din Arizona poate duce la o infracțiune sau la o infracțiune pentru infracțiunea de neprezentare. (Ariz. Rev.Stat. §§13-2506, 13-2507.) Infracțiunea de neprezentare poate fi o infracțiune sau o infracțiune, în funcție de faptul dacă acuzația penală din cazul de bază este o infracțiune sau o infracțiune. Atunci când un inculpat penal nu se prezintă în fața instanței, instanța poate, de asemenea, să emită un mandat de bancă pentru arestarea inculpatului și să dispună confiscarea oricărei obligațiuni postate.

un mandat de bancă direcționează literalmente poliția să aresteze o persoană și să o aducă în fața instanței. Când poliția arestează o persoană pe un mandat de bancă, persoana în mod obișnuit va fi dusă la închisoare și ținută acolo până când judecătorul va fi disponibil pentru o audiere.

neprezentarea în gradul I

dacă un inculpat din Arizona nu se prezintă cu bună știință pentru o dată judecătorească într-un caz care implică o acuzație de infracțiune, infracțiunea de neprezentare este o infracțiune de clasa 5. (Ariz. Rev.Stat. §13-2507. Pedeapsa prezumtivă pentru o infracțiune de clasa 5 în Arizona este de 1,5 ani de închisoare și o amendă de până la 150.000 de dolari. Instanța poate reduce pedeapsa cu închisoarea la orice durată de cel puțin șase luni dacă instanța constată circumstanțe atenuante. (Ariz. Rev.Stat. §13-702.) Circumstanțele atenuante sunt circumstanțe sau factori care justifică o sentință redusă, cum ar fi vârsta fragedă a inculpatului, că inculpatul se afla sub o constrângere neobișnuită sau substanțială sau orice informații despre caracterul sau fundalul inculpatului pe care judecătorul le consideră că justifică o sentință mai mică. (Ariz. Rev.Stat. 13-702(e).)

persoanele acuzate de neprezentare în gradul I care au condamnări anterioare pentru infracțiuni pot primi o sentință mai mare. Durata posibilă a pedepsei va depinde de numărul de condamnări anterioare. (Ariz. Rev.Stat. §13-703.)

neprezentarea în gradul al doilea

infracțiunea de neprezentare în gradul al doilea se aplică în cazurile care implică infracțiuni și infracțiuni minore în Arizona. O infracțiune mică este o infracțiune pentru care pedeapsa este o amendă și nu este posibilă închisoarea.

când poliția arestează o persoană din Arizona pentru un delict sau o infracțiune minoră, ofițerul poate elibera persoana respectivă și îi poate cere să se prezinte în instanță la o dată ulterioară, mai degrabă decât să o ia în custodie. Ofițerul pregătește o notificare scrisă pentru a se prezenta la instanță și o plângere penală și trebuie să-l facă pe inculpat să semneze o promisiune de a apărea. Data apariției trebuie să fie în termen de cinci zile de la arestare. (Ariz. Rev. Statistici. §13-3903.) Dacă persoana nu apare așa cum a promis, poate fi acuzată de neprezentarea în gradul doi, o infracțiune de clasa 2. Pedeapsa maximă pentru un delict de clasă 2 în Arizona este de patru luni într-o altă unitate decât închisoarea și o amendă de până la 750 USD. (Ariz. Rev.Stat. §§13-2506, 13-707, 13-802.)

dacă un inculpat acuzat de un delict sau un caz de infracțiune măruntă din Arizona nu se prezintă pentru nicio altă dată a instanței, pârâtul poate fi acuzat de infracțiunea de neprezentare în gradul doi ca delict de clasa 1. Pedeapsa maximă pentru un delict de clasa 1 în Arizona este de șase luni într-o altă unitate decât închisoarea și o amendă de până la 2.500 de dolari. (Ariz. Rev.Stat. §§13-2506, 13-707, 13-802.)

dacă un inculpat condamnat pentru un delict sau infracțiune măruntă în Arizona are una sau mai multe condamnări anterioare pentru aceeași infracțiune în ultimii doi ani, sentința va trece la sentința pentru următorul nivel superior de infracțiune. Aceasta înseamnă că un inculpat condamnat pentru o infracțiune de clasa 2 în 2018, care a fost condamnat pentru aceeași infracțiune în 2016 sau mai târziu, se va confrunta cu sentința pentru o infracțiune de clasa 1. Dacă inculpatul este condamnat pentru o infracțiune de clasa 1 în aceste circumstanțe, el va fi supus pedepsei pentru o infracțiune de clasa 5.

apărări la eșecul de a apărea

apărările împotriva unei acuzații de eșec de a apărea în Arizona sunt limitate, deoarece baza acuzației este că nu apare cu bună știință. Dacă un inculpat primește o notificare adecvată a unei date judecătorești și nu apare chiar din cauza a ceva imprevizibil și în afara controlului său, cum ar fi un accident de mașină sau spitalizare, el poate fi condamnat pentru infracțiune, deoarece din punct de vedere tehnic nu a reușit să apară cu cunoașterea datei instanței. Dar un inculpat poate depune o moțiune pentru a anula (anula) un mandat de bancă pentru neprezentare, explicând circumstanțele care l-au împiedicat să vină în instanță. Judecătorul are puterea de a anula mandatul, ceea ce are ca efect respingerea acuzației de neprezentare.

dacă nu vă prezentați în fața instanței și aveți un motiv întemeiat (cum ar fi un accident de mașină sau un deces în familie), este foarte important să contactați imediat instanța și să depuneți o moțiune pentru anularea mandatului cât mai curând posibil. Nu așteptați să fiți arestați pe mandat. Judecătorul este mai puțin probabil să fie simpatic cu situația dvs. dacă nu faceți nimic până când poliția trebuie să vă aresteze și să vă aducă în fața instanței.

ce trebuie să faceți dacă nu vă prezentați sau aflați că a fost emis un mandat de arestare

un mandat de arestare pentru neprezentare permite poliției să vă ia în custodie în esență oriunde, în orice moment. Poliția poate veni la tine acasă, la locul de muncă sau la locul de muncă sau la un eveniment social și te poate aresta. De asemenea, puteți fi arestat dacă un ofițer de poliție descoperă mandatul în timpul unei opriri de trafic chiar și pentru o încălcare minoră a traficului.

o condamnare pentru neprezentare devine parte a cazierului dvs. judiciar și vă poate afecta condițiile de eliberare și posibila sentință dacă sunteți acuzat de o altă infracțiune în viitor. Condamnarea, de asemenea, va apărea în controale de fond pentru chestiuni cum ar fi ocuparea forței de muncă sau de locuințe.

dacă nu vă prezentați în instanță într-un dosar penal din Arizona în timp ce sunteți eliberat pe cauțiune, instanța vă poate pierde cauțiunea și puteți fi ținut în închisoare până când cazul dvs. este finalizat. Dacă ați postat o legătură, instanța va păstra legătura și banii nu vă vor fi returnați.

dacă pierdeți o dată de judecată sau aflați că o instanță din Arizona a emis un mandat de bancă pentru neprezentare, trebuie să contactați imediat un avocat pentru consultanță juridică. Un avocat cu experiență în domeniul apărării penale poate contacta instanța în numele dvs., poate depune o moțiune pentru a anula mandatul și vă poate ajuta să pregătiți o apărare sau să abordați condamnarea dacă sunteți acuzat oficial de infracțiunea de neprezentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.