cum să devii muncitor în construcții

în Marea Britanie, industria construcțiilor reprezintă aproximativ 3 milioane de locuri de muncă și 10% din totalul locurilor de muncă. O carieră în construcții înseamnă a fi implicat în construirea, repararea și întreținerea structurilor, de multe ori lucrează pe un șantier de construcții. Un muncitor în construcții este o ocupație calificată care este în prezent solicitată din cauza unei forțe de muncă îmbătrânite și a regulilor de imigrare post-Brexit, ceea ce face ca acesta să fie un moment mai bun ca niciodată pentru a urma această carieră.

dacă sunteți interesat să deveniți lucrător în construcții, trebuie să fiți conștienți de cerințele pe care trebuie să le îndepliniți. Aceasta include capacitatea de a îndeplini zilnic cerințele muncii fizice. În acest articol, prezentăm ce calificări, abilități și experiență este posibil să aveți nevoie pentru a urma această carieră și cum puteți îndeplini aceste cerințe pentru a deveni muncitor în construcții.

ce calificări necesită un lucrător în construcții?

dacă aveți în vedere o carieră în construcții, există mai multe căi pe care le puteți lua pentru a vă dezvolta abilitățile și a obține calificări care vă îmbunătățesc șansele de angajare.

cursuri universitare

o opțiune pe care o puteți decide este un curs universitar, cum ar fi un certificat de nivel 1 în abilități de construcție sau un certificat de nivel 2 în operațiuni de construcție. Rețineți că unele cursuri pot fi numite cu unele variații la acest lucru, cum ar fi City & bresle nivel 1 Certificat extins în abilități de construcție – multi-Skill care este oferit la York College, de exemplu, dar rezultatele învățării vor fi similare.

cursurile de nivel 1 sunt la un nivel introductiv. Puteți lua acest lucru dacă nu aveți cunoștințe anterioare sau înțelegere a industriei construcțiilor, dar recunosc că este un domeniu în care doriți să urmeze o carieră. Aceste cursuri sunt concepute pentru a dezvolta o înțelegere a abilităților practice de bază, care sunt esențiale în meserii ambarcațiuni de construcții.

unele module pot fi opționale și pot include principii generale de construcție, sănătate și siguranță, instalații sanitare, instalații electrice, Întreținerea clădirilor, zidărie, Tâmplărie, Tâmplărie și pictură și decorare pentru construcții. Există adesea un element practic mare pentru cursurile universitare, oferindu-vă posibilitatea de a aplica cunoștințele teoretice pe care le-ați învățat și de a vă demonstra abilitățile ca parte a calificării.

de obicei, va trebui să îndeplinească anumite cerințe de intrare de a avea:

 • 2 sau mai puține GCSE la clasele 3 la 1 (D la G), sau echivalent, pentru un curs de nivel 1.
 • 2 sau mai multe GCSE la clasele 9-3 (A* la D) sau echivalent, pentru un curs de nivel 2.

cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul, așa că nu lăsați acest lucru să vă descurajeze dacă sunteți interesat să deveniți muncitor în construcții printr-un curs de facultate. Este întotdeauna cel mai bine să faceți propriile cercetări pentru a înțelege cerințele specifice ale cursurilor pe care sunteți interesat să le urmăriți.

doi bărbați la o sesiune de formare a abilităților de construcție a Colegiului

ucenicie

dacă nu credeți că un curs de colegiu este potrivit pentru dvs., poate doriți să luați în considerare o ucenicie. Ucenicia este disponibilă pentru oricine are vârsta de peste 16 ani (fără limită superioară de vârstă) care locuiește în Anglia. Pentru un loc de muncă muncitor în construcții, puteți lua o ucenicie intermediară groundworker. Aceasta înseamnă că veți dezvolta abilitățile necesare pentru a pregăti terenul înainte ca lucrările de construcție să se poată întâmpla. Un lucrător la sol poate fi implicat în îndepărtarea vegetației, instalarea drenajului și a altor conducte, precum și așezarea betonului.

o ucenicie vă va instrui la locul de muncă, ceea ce înseamnă că este hands-on și veți învăța abilitățile necesare pe măsură ce mergeți. Este un loc de muncă; veți fi angajat din prima zi în care începeți, veți primi un salariu și veți primi salariu de vacanță. Veți lucra alături de muncitori cu experiență în construcții și veți obține abilitățile necesare prin întreprinderea lor zilnică. De asemenea, vi se va acorda timp alocat pentru studiu legat de rol. Aceasta va fi echivalentă cu o zi pe săptămână, dar poate fi împărțită diferit, cum ar fi studiul de două săptămâni.

