cea mai bună mâncare pentru prăjiturile Angelfish – cum să hrănești bebelușii Angelfish?

obtinerea angelfish la rasa poate simti uneori ca o sarcină imposibil de dificilă, dar odată ce reproducere este de succes, păstrarea prăji în viață și creșterea copiilor angelfish vine cu un alt set de provocări.

cunoașterea celei mai bune alimente pentru prăjiturile angelfish și modul de hrănire a bebelușilor angelfish pot merge mult în asigurarea dezvoltării lor sănătoase și rapide.

puii Angelfish au cerințe dietetice și nutriționale diferite în comparație cu un angelfish adult, prin urmare, este important să hrăniți puietii angelfish cu alimente adecvate vârstei.

dacă este prima dată când ai grijă de bebelușii angelfish, te voi pune la curent cu cele mai importante aspecte ale hrănirii prăjiților angelfish.

Ce Mănâncă Bebelușii Angelfish?

spre deosebire de prăjiturile purtătorilor de viață care sunt suficient de mari pentru a mânca alimente cu fulgi comerciali de îndată ce eclozează, prăjiturile angelfish au nevoie de ceva timp până când pot fi puse pe alimente obișnuite cu fulgi.

ca urmare, bebelușii angelfish mănâncă alimente diferite în diferite stadii ale dezvoltării lor, prin urmare, este important să știți ce alimente puteți oferi bebelușilor angelfish în fiecare etapă a dezvoltării lor.

când eclozează, bebelușii angelfish nu vor înota imediat în rezervor, ci vor rămâne într-o etapă wiggler, încă atașați de locul de reproducere hrănindu-se cu gălbenușurile lor de ou.

odată ce gălbenușurile de ou încep să se absoarbă, wigglers se detașează de locul de reproducere și devin înotători independenți.

în primele două zile ca înotători, bebelușii angelfish se vor hrăni în continuare cu o parte din sacul lor de gălbenuș rămas.

după această etapă de hrănire copil scalari devine extrem de important pentru supraviețuirea lor. Copilul angelfish trebuie să învețe cum să mănânce, prin urmare, alimentele în mișcare sunt cele mai bune alimente pentru a le atrage atenția.

alimente cultivate

Iată tipurile de alimente angelfish pentru bebeluși pe care le puteți cultiva acasă atunci când hrăniți mici prăjiți angelfish:

infuzoria

angelfish proaspăt eclozat au corpuri minuscule, dar cerințele lor nutriționale sunt ridicate. Prin urmare, chiar dacă nu pot lua alimente regulate, au nevoie în continuare de nutrienți, altfel vor muri de foame destul de ușor.

infuzoria este un tip de mâncare cultivată care poate fi disponibilă în mod natural în acvariile plantate, cu toate acestea, cantitatea lor poate să nu fie suficientă pentru prăjit.

sunt în esență mici microorganisme cu care se pot hrăni puii. Pentru a vă asigura că există o cantitate adecvată de infuzorie în rezervor, vă puteți dezvolta propria cultură de infuzorie.

infuzoria de cultură la domiciliu este ușoară și poate ajuta bebelușii angelfish să subziste pe ea până când pot lua alte alimente, cum ar fi creveții cu saramură sau micro viermi.

pentru a face infuzoria acasă, pur și simplu luați niște apă de acvariu, deoarece aceasta are deja unele microorganisme care apar în mod natural și adăugați niște nutrienți la ea.

materialele nutritive potrivite pentru începerea culturii dvs. includ:

 • salată albă sau uscată sau spanac;
 • grâu;
 • fân;
 • lichid nutritiv comercial;
 • coajă de banană;
 • drojdie etc.

unele specii de infuzorie pot fi toxice, deci este important să vă aprovizionați cu atenție materialele sau să promovați creșterea speciilor sănătoase de infuzorie.

