Chitare ieftine vs scumpe: care este diferența?

în acest articol, veți afla tot ce trebuie să știți despre chitare electrice ieftine vs scumpe.

acest ghid cuprinzător va descompune toate diferențele dintre chitarele ieftine și cele scumpe pentru a vă ajuta să decideți o chitară care se potrivește cu adevărat nevoilor dvs. ca jucător.

cuprins

diferențele dintre Chitare ieftine și scumpe

deci, prețul unei chitare electrice poate varia în mod evident drastic. Unele chitare costă doar 150 de dolari, în timp ce altele costă peste 3.000 de dolari.

dar ce separă o chitară ieftină de o chitară scumpă?

Ei bine, pe scurt, principalele diferențe dintre chitarele electrice ieftine și scumpe sunt construcția și manopera, pickup-urile, hardware-ul și estetica.

Constructii

partea de sus a chitarelor de linie de la branduri importante, cum ar fi Fender, Gibson, și PRS sunt toate lucrate manual în America. Calitatea construirii și atenția la detalii sunt cele mai bune dintre cele mai bune. Cu toate acestea, costul forței de muncă calificate în Statele Unite este foarte mare, ceea ce crește semnificativ prețul.

chitarele mai ieftine sunt produse în masă în străinătate în fabrici din China, Indonezia și Coreea, unde costul forței de muncă este mult mai ieftin. Acest lucru le permite să scadă prețul la costul calității.

deoarece chitarele mai ieftine nu au aproape timpul și atenția la detalii, este foarte frecvent să existe unele probleme de control al calității cu chitarele inferioare.

aceasta ar putea include margini aspre, imperfecțiuni în finisaj, butoane libere și hardware, cabluri defecte cu electronica și multe altele.

asta nu înseamnă că aceste probleme nu se pot întâmpla și cu chitarele superioare. Nu este la fel de obișnuit, deoarece chitarele scumpe sunt de obicei testate manual și configurate de un profesionist înainte de a ajunge la tine.

când achiziționați o chitară scumpă, există o diferență clară în manoperă. Marginile dvs. de fret vor fi complet netede și depuse perfect. Finisajul va fi complet curat ca și cum ar fi o piesă de artă, având în vedere că nu cumpărați o chitară uzată, desigur.

Pickups

chitare scumpe vor folosi de obicei pickups premium. Companii precum Gibson și PRS au propriile pickup – uri americane. Alți producători de chitare vor folosi pickup-uri de înaltă calitate de la trupe consacrate precum DiMarzio, Seymour Duncan sau EMG. Pickup-urile de chitară au un impact imens asupra tonului dvs., deci acesta este un domeniu în care nu doriți să scăpați.

chitarele bugetare vor avea pickup-uri generice care sunt realizate intern din fabricile de peste mări. Aceste pickup – uri sunt de obicei concepute pentru a fi copii ale „pickup-urilor premium”, dar produse în masă în străinătate folosind piese mai ieftine.

dacă doriți să vă chitara ieftine suna ca o chitara scump, apoi absolut cel mai bun lucru pe care îl puteți face este swap afară dumneavoastră chitara pickups la cele de calitate superioară. Este un proces destul de ieftin și poate face o chitară de 500 USD să sune ca o chitară de 1.500 USD.

cu toate acestea, un lucru de remarcat este că nu ar trebui să investească într-o chitară foarte scump, dacă credeți că va face doar să sune mai bine pur și simplu.

faptul de a problemei este că 95% la sută de oameni nu va fi chiar capabil să distingă sunetul de o chitara $500 vs $3,000.

și dacă jucați un spectacol cu o trupă care cântă în fundal sau vă înregistrați chitara într-un mix complet, uitați de. Nimeni nu va putea spune dacă utilizați un Epiphone Les Paul sau un Gibson Les Paul.

Hardware

deși majoritatea oamenilor nu vor putea să facă diferența, chitarele scumpe folosesc de obicei hardware de calitate superioară, inclusiv butoane, comutatoare selectoare, poduri, piulițe și tunere.

acestea vor fi de obicei realizate din metal mai durabil, cum ar fi alama sau oțelul, ceea ce le permite să funcționeze și să dureze mai mult decât materialele mai ieftine.

chitarele ieftine vor reduce de obicei costurile folosind materiale mai ieftine produse în masă în străinătate și concepute pentru a copia desenele originale.