pentru a fi eligibil pentru o ucenicie, de obicei trebuie să îndepliniți anumite criterii și să aveți unele GCSE, adesea engleză și Matematică. Ca și în cazul unui curs de facultate, ar trebui să verificați cerințele pentru tipul specific de ucenicie care vă interesează, deoarece acestea variază.

acum ar putea fi un moment bun pentru a aplica pentru o ucenicie, deoarece sunt susceptibile de a fi multe disponibile. În bugetul 2021, guvernul a anunțat că extinde și crește plățile efectuate angajatorilor din Anglia care angajează noi ucenici. Acest lucru va atrage angajatorii să angajeze mai mulți ucenici, ceea ce înseamnă că vor exista mai multe oportunități disponibile pentru dvs.

aplicarea directă pentru locuri de muncă

nici o calificare universitară sau o ucenicie nu sunt cerințe esențiale pentru o carieră de lucrător în construcții. Chiar și așa, ele sunt foarte utile pentru a dovedi că aveți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a fi competent în rol. Deoarece nu există cerințe stabilite, puteți aplica direct pentru locuri de muncă ca muncitor la fața locului sau stagiar. Cu toate acestea, dacă aceasta este calea pe care doriți să o luați, va fi util dacă aveți o experiență la fața locului sau ați lucrat la comercianții unui constructor.

intrarea directă în muncă vă va permite să vă dezvoltați cunoștințele și abilitățile de la colegi cu experiență. Angajatorul dvs. vă poate sprijini, de asemenea, cu o pregătire suplimentară pentru a vă ajuta să vă specializați într-un domeniu de construcții.

muncitor în construcții de sex masculin folosind un burghiu într-o casă parțial construită

alte calificări

deși nu există cerințe esențiale pentru a deveni muncitor în construcții, pot exista unele cerințe stabilite fie de angajatorul dvs., fie de contractantul principal sau de clientul de pe site-ul la care lucrați.

schema de certificare a abilităților de construcție (CSCS)

deși nu este o cerință legală, mulți angajatori solicită lucrătorilor din construcții de la locul lor să dețină un card valid de certificare a abilităților de construcție (CSCS). Cardul este dovada că ați avut pregătirea adecvată și că aveți calificările relevante pentru a vă desfășura activitatea pe șantier. Este văzută ca un instrument esențial în îmbunătățirea standardelor de sănătate și siguranță pe șantierele de construcții din Marea Britanie.

CSCS emite un număr de carduri, în funcție de diferitele ocupații și calificări în construcții. De exemplu, dacă urmați o ucenicie, există o carte specifică pentru aceasta. Cerințele pentru cardul de ucenic pot fi găsite pe site-ul CSCS, aici.

de asemenea, există un card de muncitor valabil 5 ani. Există mai multe cerințe pe care trebuie să le îndepliniți pentru a obține această certificare. Trebuie să fi trecut testul CITB Sănătate, Siguranță și mediu pentru operatori și să dețineți una dintre următoarele:

 • un premiu RQF Level 1/SCQF Level 4 în domeniul sănătății și siguranței într-un mediu de construcție.
 • un certificat SCQF de nivel 5 REHIS elementar de sănătate și Siguranță.
 • o calificare alternativă aprobată de CSCS.

puteți afla mai multe informații despre CSCS și ce tipuri de carduri sunt disponibile pe site-ul lor.

există și alte sisteme de certificare din care poate fi necesar să faceți parte. Acest lucru va depinde de rolul dvs. specific de muncă și de ceea ce cere angajatorul dvs. De exemplu, dacă utilizați utilaje, este posibil să fie necesar să dețineți cardul de competențe emis de schema de competență a instalațiilor de construcții (CPCS).

instruire online de conștientizare

precum și deținerea unui card valid de certificare a abilităților de construcție (CSCS), veți beneficia de cursuri de formare. Acest lucru vă îmbunătățește cunoștințele și vă menține în siguranță în timp ce lucrați. La formarea de mare viteză, oferim o varietate de cursuri de sănătate și siguranță care ajută lucrătorii din construcții să fie în siguranță și angajați la locul lor de muncă.

cursurile de formare care pot fi relevante includ:

 • conștientizarea azbestului (categoria A)
 • primul ajutor la locul de muncă
 • instruire de bază în domeniul sănătății și siguranței
 • instruire în domeniul sănătății și siguranței pentru angajați
 • manipulare manuală
 • lucrul la înălțime

deși nu este esențial să fi urmat oricare dintre aceste instruiri pentru a deveni lucrător în construcții, dezvoltând aceste abilități și având certificarea acestui lucru va fi benefică.

ce abilități am nevoie pentru a lucra în construcții?