adăugați nutrienții în apa acvariului și lăsați amestecul să stea în lumina soarelui câteva zile până când apa devine tulbure. Uneori infuzoria poate fi văzută mișcându-se cu ochiul liber.

sifonați o parte din apa tulbure și adăugați-o în acvariu ca o masă gustoasă pentru prăjirea angelfish. Prăjiturile mici necesită hrănire frecventă de infuzorie.

creveți de saramură nou eclozați

creveții de saramură proaspăt eclozați sunt o opțiune alimentară extrem de hrănitoare atunci când hrăniți angelfish pentru copii. De fapt, creveții cu saramură sunt o opțiune alimentară extrem de atrăgătoare pentru aproape toate speciile de pești.

în timp ce sunt încă mici, angelfish poate mânca doar creveți saramură proaspăt eclozat, deoarece creveți saramură pentru copii sunt suficient de mici (0,08 până la 0,12 milimetri) pentru a prăji angelfish să se hrănească.

acesta este motivul pentru care ar trebui să comandați ouă de creveți cu saramură și să le eclozați singuri, astfel încât să le puteți hrăni cu angelfish-ul dvs. în timp ce sunt încă proaspete și noi.

Unii furnizori de acvariu vinde saramură creveți trapa și hrana pentru animale setari care oferă o aprovizionare constantă de creveți saramură proaspăt eclozat la scalari dumneavoastră.

alternativ, dacă nu puteți ecloza singuri creveți cu saramură, puteți utiliza preparat comercial de creveți cu saramură vie sau puteți oferi creveților cu saramură liofilizată pentru bebeluși.

rețineți, totuși, că aceste opțiuni sunt inferioare creveților cu saramură nou eclozați, iar opțiunile congelate sau comerciale pot rivaliza rareori cu valoarea nutritivă a creveților cu saramură proaspăt eclozați.

pentru a înființa un incubator de creveți cu saramură, veți avea nevoie de următoarele echipamente și ingrediente:

 • 1-litru sau borcan mai mare de apă;
 • 2 lingurite de sare de mare pe litru;
 • 17 uncii de saramură creveți ouă/litru;
 • pompa rezervor de pește & tubulatura companiei aeriene.

dacă vă gândiți să eclozați creveți cu saramură acasă, puteți face acest lucru cu ușurință, deoarece ouăle eclozează în 24 până la 48 de ore. Poți să-i scoți din incubator și să-i hrănești copiilor tăi angelfish.

anghilele de oțet

anghilele de oțet sunt o altă opțiune excelentă de hrană cultivată atunci când se hrănesc cu prăji mici de angelfish. Sunt ușor de păstrat și sunt gata pentru recoltare în aproximativ două săptămâni.

în ciuda numelor lor, anghilele de oțet nu sunt de fapt anghile, sunt un vierme rotund neparazitar, pe care bebelușii angelfish îl vor mânca cu ușurință ca parte a dietei lor până când pot accepta alimente cu fulgi.

pe lângă dimensiunile lor mici (0,04 până la 2 milimetri în lungime și 0.10 milimetri în diametru), un alt avantaj al anghilelor de oțet cultivate este că pot trăi până la 24 de ore în acvariu.

acest lucru înseamnă că vor hrăni puii de pește angelfish pe tot parcursul zilei, fără a murdări apa la fel de repede ca și alte surse de hrană.

Iată ce trebuie să faceți pentru a vă crea propria cultură de anghilă de oțet:

 • adăugați oțet pur de cidru de mere (fără aditivi) într-un borcan (umpleți-l la jumătate);
 • umpleți restul cu apă de osmoză inversă sau apă distilată;
 • adăugați câteva vârfuri de zahăr sau câteva felii de mere;
 • adăugați cultura de anghilă de oțet.

durează aproximativ două săptămâni pentru ca anghilele de oțet să apară. În timp ce cultivarea anghilelor este o bucată de tort, recoltarea lor poate fi puțin dificilă.