în timp ce majoritatea oamenilor nu vor putea să facă diferența între lucruri precum butoanele și comutatoarele selectorului și punțile în majoritatea cazurilor, există câteva scenarii în care hardware-ul de calitate superioară face o diferență uriașă.

un exemplu ar fi piulița. Chitarele scumpe folosesc de obicei nuci din os sau grafit. Acest lucru este important, deoarece corzile se sprijină pe piuliță pentru a le menține la locul lor atunci când vă acordați chitara. A avea o piuliță de înaltă calitate, care este depusă corect și nu se uzează, este esențială pentru stabilitatea reglării.

pe de altă parte, chitarele mai ieftine folosesc de obicei nuci din plastic, ceea ce este teribil pentru stabilitatea reglării. Dacă aveți o chitară care nu va rămâne în ton, piulița este primul lucru pe care ar trebui să căutați să îl înlocuiți. La fiecare chitară bugetară pe care o cumpăr, întotdeauna schimb piulița de stoc cu o piuliță GraphTech de la Amazon. Este practic un brainer Nu, deoarece acestea sunt atât de ieftine. Doar asigurați-vă că obțineți unul care este compatibil cu stilul dvs. specific de chitară.

un alt exemplu în care un hardware mai bun face diferența este dacă este o chitară cu un tremolo plutitor în stil Floyd Rose. Tremolosul plutitor poate fi foarte fin și dureros pentru a se configura corect. Dacă aveți o chitară scumpă, aceasta va avea adevărata afacere Floyd Rose tremolo, care este foarte stabilă atunci când este configurată corect.

chitarele mai ieftine vor folosi de obicei copii în stil Floyd Rose care pur și simplu nu funcționează deloc din experiența mea personală. Nu pot începe să vă spun cât de frustrant este să lucrați cu o copie ieftină a lui Floyd Rose. Ele sunt imposibil de configurat în mod corespunzător și chiar și atunci când sunt, ele ies complet din ton a doua încercați să utilizați brațul tremolo (care este, evident, punctul).

dacă doriți ca o chitară cu un tremolo plutitor să facă niște trucuri whammy bar sau bombe de scufundare, ar trebui să evitați cu siguranță modelele de chitară mai ieftine.

estetic

aspectul unei chitare are de obicei un impact imens asupra prețului. Chitarele scumpe au de obicei finisaje imaculate, fără pete. Acesta este un domeniu în care producătorii acordă multă atenție detaliilor fine. De multe ori, chitarele vor avea capace groase de arțar pe corp, care nu numai că fac chitara să arate uimitoare, dar influențează și sunetul.

chitare electrice mai ieftine, în timp ce încă arata foarte bine, sunt mai predispuse de a avea pete și imperfecțiuni. Multe companii, cum ar fi PRS, vor rezerva cele mai bune păduri pentru chitarele lor premium și pădurile de concediu cu imperfecțiuni pentru a fi utilizate pe chitarele mai ieftine.

chiar vor evalua pădurile și le vor marca ca atare. PRS numește chitarele cu cel mai frumos lemn un „10-top” și percepe mult mai mult pentru unul, chiar dacă este exact același model de chitară. Un PRS Custom 24 „10-Top” poate costa sute de dolari mai mult decât un PRS Custom 24 obișnuit, în ciuda faptului că sunt obiectiv identice în ceea ce privește specificațiile și performanța.

în plus, pentru a reduce costurile, cu greu veți vedea vreodată un capac gros de arțar pe o chitară bugetară, ci mai degrabă un furnir subțire de arțar. Acest lucru este menit să reproducă aspectul unui top de arțar, menținând în același timp prețul în jos.

Citește Și: Fender Mexican Vs Stratocaster American: care este diferența?

ce face o chitară scumpă?

cu toate acestea, diferențele de caracteristici dintre chitarele electrice ieftine și scumpe justifică de fapt astfel de diferențe dramatice de preț?

Ei bine, răspunsul este un răsunător, nu. Ai putea lua o chitara ieftine și upgrade-l pentru a avea toate specificațiile de o chitara scumpe și încă ar costa doar o fractiune din pretul.

deci, adevărata întrebare este: „Cum pot companiile să scape cu taxarea a peste 3.000 de dolari pentru o chitară când ai putea obține ceva aproape identic pentru 500 de dolari?”

principalii factori care fac o chitara scump sunt branding, costul forței de muncă pentru a produce și calitatea materialelor.

Branding

unul dintre motivele majore pentru care producătorii de chitare sunt capabili să perceapă atât de mult pentru chitarele lor se datorează pur și simplu reputației mărcii.

gândește-te. Toată lumea știe ce este un Gibson Les Paul sau un Fender Stratocaster. Chiar dacă nu știu primul lucru despre chitare. La naiba, chiar și bunica mea ar recunoaște un Gibson Les Paul.

deoarece aceste companii sunt mărci dovedite care au fost în jur de la anii 1950, oamenii știu și au încredere în ele.

acest lucru le face mai de dorit. Drept urmare, acestor companii li se permite să perceapă o primă, deoarece oamenii sunt încă dispuși să le cumpere; chiar dacă nu sunt neapărat un produs superior. Este similar cu modul în care Apple poate percepe mult mai mult pentru produsele lor decât orice altă companie poate pentru un produs similar.