pentru a lucra în construcții trebuie să aveți o varietate de abilități. Este important să recunoașteți ce implică o carieră în construcții și dacă sunteți capabil să dezvoltați abilitățile necesare. Deși plină de satisfacții, slujba poate fi, de asemenea, foarte solicitantă, cu ore lungi (de obicei 42 până la 44 pe săptămână) și uneori schimburi de seară și de weekend și muncă departe de casă.

va trebui să aveți următoarele abilități:

 • un nivel bun de fitness necesar pentru a efectua zilnic munca fizică.
 • cunoașterea construcțiilor și a industriei construcțiilor.
 • capacitatea de a acorda atenție detaliilor și de a fi minuțios.
 • capacitatea de a lucra bine cu mâinile.
 • bune abilități de comunicare și capacitatea de a lucra bine cu ceilalți în echipă.
 • capacitatea de a utiliza, întreține și repara unelte și mașini.
 • acceptarea criticilor și posibilitatea de a lucra bine sub presiune pentru a respecta termenele limită.
 • o înțelegere a importanței sănătății și siguranței.
 • cunoștințe matematice de bază.
 • capacitatea de a efectua sarcini simple pe un computer sau dispozitiv portabil.

în funcție de locul de muncă și de sarcinile specifice, vi se poate cere să aveți abilități suplimentare specifice responsabilităților zilnice. De exemplu, dacă trebuie să lucrați cu anumite utilaje de uzină, va trebui să aveți 18 ani și să dețineți un permis de conducere.

dacă dețineți aceste abilități și calități, ați putea fi o alegere bună pentru un rol în industria construcțiilor. În timp ce unele abilități trebuie dezvoltate prin muncă practică, aspectul teoretic al multor abilități poate fi învățat prin cursuri de formare online, cum ar fi cele menționate anterior.

Femeie În EIP care ține o tabletă și vorbește cu colegii

rolurile și responsabilitățile lucrătorilor în construcții

un lucrător în construcții poate fi, de asemenea, denumit muncitor în construcții, lucrător la sol sau operator general de construcții. Sarcinile pe care le îndeplinesc într-o zi obișnuită de lucru pot include curățarea vegetației și pregătirea terenului înainte de începerea construcției și lucrări manuale în timp ce proiectul este în desfășurare.

muncitorii din construcții sunt adesea responsabili pentru o gamă largă de sarcini care pot include:

 • marcarea și săparea șanțurilor pentru construirea fundațiilor și a canalelor de scurgere (lucrări la sol).
 • montarea panourilor pentru a menține betonul în poziție pe măsură ce se fixează (cofraje).
 • construirea de structuri temporare, cum ar fi schele și contravântuiri.
 • Operare betoniere pentru a pune beton pentru fundații, pardoseli și grinzi.
 • montarea conductelor de drenaj.
 • așezarea bordurilor și pavajelor și refacerea drumurilor.
 • folosirea utilajelor manuale, cum ar fi ferăstraiele și burghiele.
 • Utilaje de exploatare, cum ar fi autobasculante și excavatoare.
 • asistarea colegilor la fața locului prin completarea materialelor necesare.

majoritatea acestor responsabilități necesită multă muncă fizică, inclusiv ridicarea și transportul diferitelor materiale. Drept urmare, este crucial să aveți forța fizică și rezistența pentru a putea îndeplini rolul de lucrător în construcții. Probabil că veți lucra pe un șantier de construcții și vi se poate cere să lucrați la înălțime și să fiți în aer liber în toate condițiile meteorologice.

există multe roluri de locuri de muncă în industria construcțiilor, dar un lucrător în construcții este considerat unul dintre cele mai bune locuri de muncă pentru cineva care dorește să-și înceapă cariera în acest sector. În ceea ce privește progresul în carieră, puteți efectua o formare și/sau calificări suplimentare pentru a vă specializa ca comerciant calificat, cum ar fi un operator de plante sau un zidar. Poate doriți să treceți la un rol mai înalt, cum ar fi un supraveghetor de site sau un lider de echipă. Sau, vă puteți stabili ca un antreprenor independent. A deveni muncitor în construcții deschide diverse oportunități pentru a vă specializa în industrie.

dacă credeți că aveți unele dintre abilitățile necesare pentru a deveni muncitor în construcții și responsabilitățile postului vă atrag, atunci aceasta poate fi o alegere de carieră potrivită pentru dvs. Având o înțelegere a ceea ce implică rolul de locuri de muncă este important înainte de a începe orice formare specifice. Apoi, puteți lua în considerare diferitele modalități de a intra în industria construcțiilor și de a efectua unele dintre propriile cercetări pentru a afla ce este disponibil pentru a se potrivi nevoilor dvs. individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.