anghilele de oțet trăiesc într-un mediu acid care este toxic pentru peștii dvs., deci este important să eliminați anghilele din oțet, totuși, deoarece sunt atât de mici, procesul de recoltare a acestora este dificil.

puteți cumpăra un mic ecran care va permite trecerea oțetului, dar nu și anghilele, pe care apoi le puteți spăla într-o ceașcă și vă puteți hrăni cu ele.

alternativ, puteți lua o sticlă cu un gât lung și îngust, umpleți-o cu oțet din cultură până când oțetul ajunge puțin peste jumătatea gâtului sticlei.

apoi, așezați o minge de bumbac pe gâtul sticlei până când ajunge la oțet, dar nu se scufundă și turnați apă dulce deasupra mingii.

anghilele se vor muta în apa dulce care migrează deasupra bumbacului, unde le puteți recolta cu un picurător de ochi. Acum Puteți lua anghilele de oțet și le puteți folosi ca hrană pentru copii angelfish.

Micro viermi

micro viermii sunt un alt tip de alimente vii, cultivate, care fac un mare plus la dieta micilor prăjiți angelfish.

micro viermii au o lungime de 0,05 până la 2,0 milimetri, fiind mâncarea perfectă cu care se pot hrăni bebelușii angelfish în timp ce sunt încă mici.

sunt o sursă de hrană extrem de nutritivă pentru că cartofii prăjiți vor aprecia foarte mult și, odată ce vor gusta din ea, îi vor mânca cu poftă.

pentru a crea propria cultură micro vierme, urmați acești pași simpli:

 • obțineți un borcan gol cu unt de arahide sau alt borcan care are un capac în care puteți face niște găuri;
 • amestecați făina de porumb (sau ovăzul laminat) și amestecați cu apă până când formează o pastă;
 • adăugați un sfert de linguriță de drojdie și amestecați;
 • așezați amestecul în borcan și adăugați culturi de micro-viermi.

în câteva zile, veți observa micro viermi care se târăsc în interiorul borcanului. Răzuiește-I și hrănește-i cu angelfish-ul tău.

rețineți că micro-culturile de viermi miros urât, dar, pe de altă parte, ele vă oferă o cantitate bună de nutrienți de care au nevoie pentru a se dezvolta și a crește.

alimente preparate la domiciliu

există câteva alimente pe care le puteți pregăti pentru a adăuga varietate la dietele lor, mai ales în timp ce sunt prea mici pentru a mânca alimente obișnuite de pește.

gălbenuș de ou fiert

gălbenuș de ou fiert este un aliment ieftin și ușor de prăjit pe care îl puteți pregăti acasă în câteva minute, fără a fi nevoie să faceți față mirosurilor neplăcute cauzate de culturi.

pur și simplu fiert tare și ou, scoateți coaja și albușul de ou, tot ce veți avea nevoie este gălbenușul. Rupeți o bucată mică de gălbenuș de ou și puneți-o într-un recipient cu apă, apoi agitați puternic până când gălbenușul de ou se dizolvă. De asemenea, îl puteți sparge într-o pastă.

puteți pune gălbenușul de ou rămas în frigider într-un recipient sigilat pentru utilizare ulterioară.

trebuie să aveți grijă la gălbenușurile de ou și la murdărirea apei, mai ales dacă bucățile de gălbenuș de ou nu s-au rupt corect, deoarece dacă nu se vor încadra în gura prăjitului dvs., acesta va rămâne suspendat și va murdări apa.

Alimente comerciale

există, de asemenea, câteva opțiuni alimentare comerciale concepute pentru prăjiturile mici:

Hikari first Bites

este conceput atât pentru prăjiturile purtătoare de viață, cât și pentru prăjiturile cu strat de ou și îl puteți oferi ca parte a unei diete variate și bebelușilor tăi angelfish.