în plus, aceste mărci mai mari lucrează direct cu artiști celebri, creând adesea chitare semnate care sunt personalizate pentru ei. Datorită influenței și popularității, le permite să crească și mai mult prețul.

companiile de chitară vând chiar linii complete de chitare din seria de semnături oamenilor care pot cânta la aceleași instrumente ca muzicienii lor preferați. Chitarele din seria Signature pot costa sute sau, în unele cazuri, mii mai mult decât o chitară obișnuită de linie de producție.

costul forței de muncă

cel mai mare factor care contribuie la motivul pentru care chitarele sunt atât de scumpe este costul forței de muncă.

chitarele scumpe sunt de obicei fabricate în America, unde costul forței de muncă este extrem de ridicat. Drept urmare, companiile vor trebui în mod natural să ridice prețul chitarelor pentru a obține profit.

acest cost mai mare al forței de muncă înseamnă întotdeauna că calitatea este superioară? Nu neapărat.

dar există cu siguranță mai multă atenție la detalii atunci când creați o chitară la un moment dat de mână, comparativ cu sute la un moment dat într-o fabrică.

în plus, munca Americană este de obicei mai pricepută atunci când vine vorba de crearea unei chitare, pur și simplu pentru că o facem de mai mult timp, iar procesul este dovedit.

pentru chitarele inferioare, companiile au producția realizată în străinătate în țări precum China, Indonezia și Coreea de Sud.

deoarece costul forței de muncă în aceste țări este semnificativ mai mic decât cel al Statelor Unite, le permite să producă în masă aceste chitare în cantități mari la o fracțiune din preț. Ca urmare, acestea pot percepe mult mai puțin consumatorului final.

acum, din nou, forța de muncă mai ieftină duce la un produs inferior? Nu neapărat, dar atunci când, de asemenea, factor în faptul că există un control de calitate inconsistente peste cantitate mare de chitare, se poate face o diferență.

Citește și: unde sunt fabricate chitarele PRS? (2020)

calitatea materialelor

un alt motiv pentru care chitarele pot deveni atât de scumpe se datorează pur și simplu calității materialelor utilizate pentru a le crea, inclusiv lemnul, hardware-ul și electronica.

deoarece multe dintre marile branduri precum PRS, Gibson și Fender fac chitare accesibile în plus față de gama lor de bază, puteți paria că își rezervă cele mai bune păduri absolute pentru chitarele lor principale.

de exemplu, PRS evaluează literalmente pădurile și le oferă un scor din zece. Dacă lemnul este un 10 perfect, atunci îl vor vinde ca „10-Top” și vor percepe mai mult pentru el. 10-topuri sunt în mod evident rezervate pentru seria lor de bază de chitare.

nu veți găsi niciodată un Top 10 pe una dintre chitarele lor bugetare de la PRS SE, PRS S2 sau chiar linia de Chitare PRS ce.

în ceea ce privește hardware-ul și electronica, materialele proiectate de înaltă calitate merg la chitarele scumpe, iar chitarele ieftine obțin copii ale originalului care sunt produse în masă în străinătate pentru a reduce costurile.

sunt chitarele scumpe mai ușor de jucat?

o întrebare comună atunci când oamenii sunt în căutarea pentru prima lor chitara este ” sunt chitare scumpe mai ușor de jucat?”

procesul lor de gândire este că, dacă investesc doar într-o chitară foarte scumpă chiar de la început, le va fi mai ușor în ceea ce privește practicarea și învățarea.

cu toate acestea, chitarele scumpe nu sunt în mod inerent mai ușor de jucat. Există mulți alți factori care afectează cât de ușor este să cânți o chitară, cum ar fi acțiunea cu coarde, ecartamentul cu coarde, Profilul gâtului, forma corpului și greutatea care nu au absolut nimic de-a face cu cât costă o chitară.

un lucru pe care îl voi menționa, totuși, este că chitarele electrice scumpe sunt de obicei mult mai ușor de configurat corect, ceea ce ar putea afecta redarea unei chitare.

consultați ghidul meu care descompune tot ce trebuie să știți despre o configurare profesională a chitarei.

String Action – setarea acțiunii chitarei dvs. mai mică va face ca distanța dintre șir și fretboard să fie mai mică. Acest lucru face mult mai ușor să apăsați în jos fretele, deoarece va necesita mult mai puțină forță de la degete.

string Gauge – trecerea la siruri de caractere ecartament mai ușoare va face mult mai ușor apăsați în jos pe freturi, precum și efectua curbe. Acest lucru se datorează faptului că șirurile sunt mai subțiri și exercită mult mai puțină tensiune pe fretboard.

aici este un ghid util care explică ecartament șir în detaliu, precum și modul de a alege dreptul de chitara electrica siruri de caractere.

Profilul gâtului – alegerea unei chitare cu un gât mai subțire, cu o mare accesibilitate, cum ar fi un Ibanez va fi mult mai ușor de manevrat decât un gât gros și gros din cel al unui Les Paul.

forma și greutatea corpului – dacă doriți ceva care este foarte ușor de jucat, atunci optați pentru o chitară mai ușoară cu o formă ergonomică, cum ar fi un Sterling by Music Man JP60. Această chitară este semnificativ mai ușor de cântat decât un Gibson Les Paul, chiar dacă costă aproximativ o cincime din preț.

Check out acest post care descompune semnificația greutății unei chitare, precum și oferă mai multe exemple de chitare diferite și cât de mult cântăresc.

Sunt Chitare Scumpe În Valoare De Ea?

Deci, acum este timpul pentru marea întrebare.

chitarele scumpe merită de fapt?

ar trebui să ieșiți și să aruncați 3.500 USD pentru un PRS Custom 24 sau ați fi mai bine să cheltuiți 750 USD pe un PRS SE Custom 24?

pe scurt, pentru majoritatea oamenilor chitare scumpe nu sunt în valoare de bani în plus. Dacă nu aveți o tonă de venit disponibil și banii nu sunt un factor, ar fi mult mai bine să cumpărați o chitară mai ieftină și să folosiți economiile suplimentare pentru a investi într-un amplificator frumos, echipament de înregistrare și software.

principalul motiv pentru aceasta este că, după ce cheltuiți o anumită sumă pe o chitară, veți începe să vedeți profituri uriașe în scădere.

de exemplu, există o diferență uriașă de calitate între o chitară care costă 150 USD în comparație cu o chitară care costă 500 USD. Aceasta ar include o calitate mai bună a construcției, electronică, redare, durabilitate, caracteristici și aproape orice altceva.

există o diferență destul de mare între o chitară care costă 500 USD față de o chitară care costă 800 USD. Aceasta ar fi în principal o diferență în calitatea și caracteristicile construcției, dar diferența nu este aproape la fel de mare.

odată ce începeți să cheltuiți mai mult de $800-$1000, atunci diferența devine mult mai mică. O chitară care costă 800 de dolari va oferi de obicei aproximativ 90% din ceea ce o chitară care costă 3.200 de dolari.

sigur chitara scump va fi obiectiv superioară în orice mod, dar numai marginal.

cu siguranță nu este suficient pentru a justifica cheltuielile de 4 ori prețul pe o chitară care este cu doar 10% mai bună.

majoritatea oamenilor nici măcar nu ar putea să facă diferența atunci când joacă, mai ales dacă ești începător.

chiar și jucătorii experimentați ar avea dificultăți în a distinge diferența de sunet și de a se simți singuri.

și dacă cânți la chitară cu o trupă sau înregistrezi într-un mix, atunci uită de asta.

dacă nu mă credeți, iată un videoclip cu Rob Chapman care face un test orb de 4 chitare similare de la aceeași companie în game de prețuri complet diferite. Ai fi surprins cât de greu este de a spune diferența.

cu toate acestea, cu toate că a spus dacă aveți bani în plus și își pot permite o chitara mai frumos, cu siguranță nu ar fi dezamăgit. Principalul avantaj pentru a avea cele mai bune dintre cele mai bune este că nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la modernizare.

mulți jucători cad în capcana de a obține o chitară mai puțin costisitoare și apoi doresc să facă upgrade la o versiune mai bună după doar câteva luni.

fie asta, fie construiesc o colecție de 6 sau 7 chitare bugetare atunci când ar fi fost mai bine să investească puțin mai mult în avans pentru o chitară scumpă pe care și-au dorit-o cu adevărat, care le va dura pentru totdeauna.

concluzie

sper că ați găsit acest ghid cuprinzător util. Data viitoare când sunteți în piață pentru o chitara nou asigurați-vă că să cântărească diferențele dintre chitare ieftine și scumpe pentru a determina care este potrivit pentru tine.

dacă ți s-a părut utilă această postare, atunci împărtășește-o cu lumea fixând-o pe placa ta Pinterest!

Chitare ieftine vs scumpe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.