Hikari first Bites este formulat special pentru hrănirea peștilor în primele etape ale dezvoltării lor și include substanțe nutritive sănătoase care pot promova dezvoltarea sănătoasă a organelor și rezistența la boli.

de asemenea, promovează obiceiurile de hrănire corespunzătoare și este lent să se scufunde în partea de jos, captarea atenția dumneavoastră Pește angelfish copil.

praf de gălbenuș de ou

gălbenușul de ou praf este un alt aliment excelent pentru prăjiturile angelfish pe care le puteți presăra direct în rezervor sau le puteți amesteca cu apă și le puteți adăuga în acvariu. Vă recomandăm ambele opțiuni pentru a maximiza accesul la alimente pentru prăji angelfish.

versiunea sub formă de pulbere a gălbenușului de ou este de obicei fortificată cu vitamine și alți nutrienți și este mult mai mică decât gălbenușul de ou proaspăt fiert, deci este mai probabil să se potrivească gurilor puietului tău angelfish.

Cât De Des Ar Trebui Să Hrăniți Bebelușii Angelfish?

cheia dezvoltării rapide și sănătoase a peștilor angelici este de a le hrăni frecvent porții mici, astfel încât să aibă mâncare în burtă de cele mai multe ori, fără a le supraalimenta, desigur.

ca și în cazul hrănirii peștilor angelici adulți, hrănirea peștilor angelici trebuie monitorizată cu atenție și echilibrată. Trebuie să aveți grijă la alimentele neconsumate și să le scoateți din rezervor efectuând schimbări mai frecvente de apă.

vă recomand să începeți cu 3-4 mese mici pe zi și să vedeți cum răspund și dacă lasă sau nu mâncare neconsumată.

în primele 3-4 săptămâni de dezvoltare, este mai bine să păstrați bebelușii angelfish într-un regiment alimentar viu, care poate să-și înceapă dezvoltarea, spre deosebire de orice altceva.

după primele 3-4 săptămâni, încep deja să adaug mâncare de fulgi zdrobiți în dieta lor în porții mici pentru a-i obișnui. Dacă iau la ea, cresc treptat porțiunea lor și adaug creveți de saramură liofilizată și micro viermi în dieta lor.

când vor ajunge la vârsta de 6 săptămâni, le voi schimba complet în alimente cu fulgi și alimente liofilizate și pelete.

care este cea mai bună mâncare pentru prăjiturile Angelfish?

în primele săptămâni de dezvoltare a acestora, cea mai bună hrană pentru prăjiturile angelfish este, fără îndoială, creveții de saramură proaspăt eclozați și micro viermi.

hrănirea acestor două alimente cultivate cu angelfish va maximiza șansele lor de supraviețuire și va asigura o dezvoltare sănătoasă și rapidă.

pe măsură ce devin puțin mai puternici și începeți să le vedeți în curs de dezvoltare, puteți adăuga varietate dietei lor cu alimentele pregătite și opțiunile alimentare comerciale pentru prăjiturile angelfish pe care le-am discutat în acest articol.

pe măsură ce angelfish-ul tău crește, poți începe să-i introduci în fulgi zdrobiți și apoi, în cele din urmă, să-i schimbi complet pe alimentele obișnuite din pește.

dacă doriți să aflați mai multe despre cum să aveți grijă de angelfish în general, vă rugăm să citiți articolul meu legat.

Gânduri finale

din cauza gurilor lor mici, hrănirea prăjiților angelfish poate fi mai dificilă decât hrănirea prăjiților livebearer, de exemplu.

prin urmare, este important să dimensionați alimentele în funcție de etapele dezvoltării lor și să le acordați o atenție specială în primele etape, astfel încât să obțină o dietă echilibrată care să îi ajute să devină pești puternici și sănătoși.

hrănirea bebelușilor angelfish poate părea uneori un rezervor descurajant, dar cu răbdare, atenție și know-how adecvat, sunt încrezător că oricine se poate ridica la această sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.